Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Penalta pre DAC! Prečo ten záber neprehrali rozhodcovi, čuduje sa maďarský arbiter FIFA. Slovanu vraj dovolili viac

Absurdné chyby

Veľkú nespokojnosť s vedením stretnutia dal najavo už v nedeľu večer Adrián Guľa. Tréner DAC sa pár sekúnd po tom, ako zápas zhodnotil Vladimír Weiss, nadýchol a spustil:

„To, že po takomto zápase sa musíme rozprávať o rozhodcovi, je hanba. Ja viem, že sa to deje aj na najvyššej úrovni, dokonca aj v Lige majstrov, no choďte sa pozrieť na ten záznam – to je brutál. Dnes, keď máme VAR, ide sa naň pozrieť a potom povie, že nie, tak to je hanba,“ vyhlásil.

Guľa narážal na moment zo 60. minúty, keď v pokutovom území Slovana dopadol center domácich na ruku Lucasa Lovata. Glova si šiel situáciu pozrieť na obrazovku. Ruku, ktorú podľa maďarských médií bolo vidieť až z mesiaca, potvrdili aj zábery z rôznych uhlov. Prečo však rozhodca pokutový kop nenariadil, nie je doteraz jasné.

Dunajskostredský pocit krivdy je však napriek tomu poriadne pritiahnutý za vlasy. Domáce mužstvo malo síce kopať pokutový kop, lenže gól, ktorý inkasovalo v prvom polčase, mal tiež platiť. Pre RTVS to v pondelok potvrdil aj šéf Komisie rozhodcov Slovenského futbalového zväzu Marián Ružbarský.

FUTBAL-FL: Dunajská Streda - Bratislava Čítajte viac K udalostiam sa vyjadrili mecenáši, Kmotrík venoval pár priamych viet Világimu. Šéf rozhodcov naložil Glovovi

„Rozhodca spravil v tomto stretnutí dve závažné chyby – po jednej na každej strane. Nebol to dobrý výkon,“ povedal hneď na úvod. Následne rozobral oba incidenty.

„V prvom prípade pochybil VAR, lebo nemal intervenovať. Potom sa pomýlil aj rozhodca, pretože De Marcova ruka bola v prirodzenej polohe blízko tela. Navyše, ruka nešla proti lopte a tak nemohlo ísť o zakázanú hru rukou. Gól Slovana mal platiť,“ povedal rázne.

Podľa neho sa hlavný arbiter nevyznamenal ani v druhom polčase, keď sa 12-tisíc divákov v zaplnenej aréne dožadovalo pokutového kopu.

„V druhom prípade VAR správne zasiahol, pochybil však hlavný arbiter, lebo išlo o zakázanú hru rukou. Aj keď ruka nešla proti lopte, bola v neprirodzenej polohe. Mal to byť pokutový kop v prospech Dunajskej Stredy,“ dodal.

Video

Hoci sa na verejnosti spomínajú predovšetkým tieto dve situácie, treba dodať, že aj druhému gólu DAC predchádzal sporný moment.

Ak by si totiž asistent rozhodcu všimol evidentný teč domáceho útočníka, neukázal by na roh, ale na odkop od bránky. V takom prípade by najskôr Dunajská Streda z ďalšieho rohového kopu nevyrovnala.

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda