Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Derby ukoristil Slovan a vedie ligu, rozhodol nádherný gól bývalého hráča Trnavy. Gašparík: Nik to nezobral na seba

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľnom derby v rámci 11. kola Niké ligy na ihrisku Spartaka Trnava 2:1 a vyšvihli sa na čelo tabuľky.

22.10.2023 19:36 , aktualizované: 20:13
Lucas Lovat Foto: ,
Lucas Lovat strieľa víťazný gól Slovana v Trnave.
debata (1)

Úradujúci majster natiahol víťaznú šnúru vo všetkých súťažiach na osem stretnutí a vedie ligu pred AS Trenčín, s ktorým má na konte rovnaký počet 23 bodov, ale odohral o zápas menej. Trnava figuruje na šiestom mieste.

Už v úvodných sekundách hlavný rozhodca prerušil zhruba na päť minút zápas po tom, ako domáci fanúšikovia spôsobili vo svojom sektore požiar a zasahovať museli hasiči.

Vulgárna urážka aj oheň na tribúnach. Fanúšikovia Trnavy privítali priaznivcov Slovana po svojom
Video

Prvý polčas 159. derby Trnavy a Slovana priniesol bojovný futbal s minimom šancí a bez priameho streleckého pokusu na bránu. Po hodine hry vyšiel Slovanu rýchly brejk, Kucka „posadil“ loptu na hlavu Čavriča a ten ju umiestnil presne k žrdi.

Domáci vyrovnali o dve minúty, z diaľky sa presadil Zeljkovič a otvoril si strelecký účet v lige. Slovan napokon strhol víťazstvo na svoju stranu po exportnom góle Lovata.

Exotické tanečnice aj po zuby ozbrojení policajti. Atmosféra pred derby Trnava - Slovan
Video

FC Spartak Trnava – ŠK Slovan Bratislava 1:2 (0:0)
Góly: 66. Zeljkovič – 64. Čavrič, 76. Lovat, ŽK: Ďuriš, Mikovič – Barseghjan, Blackman, Lovat. Rozhodovali: Ziemba – Poláček, Vorel.
Trnava: Takáč – Kóša, Štetina, Djurič – Koštrna (79. Šulek), Zeljkovič, Procházka (84. Paur), Mikovič (46. Ristovski) – Ofori (79. Bernát), Ďuriš, Daniel
Slovan: Borjan – Bajrič, Kašia, Wimmer – Blackman (87. Pauschek), Kankava, Kucka, Lovat – Barseghjan, Čavrič (90.+1 Savvidis), Zmrhal (65. Strelec)

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Bol to remízový zápas, ktorý rozhodol exportný gól Lovata. V prvom polčase hrali obe mužstvá zrkadlovo, nebol to pekný futbal.

Chceli sme v polčase zmeniť rozostavenie, lebo Slovan nás v niektorých situáciách ‚prehrával‘. Dnes sme neboli kvalitní, nikto z hráčov to nezobral na seba, a preto sme prehrali."

Vladimír Weiss, tréner Slovana: "Výborný zápas. Prvý polčas bol taktický, hralo sa zrkadlo. Po zmene strán sme však boli futbalovejší. Mali sme viac šancí ako domáci, hrali sme disciplinovane.

Mali sme vo svojom strede Čavriča, ktorý vyčnieva o triedu nad všetkými, hoci mal v týždni problémy s kolenom. Je nielen výborný futbalista, ale aj človek. Má pripravenú novú zmluvu a verím, že zostane v klube."

Opora Slovana Aleksandar Čavrič po výhre v Trnave
Video
Futbalové derby Spartak Trnava - Slovan Bratislava Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Štipľavý odkaz pre fanúšikov Slovana od...
Standings provided by Sofascore
1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava