Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Penalta pre DAC! Prečo ten záber neprehrali rozhodcovi, čuduje sa maďarský arbiter FIFA. Slovanu vraj dovolili viac

Dohál v Alcatraze

Pocit neprávosti po zápase neskrýval ani majiteľ DAC Oszkár Világi. Ten v prvej vete síce pre RTVS povedal, že výkon rozhodcu nechce príliš hodnotiť, ale hneď v druhej to urobil.

SFZ nepriamo odkázal, že „ak sa chce slovenský futbal zlepšovať, potom musí rozmýšľať, aké výkony budú arbitri podávať“.

„Myslím si, že sme mali kopať jedenástku, no nechám to na komisiu rozhodcov, nech zhodnotí jeho výkon,“ povedal. Zasadať by mala v stredu a už teraz je viac-menej jasné, že Glova dostane trest.

Prehru a prakticky aj príležitosť zabojovať o slovenský primát niesol ťažko dunajskostredský kapitán Zsolt Kalmár. Maďarský reprezentant v pozápasových vyjadreniach pre tamojšie médiá dokonca vniesol do polemiky národnostný motív.

01. DAC - Slovan Čítajte viac Kalmár pred maďarskými médiami: Mnohí nechcú, aby bol DAC majstrom. Nebojujeme proti jedenástke, ale proti všetkým

Podľa portálu Nemzeti Sport povedal, že mnohí ľudia nechcú vidieť DAC na majstrovskom tróne. Pre televíziu MT4 zasa vyhlásil, že klub zo Žitného ostrova to má na Slovensku ťažké.

„Sme na to pripravení a svojím spôsobom aj zvyknutí. Veci sú však iné tu a iné v Maďarsku, na všetkých frontoch je všetko inak, preto je slovenský futbal tam, kde je. Neviem, čo mám na to viac povedať,“ uvažoval Kalmár.

Tréner Guľa si zasa zbytočne „kopol“ do Slovana. „Treba pustiť záznamy, ktoré sa nepúšťajú v televízii, keď hrá náš najväčší rival. Čakám, že pomaly bude čierno-biela televízia a budem sa pozerať na čierno-biely futbal. Toto mi prekáža,“ vyhŕklo z neho.

Pri tejto príležitosti spomenul zápas Dunajskej Stredy v Banskej Bystrici, ktorý jeho tím otočil vo svoj prospech a napokon vyhral 3:2. V spomínanom stretnutí bol v centre pozornosti rozhodca Martin Dohál. V nadstavenom čase sa upískol v neprospech Dukly.

Tesne predtým, ako lopta prešla za bránkovú čiaru DAC. Videl ruku, ktorá nebola a keďže hru prerušil, situáciu nemohol skontrolovať na videu.

Martn Dohál Čítajte viac Rozhodca sa z toho možno s úsmevom vyviní, ale nerobme z ľudí hlupákov. Je to babrák a zaslúži si poriadny trest

„Z rozhodcu Dohála sa tu urobil precedens, teraz je zavretý možno niekde v Alcatraze alebo neviem kde,“ komentoval v nedeľu Guľa. Faktom však zostáva, že zatiaľ čo v Banskej Bystrici rozhodca svojím omylom Dunajskej Strede výrazne pomohol, na Žitnom ostrove to bolo na „rozhodcovské fauly“ 1:1.

Glova v nedeľu poškodil futbal. Pocit krivdy môžu mať obe strany, najlepšie však bude, ak ho za hlavu hodí každá z nich.

Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda