Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC spasila hlavička v nadstavenom čase, Zemplínčania natiahli čakanie na prvý trojbodový zápis

Futbalisti DAC Dunajská Streda remizovali v dueli 14. kola Niké ligy doma s MFK Ružomberok 1:1 a figurujú na piatej priečke tabuľky.

11.11.2023 17:26 , aktualizované: 18:21
SR Dunajská Streda šport futbal liga NL 14.... Foto: ,
Sprava hráči DAC Milán Vitális, Aleš Čermák a hráč MFK Oliver Luterán.
debata (1)

Aspoň bod im v nadstavenom čase zachránil presnou hlavičkou striedajúci chrovátsky útočník Bartol Barišič.

Hostí predtým poslal do vedenia ľavačkou v 81. minúte rovnako striedajúci Martin Boďa. Ružomberok bodoval po predchádzajúcej šnúre troch prehier, počas ktorej ani raz neskóroval. V tabuľke mu patrí deviata pozícia a stále čaká na triumf na ihriskách súperov.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – MFK Ružomberok 1:1 (0:0)
Góly: 90.+4 Barišič – 82. Boďa ŽK: Dimun, Csinger. Rozhodovali: Marhefka – Ferenc, Vitko, 4459 divákov.
DAC: Popović – Gruszkowski, Csinger, Andzouana–Vitális (66. Káčer), Čermák, Dimun (83. Romero) – Trusa (83. Barišić), Goure, Herc (66. Ramadan)
Ružomberok: Frühwald – Luterán, Maslo, Gabriel, Selecký – Múdry, Zsigmund, Lavrinčík– Hladík (58. Chobot), Chrien (79. Boďa), Tučný (58. Šefčík)

kodan - man united Čítajte viac Zápas Niké ligy medzi FC DAC 1904 Dunajská Streda a MFK Ružomberok sme sledovali ONLINE

Hlasy po zápase:

Adrian Guľa, tréner DAC: „Výsledok nie je dobrý, ale herný výkon bol solídny. Zápas rozhodla naša nízka produktivita. Mali sme dobrý vstup, brankár hostí pri našich šanciach urobil zázračné kroky. Na začiatku druhého polčasu sme vypadli z rytmu, ale potom sme sa dostali naspäť a bol to festival zahodených šancí. Sme radi aj za ten gól, nestratili sme hlavu. Diváci nás držali v zápase, chalani zabojovali o remízu. Je to málo, ale verím, že naša efektivita bude významnejšia. Verím, že takýto herný výkon budeme ukazovať aj naďalej, budeme efektívnejší a takéto zápasy budeme vyhrávať.“

Ondřej Smetana, tréner Ružomberka: „Počítali sme s tým, že v úvodných minútach budeme pod tlakom, preto sme museli byť prvých 20 minút veľmi koncentrovaní. Rátali sme s tým, že keď zvládneme prvý polčas, v druhom sa môžu otvárať okná, priestory. Začali sme sa dostávať do šancí. Prežili sme veľa situácií, ale v takom zápase ich musíme prežiť. Musí nám pomôcť brankár a aj defenzíva. Pri stave 0:1 sme mali šancu dať druhý gól, ale nedali sme. Poslednú šancu domácich sme už neustáli, preto odchádzame s bodom.“

Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica si pripísali iba druhé domáce víťazstvo v prebiehajúcej sezóne Niké ligy. V sobotnom dueli 14. kola vyhrali nad MFK Zemplín Michalovce 3:1 a v tabuľke im patrí siedma priečka. Zemplínčania tak stále čakajú na prvý trojbodový zápis v ročníku a sú predposlední.

V úvode mali väčšiu aktivitu hostia, avšak do vedenia išli domáci po priamom kope Polievku, keď v šestnástke iba vystrel nohu Depetris a dal si tak darček k sobotňajším 35. narodeninám.

Prešli iba štyri minúty a bolo 2:0, keď sa presadil z hranice šestnástky Rymarenko a ten si dal pre zmenu darček k meninám. Aj na druhý gól prihrával Polievka. Po zmene strán poistil výhru tretím gólom Rymarenko, v závere Michalovčania kozmeticky upravili výsledok Marcinom.

MFK Dukla Banská Bystrica – MFK Zemplín Michalovce 3:1 (2:0)
Góly: 25. a 74. Rymarenko, 21. Depetris – 81. Marcin, ŽK: Pišoja – Volanakis. Rozhodovali: Smolák – Vorel, Pacák, 839 divákov.
Banská Bystrica: Hruška – Uhrinčať, Godál, Willwéber – Pišoja, Richtárech (90+2 Guimarães), Hlinka, Záhumenský (79. Migaľa) – Rymarenko (79. B. Ľupták), Depetris (68. Arevalo), Polievka (90+2 Hanes)
Michalovce: Ružinský – Šimko, Jeřábek, Volanakis (79. Mušák), Bahi – Bednár – Steinhübel (53. Van Kessel), S. Danko, Shimamura (79. L. Jánošík), Marcin – D. Pavúk (53. F. Vaško).

