Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pod novým trénerom DAC ešte neinkasoval, no pred zápasom na Slovane rieši dilemu. Ide mu o prvú šestku

Na jar bojovali spolu o titul. Získal ho Slovan, ale len s dvojbodovým náskokom. Dunajskostredský DAC je jediný tím, ktorý suverénneho obhajcu na jeseň zdolal (3:1).

15.12.2023 16:00
Slovan Bratislava, DAC Dunajská Streda Foto: ,
Ilustračné foto
debata (1)

Napriek tomu mu najväčší súper z posledných sezón ušiel. Zaostáva za ním až o trinásť bodov. V nedeľu sa predstaví na Tehelnom poli v šlágri, ktorý dá bodku za jesennou časťou sezóny.

Mužstvo zo Žitného ostrova má pred zimnou prestávkou šancu výraznú stratu aspoň znížiť. Na rozdiel od lídra súťaže, ktorý včera večer uzatváral program v skupine Konferenčnej ligy s Ľubľanou (zápas sa skončil po uzávierke), sa mohol celý týždeň nerušene pripravovať na prestížne stretnutie.

Nový tréner Xisco Muňoz viedol DAC doteraz v troch zápasoch a v nich jeho zverenci ešte neinkasovali.

Ladislav Borbély Čítajte viac Na absurdnú otázku absurdná odpoveď. Futbalový expert Borbély uvažuje, čo by sa muselo stať, aby Slovan nezískal titul

Nedostali gól ani naposledy v zápase s Trenčínom, ktorý hral vyše 70 minút presilovku o jedného muža. Muňoz v týždni riešil najmä problém, kto bude v Bratislave strieľať góly. Pred týždňom prišiel o vylúčeného útočníka Barišiča a chýbal mu aj zranený Goure.

„Musíme sa zlepšiť v útoku. Pokiaľ chceme vyhrávať zápasy, nestačí byť dobrý len v defenzíve. Potrebujeme do konca jesene získať čo najviac bodov,“ tvrdí Muňoz.

Odkedy sa hrá súťaž súčasným systémom, teda už siedmy ročník, DAC ešte nikdy nenazbieral po 17. kole tak málo bodov. Vždy ich bolo aspoň 30 a viac, aktuálne je však vinou viacerých zaváhaní pod touto normou.

Video
Weissova tlačovka po zápase s Ľubľanou

Pred rokom ich mal na konte v rovnakej fáze súťaže až o šesť viac. Belasí mu ušli a DAC momentálne bojuje aspoň o účasť v prvej šestke. Ak by bodoval v nedeľu na Tehelnom poli, urobil by do nej dôležitý krok.

"Ak budeme hrať vždy s takou disciplínou a koncentrovanosťou ako naposledy a k tomu premeníme šance, body nám budú pribúdať.

Uvedomujeme si, že musíme ešte pracovať na využití šancí, ale verím, že v poslednom jesennom zápase to bude aj z tohto pohľadu lepšie a strelíme aj nejaké góly,“ vyhlásil na klubovom webe stredopoliar DAC Milan Dimun.

Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda