Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava spoznala trest za výtržnosti v derby so Slovanom. Mastná finančná pokuta aj uzavretie časti štadióna. Potrestali aj Slovanistov

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu sa na svojom zasadnutí zaoberala incidentmi, ku ktorým prišlo minulú nedeľu počas stretnutia Niké ligy medzi Spartakom Trnava a Slovanom Bratislava (1:2).

27.10.2023 16:43
FUTBAL-FL: FC Spartak Trnava - ŠK Slovan... Foto: ,
Štipľavý odkaz pre fanúšikov Slovana od trnavských priaznivcov.
debata (3)

Po dôslednom vyhodnotení zadokumentovaných porušení Disciplinárneho poriadku uložila Trnave finančnú pokutu vo výške 6000 eur a podmienečne jej uzatvorila štadión na jeden zápas.

V nasledujúcom domácim derby so Slovanom bude zákaz vstupu do niektorých sektorov štadióna.

"Disciplinárna komisia kontinuálne deklaruje a svojimi rozhodnutiam potvrdzuje, že razí nulovú toleranciu voči nenávistným prejavom s extrémistickým (v tomto prípade antisemitským) charakterom.

Video

Tento prístup k problematike netolerantných, nenávistných a extrémistických prejavov na futbalových zápasoch DK SFZ opakovane publikovala aj vo svojich komuniké.

Napriek tomu sa počas stretnutia priaznivci domáceho klubu dopustili opakovaného skandovania nenávistných protižidovských prejavov namierených nielen voči klubu ŠK Slovan Bratislava, ale v jednom prípade aj voči jeho konkrétnemu hráčovi.

Aj vzhľadom k opakovaným recidívam takýchto netolerovateľných prejavov DK SFZ považuje za adekvátne a potrebné, aby v nasledujúcom vzájomnom stretnutí bol sektor domácich ‚ultras‘, v ktorom sa tieto nežiadúce prejavy vyskytujú, zatvorený," uvádza sa v úradnej správe zverejnenej na oficiálnej webovej stránke SFZ.

FUTBAL-FL: FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava Čítajte viac V Trnave horelo. Weiss: Futbal nie je filharmónia, diváci boli slušní. Pozrite, čo sa deje vo Francúzsku

Podľa DK boli predpisy SFZ výrazne porušené aj v dôsledku použitia pyrotechniky vo veľkom rozsahu.

"Tá bola navyše použitá spôsobom reálne ohrozujúcim život a zdravie nielen fanúšikov, ale aj hráčov, na základe čoho muselo byť stretnutie dvakrát prerušené.

DK SFZ pri vyhodnocovaní závažnosti týchto previnení vychádzala aj zo správ hasičského zboru či záchrannej služby, pričom v dôsledku použitia pyrotechniky došlo k zdokumentovaným zraneniam priaznivcov v sektore domácich.

Je potrebné tiež zdôrazniť, že práve včasný zásah príslušníkov hasičského zboru pri požiari v domácom sektore na začiatku stretnutia zabránil oveľa závažnejším následkom, ktoré v zaplnenom sektore mohli nastať."

Pokutu vo výške 1000 eur dostal aj ŠK Slovan Bratislava za hrubé nešportové správanie jeho fanúšikov v inkriminovanom derby na pôde Spartaka – vulgárne pokriky, hrubé urážky súpera, prejavy hanobiace príslušnosť k národnosti a zapálenie šálu súpera v sektore hostí.

Futbalové derby Spartak Trnava - Slovan Bratislava Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Štipľavý odkaz pre fanúšikov Slovana od...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #FC Spartak Trnava