Hlasy po zápase:

Miroslav Auxt, tréner B. Bystrice: "Padlo nám vhod, že sme hneď na začiatku dali dva góly a od toho sa zápas odvíjal. Chceli sme vstúpiť aktívne do zápasu a byť hneď nebezpeční, to sa aj podarilo, hoci prvých 15 minút sme sa trochu hľadali. Aktivita však bola aj na našej strane, dostávali sme sa do šancí a pomohli nám góly. V druhom polčase sme si to chceli ustrážiť, pridali sme tretí gól, ale trošku nás mrzí ten inkasovaný na 3:1. Chlapci to napokon zodpovednou defenzívou ustrážili, išli za víťazstvom od samého začiatku, chceli naplno bodovať a zlomiť to doma. Ja im gratulujem k výkonu, ktorí predviedli.“

Peter Struhár, tréner Michaloviec: "Bystrica si zaslúžila vyhrať, lebo bola nebezpečnejšia ako my. My sme mali dobrý umelecký prejav na ihrisku, vedeli sme si prihrať, hrali sme na lopte, no lacnými stratami sme dostali domácich na koňa. Neustrážili sme na začiatku štandardku, pred ňou sme boli v dobrom držaní lopty, avšak neboli sme adresní a netlačili sme sa do pokutového územia. Bystrica išla do vedenia štandardkou a druhý gól sme jej darovali, keď sme ľahko stratili loptu na dobrom ihrisku, na ktorom sa dalo kombinovať. To bola voda na domáci mlyn. Rymarenko a Polievka majú veľkú kvalitu a to sa tiež ukázalo. Za stavu 2:0 sme zmenili rozostavenie i hráčov. Myslím si, že striedajúci hráči boli za 15 minút nebezpečnejší ako dovtedy ostatní v prvom polčase. Inkasovali sme však tretí gól. Banská Bystrica zaslúžene vyhrala.“

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová zvíťazili v sobotnom zápase 14. kola Niké ligy na pôde FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 2:0. Hostia rozhodli o plnom bodovom zisku dvoma gólmi v rozmedzí 55. až 58. minúty.

Skóre zápasu otvoril premiérovým presným zásahom v sezóne obranca Paraj. O tri minúty neskôr spečatil ôsmy triumf Podbrezovej v sezóne stredopoliar Blahút. Podbrezová je s 26 bodmi na 3. mieste tabuľky, Zlatomoravčania majú na konte iba tri body a sú na poslednej 12. priečke.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – FK Železiarne Podbrezová 0:2 (0:0)
Góly: 55. Paraj, 58. Blahút, ŽK: Čonka, Suľa – Bajo, Rozhodovali: Očenáš – Košecký, Zemko, 624 divákov
Z. Moravce: Knobloch – Majdan, Suľa, Sluka, Čonka – Duga, Mondek – Čerepkai (61. Mijić), Brenkus (57. Gono), Nsumoh (61. J. Švec) – Balaj (61. Hodúr)
Podbrezová: Ludha – Oravec, Bakaľa (46. Ridwan), Bartoš – Grešák, Paraj, Bajo, Kováčik (90+1. Talakov) – Blahút (90+1. Ďatko), Assinor (79. Kuzma), Kabongo (57. Galčík)

Hlasy po zápase:

Vladimír Cifranič, tréner FC Vion: "Prvý polčas sme hrali dobre, mali sme nejaké príležitosti, ale my nedáme gól ani do prázdnej brány. Mijičova nepremenená šanca bola len čerešničkou na torte. Johnson podal v prvom polčase dobrý výkon, za stavu 0:2 sme išli do rizika, prišlo trojité striedanie. Hodúr je mladý chlapec, ktorý ma talent, verím, že sa sa v budúcnosti presadí. Pre mňa to bol dnes posledný zápas, pretože v týždni nám bolo povedané, že keď nevyhráme, dnes je to konečná.”

Roman Skuhravý, tréner ŽP Podbrezová: "Vedeli sme, že nás tu čaká stretnutie s abnormálnou pracovitosťou súpera. Prvý polčas boli domáci dobrí, mňa však mrzia dve situácie, v ktorých bol Kabongo, strašne by som mu doprial gól alebo aspoň asistenciu. Druhý polčas sme mali veľmi dobrú polhodinu, potom sme na chvíľu vypadli z konceptu, keď sme súperovi povolili dve príležitosti. Myslím si, že dnes rozhodla kvalita v útočnej fáze. V prvom polčase sme mali rešpekt z Johnsona, bol veľmi dobrý jeden na jedného. Ak je to tak, ako povedal domáci kouč, tak je mi ho ľúto, lebo Cifro je výborný tréner. V piatok sa tu opäť stretneme v pohári.”

Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Ružomberok #DAC Dunajská Streda #MFK Zemplín Michalovce #Niké liga