Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Kaprálik za milión do Slovana? Pre našich hráčov nie je dobrým odrazovým mostíkom, znie zo Žiliny

V pondelok večer vyšla informácia, že o 20-ročného Adriána Kaprálika sa zaujíma holandský tím SC Heerenveen. Je to pravda?

Na tomto naozaj nevidím nič, čo by bola pravda. Registrujeme o Adriána záujem z iných krajín, ale Holandsko medzi nimi nie je. To je však aktuálny stav (utorok podvečer pozn. red.). Zajtra môže byť všetko inak.

Kolovali tiež šumy, že Kaprálika chcel kúpiť Slovan za milión eur. Dostali ste konkrétnu ponuku od vedenia slovenského majstra?

To sú také reči… Nechcem sa k tomu vyjadrovať. Po konzultácii s Adriánom uvažujeme tak, že chce ísť iným smerom. To je kľúčové a preto ostatné vyjadrenia nemajú zmysel. Jeho odchod do Slovana nie je aktuálna téma, ale futbalový trh prináša rôzne zmeny.

Ak sa nemýlime, Žilina ešte nepredala na Tehelné pole žiadneho talentovaného hráča. Nechcete posilňovať konkurenta, alebo je to skôr o tom, že Slovan nevie splniť vaše finančné požiadavky?

Skôr je to o hráčoch. Keď náš futbalista odohrá v A-mužstve niekoľko kvalitných sezón a dostane ponuku zo zahraničia, skôr sa pozerá tým smerom. To je realita trhu. Je to večná diskusia o tom, či by mali talentovaní futbalisti zo Žiliny ísť do cudziny cez Slovan, alebo nie.

S odhadovanou cenou 1,2 milióna eur je 20-ročný... Foto: TASR, Daniel Stehlík
Adrián Kaprálik S odhadovanou cenou 1,2 milióna eur je 20-ročný Adrián Kaprálik aktuálne najhodnotnejším futbalistom MŠK Žilina.

Takže to nemá nič spoločné s posilnením konkurencie?

V rámci najvyššej súťaže je to stále konkurenčný klub, ale vypuklejšie to bolo v minulosti. Teraz získal Slovan päť titulov za sebou a my sme zameraní skôr na výchovu talentov a na predaj najlepších. Ale musím povedať, že argumenty Slovana majú význam.

V čom?

Slovan bude hrať už tretíkrát za sebou v skupinovej fáze niektorej z európskych pohárových súťaží. A to je veľmi atraktívne prostredie pre hráčov. Realita je taká, že keď chcete zhodnotiť vývoj hráča a výhodne ho predať, tak zahraničné kluby si ich najlepšie odsledujú v náročných zápasoch v pohárovej Európe. Uvidia, ako sa mladíkom darí v náročnejšom prostredí. Odísť iba do klubu, ktorý dominuje v slovenskej lige, by bolo málo. Musí to mať pre hráča pridanú hodnotu.

Nenastal teda čas u mladých hráčov zo Žiliny, aby vnímali Slovan ako dobrý odrazový mostík smerom k lepšiemu predaju do cudziny?

Myslím si že nie.

weiss slovan Čítajte viac Weiss rieši pred Haifou rébus: ako nahradiť vykartovaného syna? Novému útočníkovi chýba posledný podpis

A môže nastať v dohľadnej dobe?

Nič sa nedá vylúčiť. Keď sa náš hráč s tým bude vedieť stotožniť a bude to mať pre klub ekonomické benefity aj do budúcnosti, napríklad z percent z ďalšieho predaja, tak prečo nie. Slovan nám ešte nevie ponúknuť také financie za hráčov, ako to dokážu zahraničné kluby.

Postup do skupinovej fázy Ligy majstrov môže belasým priniesť 15,6 milióna eur. S tým by už dokázal tímom spoza hraníc na prestupovom trhu konkurovať.

Samozrejme, o tri týždne môže byť všetko inak. Život prináša rôzne situácie. Sú to všetko otvorené veci a nedá sa na to exaktne odpovedať. Keď príde zaujímavá ponuka a všetky tri strany sa na tom vedia dohodnúť, tak prečo to neotvoriť? Je to normálne.

Porovnanie Slovana s izraelským majstrom z Haify Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Na nasledujúcich stránkach sa dozviete, v čom...

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Karol Belánik #Adrián Kaprálik