Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Robil s veľkými peniazmi. Slovenský klub by ma ťažko presvedčil. Rokoval El Maestro so Slovanom?

Pochudnutý, ale stále svojský. Tak sa prezentoval v Trnave po piatich rokoch Nestor El Maestro. Muž, ktorý dosiahol v ére samostatnosti, čo nik iný.

12.06.2023 11:40
SR Futbal Spartak Trnava majstri stretnutie TK TTX Foto: ,
Na snímke zľava tréner Nestor El Maestro a futbalista Boris Godál po piatich rokoch od zisku titulu na spomienkovej akcii.
debata (1)

Priviedol Spartak k jedinému titulu. Stačila mu na to jedna sezóna. Rok predtým skončili Trnavčania na šiestom mieste, rok potom na siedmom…

„Stal som sa len veľmi malou súčasťou klubovej histórie, ale som hrdý, že som tu mohol pôsobiť. V Trnave som zažil krásne obdobie," zdôraznil tréner so srbskými koreňmi po tom, čo sa reč zvrtla na nedávne storočné jubileum trnavského klubu.

El Maestro nechýbal uplynulý piatok na futbalovej párty, na ktorej si jeho tím pripomínal úspech spred piatich rokov. O jeho doterajšej trénerskej kariére platí zaujímavý fakt.

21. Hlavná FOTO Čítajte viac Najlepší z krajín V4. Slovan sa derie na vrchol, v top 10 klubov aj Spartak Trnava

Nikde nestrávil viac ako jednu sezónu. V Trnave sa lúčil po roku, hoci od vtedajšieho majiteľa Vladimíra Poóra mal ponuku na predĺženie zmluvy. Ako vyhlásil, nevidel priestor na „generálny progres".

„V Trnave sme dosiahli niečo veľké, čo sa nebude pravidelne opakovať," tvrdil, keď sa lúčil. Ďalší vývoj jeho slová potvrdzuje. Spolu s Trnavou pôsobil v piat ich kluboch v piatich krajinách – v CSKA Sofia, Sturme Graz, Al-Taawoun, Göztepe. „Boli to výborné skúsenosti. Vždy som prešiel do väčšieho klubu, ako bol predchádzajúci," do­dal.

Aktuálne je rok bez práce, čaká na ponuku, ktorá by ho oslovila. Tvrdí, že trnavský klub sledoval len chvíľu po odchode pozornejšie, potom už čoraz menej, teraz má prehľad len ako bežný fanúšik. Registruje, že sa od jeho čias zmenil nielen káder, ale i majiteľ.

Mikayil Faye Čítajte viac Volajú ho Monštrum. Barcelona kupuje hráča z druhej chorvátskej ligy za 5 miliónov eur

Keď sedel na trnavskej lavičke, najväčším súperom bol Slovan. Spartak ho v lige zdolal len raz, trikrát mu podľahol, ale na čele mal vo finiši o päť bodov viac.

Belasí v semifinále Slovenského pohára jeho tím vyradili a rozladený vyhlásil, že „pohár je malý a bezvýznamný". Vyvolalo to búrku nevôle a neskôr toto vyhlásenie korigoval.

„Bol som sklamaný, vypadli sme v penaltovom rozstrele. Je to veľký a zaujímavý pohár. Úspech v každej takejto súťaži má váhu," vyhlásil, keď si prebral cenu za víťazstvo v ankete o najlepšieho trénera 2018 na Slovensku.

David Limberský Čítajte viac So zbraňou v ruke mal vymáhať milióny. Bývalému českému futbalistovi hrozí osem rokov v base

V minulosti sa ukázal aj na tribúne v Dunajskej Strede či na Tehelnom poli. Objavili sa hlasy, že by mohol prevziať Slovan. „Nie je bežné, aby hráči Spartaka hrali za Slovan alebo naopak, ale stáva sa to. Ale nikdy som so Slovanom nerokoval, nie je nijaký dôvod na špekulácie. Bývam vo Viedni, kúsok od Slovenska, kde som pôsobil. Nepovažujem za čudné, keď sa prídem pozrieť na Slovan. Tak, ako aj na iné zápasy, vo Viedni na Rapid i Austriu," zareagoval El Maestro.

Návrat na Slovensko? Nevylučuje ho, ale ani nepredpokladá. „Neberte to ako prejav arogancie, ale kluby, v ktorých som pracoval po odchode z Trnavy, hrajú vo väčších ligách a pracujú s vyššími rozpočtami. Pre slovenský klub by bolo náročné, aby ma presvedčil, aby som sa vrátil…"

Najlepšie futbalové kluby z krajín V4 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Okrem rebríčku zostaveného podľa päťročného...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Fortuna liga #Nestor El Maestro