Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan si v šlágri poradil so Žilinou. Trnava dvakrát viedla, no Ružomberok opäť nezdolala

Futbalisti Slovana Bratislava zdolali v šlágri 8. kola Niké ligy Žilinu 2:0. O góly "belasých" sa postarali v 42. minúte David Strelec a v 47. minúte Tigran Barseghjan.

24.09.2023 19:23 , aktualizované: 21:06
David Strelec Foto: ,
Slovanista David Strelec sa snaží zastaviť Maria Sauera zo Žiliny.
debata

Slovan sa po zisku troch bodov vyšvihol na 6. miesto s 11 bodmi, Žilina klesla na 4. priečku.

ŠK Slovan Bratislava – MŠK Žilina 2:0 (1:0)
Góly: 42. Strelec, 47. Barseghjan. Rozhodovali: Ziemba – Jekkel, Štrbo, ŽK: Javorček, 4857 divákov.
Slovan: Borjan – Pauschek, Kašia, Križan, Zmrhal – Kucka, Lichý (79. Kankava) – Barseghjan (88. Zuberu), Strelec (69. Weiss), Marcelli (69. Čavrič) – Abubakari (46. Wimmer)
Žilina: Belko – Minárik, Stojčevski, Ndjeungoue – Rusnák, Gidi, Sauer (71. Adang), Bari (63. Javorček) – Iľko (63. Jambor) – Ďuriš (85. Kopas), Essomba

Vladimír Weiss, tréner Slovana: „Som rád, že sme vyhrali proti výbornému súperovi, ktorý bol v prvom polčase lepší. Potom sme zmenili rozostavenie a už sme boli lepší my. Súper mal možnosti, ale dali sme dôležitý prvý gól, potom druhý a už sme to kontrolovali.“

Jaroslav Hynek, tréner Žiliny: „Hrali sme tak, ako sme chceli hrať. Slovan bol efektívny a preto vyhral. My sme v prvom polčase a na začiatku druhého nepremenili šance, potom sa s tým dalo ťažko niečo robiť. Musíme byť pokojnejší v zakončení.“

SR Bratislava šport futbal EKL A 1. kolo Slovan Klaksvík Čítajte aj Weiss priznal, že s Kmotríkovcami mal osemhodinovú debatu. Od dvoch hráčov čaká viac, v čom sú slovanisti majstri sveta?

Trnava remizovala s Ružomberkom

Futbalistom Spartaka Trnava sa proti Ružomberku dlhodobo nedarí a potvrdil to aj nedeľný zápas 9. kola. „Andeli“ mali väčšinu hracieho času prevahu, dvakrát v stretnutí viedli, napokon sa však zrodila remíza 2:2.

Skóre otvoril v 41. minúte po prudkej prihrávke Ďuriša na zadnú žrď Daniel, po návrate z kabín však vyrovnal Šefčík, keď k nemu preletel Hladíkov center a z rohu päťky skóroval. Trnava kontrovala centrom Oforiho, ktorý si na prsiach prebral Ďuriš a z voleja pohotovo trafil do siete.

SR Bratislava šport futbal NL 6. kolo Slovan Podbrezová BAX Čítajte aj DAC tesne zdolal Skalicu, Podbrezová uštedrila Michalovciam tvrdú lekciu. ViOn bol blízko k triumfu v Bystrici

Lenže v 63. minúte stratili domáci na svojej polovici loptu, kontru potiahol Hladík, Šefčík naservíroval na pätku Gerecovi a ten z voleja stanovil na konečných 2:2.

Trnava si síce ešte vypracovala šance, skóre sa však už nezmenilo. Oba tímy majú na konte po deväť bodov. Trnava naposledy zdolala Ružomberok v novembri 2020.

FC Spartak Trnava – MFK Ružomberok 2:2 (1:0)
Góly: 41. Daniel, 54. M. Ďuriš – 48. Šefčík, 63. Gerec, ŽK: Šulek, Hodulík (asistent), rozhodovali: Marhefka – Bednár, Vass, 2611 divákov.
Spartak: Takáč – Šulek (84. Koštrna), Štetina (84. Ristovski), Djurič, Mikovič – Zeljkovič – Ofori, Štefánik (68. Bainovič), Bernát (68. Oseni), Daniel (75. Paur) – Ďuriš.
Ružomberok: Krajčírik – Mrva, Malý, Gabriel, Selecký – Lavrinčík (66. Luterán), Zsigmund – Gerec (66. Boďa), Chrien (75. Domonkos), Šefčík (75. Chobot) – J. Hladík (83. Múdry)

Michal Gašparík, tréner Spartaka: "Mne sa ani nechce veriť, že sme opäť nezdolali Ružomberok. Zápas sme mali dobre rozbehnutý. Do šancí sa nedostáva ľahko, keď bránia na svojej polovici alebo v hlbšom bloku, ale postupom času sme sa tam vedeli dostať, dobre sme kombinovali.

Z tohto pohľadu sme v podstate predviedli veľmi dobrý výkon. Začal sa druhý polčas, znova sme inkasovali, napriek tomu sme sa z toho oklepali, dali sme veľmi pekný druhý gól a potom prišiel najlepší úsek v zápase, keď chalani začali hrať uvoľnene, vytvárali sme si šance.

Väčšina z nás asi očakávala, či padne tretí poisťovací gól. Stratili sme strašne lacnú loptu, inkasovali sme a potom sme už aj menili systém. Snažili sme sa vyvíjať čo najväčší tlak, boli tam aj nejaké šance, ale znova sme Ružomberok nezdolali, takže pre nás ide o stratené dva body."

Poľsko SR Šport Futbal EKL 3. predkolo Poznaň Trnava Čítajte aj Vyzerá to ešte horšie, nešetrí sebakritikou Gašparík. Mohol som spraviť viac, priznal brankár Takáč

Peter Tomko, tréner Ružomberka: "V prvom polčase sme boli od začiatku aktívni, Trnava si nevypracovala šancu, držali sme ich dostatočne ďaleko od bránky. Závary, ktoré vznikli, sme vyriešili. Bohužiaľ, dostali sme lacný gól, na ktorý sme chalanov upozorňovali.

V druhom polčase sme pri nástupe hneď vyrovnali. Potom sme dostali gól, no dobre sme na to zareagovali. Trnava nás v závere svojou kvalitou pritlačila, s pokorou berieme bod. Chalanom môžem iba pogratulovať, odviedli maximum proti kvalitnému súperovi."
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava