Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Weiss je stratég. S hráčmi chodil na pivo, vedel, kto fajčí. Pochopil však, že takto to ďalej nejde

Spomenuli ste, že Galis bol motivátor, aký bol Weiss?

Viac stratég. Má pripravených viacero scenárov, od každého vie, čo má očakávať. Navyše, v tej dobe mal najlepšieho asistenta Michala Hippa, ktorý chodil na zápasy a sledoval súperov. Vlado z jeho výstupov pripravil taktiku.

Čo povie v kabíne v nedeľu pred zápasom?

Vraví sa, že človek sa nemení, ale za pätnásť rokov určite spravil nejaký posun. Keď chce niekto trénovať, hľadá, čo by aj sám na sebe mohol zlepšiť. Weissovi v minulosti vyšlo mnoho vecí, striedanie Kopúnka na MS 2010 proti Talianom alebo kvalifikačný zápas v Poľsku. Aj s Petržalkou mal v Lige majstrov párkrát šťastnú ruku.

A čo povie svojim chalanom? Že sa hrá o titul. Povie im o fanúšikoch, že treba splniť ich sny a spomenie aj majiteľa, s ktorým má silný vzťah. Dáva do toho veľké peniaze a v Lige majstrov sa zarába lepšie ako v iných súťažiach. Na to však treba vyhrať ligu.

Vladimír Weiss mal na hráčov vždy najvyššie... Foto: Steven Paston / PA Images / Profimedia
Vladimír Weiss Vladimír Weiss mal na hráčov vždy najvyššie nároky.

Bude pred duelom v Dunajskej Strede pokojný?

Vlado? A pokojný? (úsmev). Vždy bol nervózny. Spomínam si, ako šiel raz okolo hausbótu, v ktorom som býval. Cez cestu ma uvidel, ako vysávam. V ten deň sme vyhrali a po zápase mi vravel, že si bol stopercentne istý, že uspejeme. Niekedy musíte mať čistú hlavu. Do zápasu treba vojsť bez veľkého špekulovania. S tým, že idem hrať a vyhrať.

Má Slovan k dispozícii kvalitnejší tím ako Dunajská Streda?

Nielen kvalitnejší, ale aj skúsenejší. Veď má za sebou bohatú európsku sezónu. Ale toto asi nebude len o kvalite, tam treba poriadnu hecovačku. Ale aj tu si treba dať pozor, lebo keď k nám mala pricestovať Sparta, všetci sme stáli na špičkách a skončilo sa to 0:3. Nezvládli sme vypäté prostredie.

Ide o veľa – ak Slovan vyhrá, bude o titule rozhodnuté, ak sa to podarí Dunajskej Strede, stále to bude otvorené, lebo kartami môže zamiešať Žilina. Posledné body sa získavajú najťažšie, na opravu už nie je priestor.

Myslíte, že na Tehelnom poli už hodili finále pohára za hlavu?

Deň, dva ich to škrelo. Ale teraz ide o viac. O titul. Weiss kabínu upokojí a pripraví ju na najdôležitejší zápas v sezóne.

Marián Kurty Juraj Czinege Čítajte viac Bol som hlúpy a mal ťažké srdce na novinárov. Ich články ma presvedčili, že pôjdem do Manchestru United

Ale aj Dunajská Streda akoby strácala dych. Žeby panikárila?

To si nemyslím. Hráči však nemajú čistú hlavu, majú trošku zviazané nohy. To sú tie zápasy, v ktorých čím viac chcete, tým menej to ide. Podbrezovú musia hodiť za hlavu, no nie je to pre nich ľahké.

Zo Žitného ostrova zaznieva, že oni môžu, Slovan musí…

To sú len také reči, lebo je to presne naopak. Oni v tejto chvíli musia a Slovan môže. Majú jedinečnú šancu prvýkrát v histórii získať titul. No aj za mojich čias sme boli tri kolá pred koncom na prvom mieste, nakoniec sme však skončili až štvrtí. To sa DAC-u tento rok určite nestane. Čakajú ich ťažké tri zápasy.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda #Štefan Maixner