Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Slovan? V zápase bude veľa emócií. Dunajskej Strede zväzuje nohy strach

Naposledy ste na Tehelnom poli viedli, ale náskok ste dlho neudržali. Čo rozhodlo?

Urobili sme chyby v defenzíve a inkasovali sme. Boli to situácie, na ktoré sme sa chystali, vedeli sme, že k nim môže prísť, ale v konkrétnom momente sme ich nezvládli. Slovan bol efektívnejší.

So Slovanom ste v sezóne okrem prehry 1:2 dva razy remizovali 1:1. Ako to bude v nedeľu?

Aj výsledky naznačujú, že to boli vyrovnané zápasy. Vždy ich zlomili nejaké detaily, drobnosti, prípadne individuálne chyby. V nedeľu to môže byť v tomto podobné. Ale v niečom to bude predsa len iný zápas.

V čom?

Ťažko sa to vysvetľuje, ale cítime to tak. Bude v ňom ešte viac emócií ako doteraz. Je to finále ligy. Bude to zápas buď – alebo. Pôjdeme na doraz, chceme sa vrátiť na čelo tabuľky.

Futbalisti, ktorí ukončili svoj život predčasne Fotogaléria - 34 fotiek Všetky fotky
Príbehy futbalistov - tak, ako pri všetkých...

Stretnutie dostáva rôzne prívlastky: zápas jari i roka a pre DAC môže byť najvýznamnejší v celej slovenskej ére. Aké označenie by ste mu dali vy?

S prívlastkami by som bol opatrnejší. Aj keď vyhráme, budeme pred Slovanom len o bod a pred nami zostanú dva ťažké zápasy. Ani naša výhra ešte nerozhodne. Ale musíme ju vybojovať, aby sme si udržali reálnu šancu. Očakávania sú veľké, čo je pochopiteľné. DAC ešte titul nikdy nezískal, je to preň historická šanca.

Vy ste už slovenský titul získali. V podobnej situácii ste boli…

Bol aj nebol. V Žiline sme síce bojovali na jar 2017 o titul, aj sme ho získali. Ale vtedy sme mali veľký náskok, na konci súťaže na konte o šestnásť bodov viac ako druhý Slovan. A oslavovali sme ho šesť kôl pred koncom. Ďalších päť zápasov v závere bolo s titulom vo vrecku už iných. Sezóna nám vyšla fantasticky. Teraz sa bude bojovať až do posledného kola, aspoň v to dúfam.

Máte skúsenosti s bojom o titul, pociťujete menší tlak ako niektorí iní spoluhráči?

Tlak je normálny a pociťujem ho aj ja. Chcem pomôcť klubu, viem, že sa to odo mňa čaká, cítim zodpovednosť. Bavíme sa o tom v šatni. Je to individuálne, každý sa s tlakom vyrovná po svojom.

Vladimír Weiss Čítajte viac Emotívny kapitán Weiss: Sme smutní, sklamaní, nahnevaní. A burcoval na Dunajskú Stredu

Ste rodák zo Žiliny. Už ste si zvykli na iné prostredie v Dunajskej Strede?

Nemáme s ničím problém. Dunajská Streda je menšie mesto ako Žilina. Ale tiež ponúka dosť možností, ako príjemne využiť voľný čas s rodinou. S manželkou Kristínou sme sa sem presťahovali, máme čoskoro ročnú dcérku Viktóriu a trojročného syna Filipa. Sme tu spokojní. A verím, že sa tu dočkám aj športových úspechov.

Máte titul so Žilinou, s Plzňou, budete ho mať do tretice aj s Dunajskou Stredou?

(smiech) Nič iné si teraz neželám. Verím tomu. Tak som prišiel do Dunajskej Stredy nastavený. Moja túžba sa napĺňa, ale ešte nie je naplnená. Sme na dobrej ceste. Múdrejší budeme v nedeľu.

Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda #Miroslav Káčer