Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan vs. Východ 9:1. Obhajca titulu si po Košiciach vychutnal aj Michalovce

Štyri dni po suverénnom víťazstve 4:0 nad Košicami zvíťazili futbalisti Slovana rozdielom triedy aj nad druhým tímom z východu Slovenska. Na Tehelnom poli zdolali obhajcovia titulu v dohrávke 4. kola Michalovce 5:1 a upevnili si prvé miesto v tabuľke Niké ligy. Na jej čele majú belasí štvorbodový náskok pred Žilinou.

01.11.2023 16:48 , aktualizované: 18:52
Aleksandar Čavrič Foto: ,
Alexandar Čavič má špičkovú streleckú formu, gól dal už v siedmom stretnutí za sebou.
debata (4)

Obhajca titulu položil základ úspechu už v prvom polčase. Na rýchly otvárací gól 18-ročného krídelníka Nina Marcelliho ešte dokázal v 8. minúte reagovať Gino van Kessel.

To bolo však zo strany Zemplínčanov všetko a ešte v priebehu prvého dejstva strelil Slovan ďalšie tri góly. Vedenie zabezpečil domácim v 16. minúte srbský útočník Aleksandar Čavrič, následne pridal druhý gól v stretnutí Marcelli a prvý polčas uzavrel vlastný gól hosťujúceho Sašu Marjanoviča.

V 80. minúte ešte spečatil triumf druhým gólom Čavrič. Slovan ťahá v lige šesťzápasovú víťaznú sériu a srbský útočník sa strelecky presadil už v siedmom zápase za sebou.

Niké liga – dohrávka 4. kola:
ŠK Slovan Bratislava – MFK Zemlín Michalovce 5:1 (4:1)
Góly: 3. a 23. Marcelli, 16. a 80. Čavrič, 31. Marjanovič (vlastný) – 8. van Kessel. Rozhodovali: Gemzický – Štrbo, Jánošík, ŽK: Marcin (Michalovce), 3427 divákov.
Slovan: Borjan – Blackman (75. Vojtko), Kashia, Wimmer, Lovat – Savvidis (70. Lichý), Kankava, Tolič – Strelec (70. Zmrhal), Čavrič (82. Barseghjan), Marcelli (82. Zuberi)
Michalovce: Száraz – Šimko, Marjanovič (69. Mendes), Jeřábek, Volanakis, Bahi – Danko (76. Steinhübel), Karasjuk, Šimamura (69. Zubairu) – Marcin (69. Pavúk), van Kessel (76. Jánošík)

hlasy po zápase /zdroj: oficiálna stránka Slovana/:
Vladimír Weiss st., tréner Slovana: „Sme spokojní s výsledkom. Dnes sme boli veľmi efektívni, šancí nebolo toľko ako s Košicami. Rýchlo sme šli do vedenia, čo sme chceli zopakovať z predošlého duelu. Súpera sme však pustili do zápasu. Cesar Blackman urobil chybu, no hral výborne a góly predsa padajú práve po chybách. Michalovčania ich urobili viac než my, k tomu je tu naša kvalita a myslím si, že životná forma Aleksandara Čavriča. Do čoho kopne, z toho dá gól, ten druhý bol výstavný. Cez prestávku som sa s ním dohodol, že ho nechám na ihrisku, pokiaľ bude chcieť dať ešte druhý gól, že ho tam nechám obrazne povedané vytrápiť, ale chcel hrať. To je veľké plus tohto mužstva, dnes každý túži hrať a vidím smutné oči, keď robím zostavu. Ostatní hráči sú vtedy sklamaní, no musím ich rotovať.“
Peter Struhár, tréner Michaloviec: „Stretnutie sa skončilo vysokým rozdielom, myslím si však, že náš herný prejav bol veľmi dobrý. Dostávali sme sa do nebezpečných situácií po tom, čo sme chceli. Vieme, že sme čelili Slovanu, ktorý je vo forme a hrá v pohode. Škoda, že sme mu po našich chybách dopriali v podstate tri góly. Potom už je tu ťažko s nimi hrať nejaký útočný futbal. Musím chalanov pochváliť, že sa nebáli hrať aj v ťažkých situáciách a chceli hrať s loptou. Na to musíme nadviazať a preniesť to do ďalších zápasov.“

Standings provided by Sofascore
Rebríček športov podľa výšky dotácie od štátu Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V galérii nájdete dvadsať športov s najvyšším...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Zemplín Michalovce #Niké liga