Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnavčania si doma poradili s Michalovcami, o ich výhre rozhodol už v prvom polčase Zeljkovič

Futbalisti Spartaka Trnava sa rozlúčili s rokom 2023 víťazstvom. Na domácej pôde zdolali v 18. kole Niké ligy Michalovce 1:0. O výsledku rozhodla posledná akcia prvého polčasu.

17.12.2023 17:31 , aktualizované: 19:16
SR Futbal NL Extraliga 18. kolo Trnava... Foto:
Súboj Trnavy s Michalovcami rozhodol jediný gól.
debata

Trnavčania rozvinuli akciu oproti brániacemu bloku hostí do ľavej strany, odkiaľ Azango spätnou prihrávkou našiel na osi pokutového územia Zeljkoviča a ten z prvej trafil po zemi k žrdi.

Červeno-čierni sa už pred zápasom rozlúčili s útočníkom Michalom Ďurišom, ktorý sa po hosťovaní vracia do Othellos Athienou, pri jeho striedaní v 76. minúte znel trnavským štadiónom ďakovný potlesk za hráčove výkony.

Po zápase fanúšikovia skandovali jeho meno. Spartak prezimuje na treťom mieste tabuľky, Michalovciam patrí predposledná pozícia, v tejto sezóne ešte nevyhrali.

SR Futbal NL 18. kolo Košice Ružomberok KEX Čítajte viac Košice zachránil expresný Medved, Trenčín rozstrieľal Zlaté Moravce. V troch zápasoch padlo dokopy až trinásť gólov

Peter Struhár, tréner Michaloviec: „Do Trnavy sme išli s tým, že keby sa nám tu podarilo bodovať, bolo by to veľmi dobré. Boli sme si vedomí, že Trnava hrala ťažký zápas v Turecku, mala problémy rovnako ako my so zranenými hráčmi, určite aj unavenými. To sme chceli využiť.

Náš vstup do zápasu nebol, ako sme si predstavovali. V týždni sme niečo nacvičovali, museli sme niečo zmeniť, lebo nám pre zranenie vypadli dvaja hráči, ďalší bol vykartovaný. Prvý polčas z našej strany nebol dobrý, Trnava mohla ísť hneď na začiatku do vedenia, čistý gól na hlave mal Michal Ďuriš. Prežili sme to.

Potom sme trochu z tlaku vyšli, boli sme aj my nebezpeční, mali sme šancu Marcinom, trafili sme brvno. Nepadlo nám to tam, z protiútoku a ďalšieho útoku sme inkasovali po nie veľmi nebezpečnej situácii. Súper strelil gól z efektívneho priestoru streľby.

Išli sme do šatne s jednogólovým mankom. V kabíne prišlo aj k tvrdším slovám, za druhý polčas chalanom ale chcem poďakovať, zlepšili sa. O veľkú šancu Marcina sme boli po zmene strán nebezpečnejší, ale Trnava dnes v globále zaslúžene vyhrala.“

Kucka 1 Čítajte viac Kucka strčil do vrecka Messiho i lídra Realu. Slovák sa dostal do hviezdnej spoločnosti

Michal Gašparík, tréner Spartaka: „Spolu s realizačným tímom sme boli spokojní so vstupom do zápasu. Po veľkom zápase v Turecku prísť do ligového kolotoča, keď je v hľadisku minimum ľudí, nie je jednoduché nastaviť sa v hlavách.

Chalani ukázali charakter, výborne prepli a druhý polčas bol viac-menej v našej réžii. Len… Hazardovali sme s výsledkom, mohli sme dať tri – štyri góly už v prvom polčase a keď také šance nepremeníte, väčšinou sa to vráti, súper vás v takýchto zápasoch obvykle potrestá.

Chvalabohu, trafili brvno. Mali sme tam potom protiútok na konci prvého dejstva, ktorý rozhodol o zápase. V druhom polčase už vyložené šance neboli, zbytočne sme to dramatizovali do konca, odchádzali nám sily, ale sme spokojní s troma bodmi, ktoré sme potrebovali.

Získali sme o dva body viac ako minulý rok o takomto čase, hrali sme 33 zápasov. Zvládli sme to až nad očakávania, výsledkovo sme zvládali aj ligu. Sme na umiestnení, na ktorom sme chceli byť. Síce to bude v tejto sezóne veľmi ťažké, ale budeme sa biť o to, aby sme si zaslúžili Európu a umiestnenie aj do budúcej sezóny.“

Niké liga – 18. kolo:

Trnava – Michalovce 1:0 (1:0)
Gól: 45. Zeljkovič, ŽK: Azango – Šimko, Karasiuk, rozhodovali: Očenáš – Hrmo, Pacák, 2018 divákov
Spartak: Takáč – Procházka, Djurič, Kóša, Šulek – Zeljkovič – Ofori, Bukata (76. Paur), Bernát (67. Mikovič), Azango (84. Gorosito) – Ďuriš (76. Djuričin). Tréner: Gašparík.
Michalovce: Frelih – Šimko, Vaško, Bednár, Bahi – Karasiuk (46. Jeřábek), Shimamura, – Jánošík (74. Magda), Musák (40. Pavúk), Van Kessel – Marcin. Tréner: Struhár

Načítavajú sa športové výsledky...
Najdrahšia zostava Niké ligy Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Nemusia byť najlepší, no údajne sú najdrahší....
debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Zemplín Michalovce #FC Spartak Trnava