Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weissa s Marcellim neporovnávajme. Nino je zápasník, Vlado chlapec kde vietor, tam plášť

Favoritovi sa postavili čelom a nechýbalo veľa a do odvety by cestovali s cennou remízou. Futbalistov Slovana čaká zajtra večer (19.00, prenos vysiela RTVS) odveta 3. predkola Ligy majstrov na ihrisku Maccabi Haifa.

14.08.2023 17:47
11. Slovan vs Haifa Foto: ,
Vypredané hľadisko vyprevádzalo futbalistov slovenského majstra z ihriska, napriek prehre, výdatným potleskom.
debata (1)

Na stretnutie sa teší aj niekdajší reprezentant i útočník belasých Stanislav Šesták (40). „Taktika Slovana bude iná, ale cieľ rovnaký – postúpiť,“ tvrdí.

Slovan ukázal v prvom súboji zuby aj ofenzívnu tvár. Páčila sa vám?

Páčila. Bol to vynikajúci zápas a prispel k nemu svojou kvalitou nielen účastník skupinovej fázy z minulej sezóny, ale aj Slovan. Vedel Haifu pritlačiť, mal šance, napádal i tlačil.

Príjemná zmena po bitkách v úvodných predkolách so Swiftom a Mostarom?

Jasné, to sú zápasy, po ktorých musíte postúpiť. Je tam veľký tlak. Teraz už má istú skupinovú fázu, ale chce hrať čo najlepšiu súťaž.

Slovan má po polčase manko, ale nemá sa za čo hanbiť. V Haife do toho pôjde trochu inak takticky, ale plán zostáva rovnaký. Postúpiť.

Fanshop Maccabi Haifa pred odvetou so Slovanom

Video

Do Izraela odcestovali belasí po výhre 2:1 v Skalici. Gólovo sa presadili Nino Marcelli a Dávid Strelec. Prekvapí tréner Vladimír Weiss st. ich zaradením do zostavy?

Strelec je oťukaný hráč, prišiel zo zahraničia, bol v kvalitnej súťaži. Marcelli je mladý chlapec. Potrebuje sa vyhrať.

Musia s ním pracovať opatrne. Videli sme na MS do 20 rokov, že mu chýba ešte čosi na medzinárodný level. Musí naberať skúsenosti. Bol by veľký risk, keby hral od začiatku v Haife.

Avšak, risk je zisk. Možno však dokáže takéto veci Nino odfiltrovať a tlak si nepripustí. Očakávam však, že prístup Slovana bude defenzívnejší a obranná činnosť nepatrí k Marcelliho silným stránkam. Strelec v základe by ma tak neprekvapil.

V čom je jeho návrat do Slovana najväčším prínosom?

Má inštinkt. Vie, kde má byť, aj ako prekvapiť a dať gól. Niekedy mi tieto atribúty pri Slovane chýbali.

Strelec to vie. Prekvapivá situácia, kľučka, strela, prihrávka i gól. Nie je fyzický ako Malik Abubakari, ale má iné prednosti.

731805286 Čítajte viac Slovenský šialenec v Haife a zelená v krvi domácich. Weiss? To je kto?

Kouč Weiss v minulosti viackrát súperov prekvapil. Azda najpamätnejšie v kvalifikácii MS 2010, kedy z lavičky vytiahol syna Vlada. Marcelli vám ho nepripomína?

Nino ma skvele naštartovanú kariéru. Bavili sme sa aj s trénerom Weissom, že je to rozumný, pracovitý a skromný chlapec. Sú však rozdielni aj fyzicky.

Nino vyzerá ako zápasník. Vlado bol dieťa. Kde vietor, tam plášť, dres na ňom visel. Bol však špeciálny. Miloval loptu. Neporovnával by som ich.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss ml. #Maccabi haifa #Stanislav Šesták #Nino Marcelli