Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Zmeny v Slovane. V hre je brazílsky útočník, obranca De Marco odchádza do Kataru

Pochválil prínos Wimmera a vysvetlil, prečo sa Slovan rozhodol skúseného rakúskeho obrancu angažovať.

"Má výbornú ľavú nohu, skvelú do rozohrávky. Hoci v závere uplynulej sezóny toho veľa neodohral, vieme, čo od neho môžeme očakávať.

Má za sebou zápasy v kvalitných súťažiach. Je to konštruktívny obranca a ak sa dá dokopy fyzicky, bude prínosom," vysvetlil asistent hlavného trénera Vladimíra Weissa.

Obaja by mali najradšje káder kompletný už teraz, za začiatku sústredenia v Šamoríne a Rakúsku. Počas nich sa budú riešiť príchody brankára Crvenej Zvezdy Milana Borjana či krídelníka Slavie Ewertona.

borjan, nita Čítajte viac Veľké mená s titulmi. Jedného šikanovali na MS, druhý chytil jedenástku Agüerovi. Kto bude stáť v bránke Slovana?

"Aj nás zaujímajú posily,“ usmial sa Kitka. "Objavilo sa meno Borjan. Každý jeden transfer môže byť komplikovaný. Momentálne je s reprezentáciou. Uvidíme, ako sa k tomu postaví Crvena Zvezda.

Zranil sa nám Martin Trnovský, takže máme aj alternatívy, lebo transfery na poslednú chvíľu sú vysoko rizikové. Čím skôr to vyriešime, tým lepšie.

Čo sa týka Ewertona, máme rozpracované aj iné mená. Posledné slovo má tréner. Je dôležité, aby taký klub ako Slovan, mal na pozície 3–4 alternatívy.

Vždy chcete toho, ktorý je na listine najvyššie. Môže sa však stať, že prestup nakoniec nevyjde,“ doplnil Kitka s tým, že realizačný tím doplnil niekdajší kouč Ľuboš Benkovský.

Naďalej je otázne, či v kádri zostane Giorgi Čakvetadze. Kitka má na gruzínskeho reprezentanta a jeho možnú druhú sezónu na Tehelnom poli jednoznačný názor.

César Blackman Čítajte viac Slovan potvrdil príchod posily. Zahraničný obranca bol roky oporou Dunajskej Stredy

"Čakvetadze je hráč, za ktorého sa oplatí bojovať. Ivan vedie rokovania s Gentom. Musíme byť realistický. Trh je drahý. Máme konkurenciu tímov, ktoré si také sumy môžu dovoliť platiť.

Čakve dal najavo, že chce v Slovane zostať. Gent zrejme znovu bude uvažovať o hosťovaní, čo môže byť naša šanca. Zanechal u nás dobrý dojem. Vniesol do našej hry s Vladom Weissom kreativitu.

Hráč týchto kvalít v lige nie je. Iste, je tam aj pohľad na štatistiky, ale na to mám svoj názor. V uplynulej sezóne odohral viac zápasov ako za ostatné tri sezóny po dvoch ťažkých zraneniach. Urobíme maximum, aby bol s nami aj v nasledujúcom roku,“ uzavrel Kitka.

S tímom nepokračujú brankári Michal Šulla a Matúš Ružinský, ktorým končia zmluvy.

Matúš Vojtko sa podľa Kitku po návrate z hosťovania v Chorvátsku ukazuje v príprave solídne.

Ivan Šaponjič a Ezekiel Henty riešia svoju budúcnosť. Tá by už nemala byť zviazaná so Slovanom.

Snežana Borjanová, manželka novej posily Slovana Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Bola marketingovou riaditeľkou v Parizane...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Boris Kitka #Vernon De Marco #Giorgi Čakvetadze #Kevin Wimmer