Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Dunajskej Strede sa lúčili s kapitánom: Mrzí ma, že som nedvihol pohár, uviedol Kalmár

DAC Dunajská Streda aj fanúšikovia sa v sobotu pred zápasom s Banskou Bystricou (1:2) rozlúčili s dlhoročnou oporou a kapitánom tímu Zsoltom Kalmárom. 32-násobný maďarský reprezentant podpísal pred dvoma týždňami zmluvu s FC Fehérvár.

27.08.2023 14:17
SR futbal FL 6. kolo DAC Ružomberok TTX Foto: ,
Maďarský futbalista Zsolt Kalmár bol dlhých šesť sezón jedným z kľúčových hráčov Dunajskej Stredy.
debata

V rozhovore pre maďarský kanál M1 28-ročný hráč prezradil, že prišiel do DAC na hosťovanie, aby získal skúsenosti a posunul sa v kariére ďalej.

„Atmosféra v klube a láska okolo futbalu ma však zaujala. Lákala ma aj filozofia klubu, čo chcel so mnou vybudovať. Preto som tu zostal a dostal som sa na úroveň, že som mohol byť aj kapitánom mužstva,“ povedal Kalmár.

798580068 Čítajte viac Ruže pre zavraždeného Michalisa. Pri spomienke v Aténach bol aj brankár Chovan

Rozlúčka bola emotívna a samotný futbalista priznal, že opúšťa svoju druhú rodinu. A spomenul si aj na záver minulej sezóny, keď DAC siahal na majstrovský titul.

„Jedna vec, ktorá ma mrzí, je, že sme nedokázali zdvihnúť majstrovský pohár, nemohol som ho zdvihnúť pre klub a publikum. Naozaj dúfam, že DAC môže tento pohár v budúcnosti vyhrať,“ dodal.

Ondrej Duda Čítajte viac Veľký večer Slováka v Taliansku. Mourinhov tím nestačil na Veronu. Pri všetkom bol Duda

Kalmár prišiel do Dunajskej Stredy v roku 2017, kde bol v posledných rokoch kľúčovým hráčom, nastúpil v 148 zápasoch, strelil 47 gólov a pridal 29 asistencií.

V úvode tejto sezóny však dostával málo herných príležitostí. 11. augusta podpísal v Székesfehérvári zmluvu na dva plus jeden rok. Predtým hral za Győr, RB Lipsko, FSV Frankfurt a Bröndby Kodaň.

Talentovaní futbalisti, ktorí nesplnili očakávania Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Zranenia, problémy so životosprávou,...
debata chyba
Viac na túto tému: #Dunajská Streda #Zsolt Kalmár