Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dunajská Streda sa v Podbrezovej zosypala a uteká jej vlak. Stále to však má vo svojich rukách, ak zdolá Slovan

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda prišli v 7. kole nadstavbovej skupiny o titul o post lídra Fortuna ligy po prehre 0:2 v Podbrezovej.

30.04.2023 19:32
SR Futbal FL 15.kolo DAC Podbrezová TTX krstovič Foto: ,
Nikola Krstovič sa tentoraz strelecky nepresadil.
debata

Na prvé miesto sa vrátil bratislavský Slovan, ktorý v piatkovom derby zdolal Spartak Trnava 1:0. Pred Dunajskou Stredou, s ktorou sa stretne už budúcu nedeľu 7. mája, má úradujúci šampión dvojbodový náskok.

Podbrezová išla do vedenia v nadstavenom čase prvého polčasu zásluhou Bartoša, ktorý sa presadil po rohu a zaváhaní brankára DAC Petráša. Hostia mohli vyrovnať po hodine hry, Kalmárovu strelu po rýchlom brejku však zneškodnil Ludha.

Domáci odpovedali šancami Blahúta a Talakova, ujal sa však až pokus Kabonga. DAC podal bezkrvný výkon a skomplikoval si vyhliadky na zisk prvého titulu v klubovej histórii.

Slovan, fanúšikovia Čítajte viac Slovanisti prišli na Trnavu v pandemických skafandroch. Fanúšikov, ktorých SBS vyhodila, si vzali späť

FK Železiarne Podbrezová – FC DAC 1904 Dunajská Streda 2:0 (1:0)
Góly: 45.+5 Bartoš, 71. Kabongo, ŽK: Pavúk, Grešák, Talakov – Dimun, Mendez, Kalmár. Rozhodovali: Marhefka – Štrbo, Vitko
Podbrezová: Ludha – Bartoš, Bakaľa, Oravec – Blahút, Špyrka (60. Kabongo), Faško (75. Bariš), Grešák – Ďatko (87. Šikula), Pavúk – Kováčik (60. Talakov)
Dunajská Streda: Petráš – Pinto (83. Szánthó), Kružliak, Brunetti, Muhamedbegovič (60. Kalmár) – Nebyla (60. Veselovský), Dimun, Ramadan (69. Andzouana) – Niarchos (69. Riquelme), Krstovič, Mendez

Hlasy po zápase

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: „Veľmi si cením, že sme boli výsledkovo úspešní v tomto zápase. Na začiatku prvého polčasu sme neboli lepším tímom, podržal nás brankár v kľúčovej situácii.

Do vedenia sme sa dostali po štandardnej situácii a v druhom polčas sme hrali tak, ako som ešte toto mladé mužstvo nevidel hrať. Brutálne sme pracovali, nabúravali sme to, čo Dunajskej Strede fungovalo v prvom polčase, teda založenie a výstavbu hry, ich prechod dopredu.

Odrezali sme Krstovića. Bol to tímový výkon. Pokiaľ chceme vyhrávať nad Dunajskou Stredou a Slovanom, tak toto je meradlom. Fandím Dunajskej Strede, aby to zvládla, lebo futbal, ktorým sa prezentuje je mi bližší.

Jej vzájomný duel so Slovanom o týždeň bude podľa mňa oslavou futbalu. Pre nás bol tento zápas dôležitým do ďalšej práce. Víťazstvo nepreceňujeme."

Adrián Guľa, tréner Dunajskej Stredy: „Bol to zaujímavý zápas. V prvej časti sa nezlomilo momentun na našu stranu pri šanci Krstovića. Inkasovaný gól do šatne zlomil pomer psychických síl. V druhom polčase sme nevyužili ďalšie dve veľké možnosti, keď prišiel na ihrisko Kalmár a plus tam bol i Kružliak.

V takomto zápase musí byť na našej strane produktivita vyššia, ak chceme uspieť, pretože Podbrezová hrala veľmi dobre, prezentovala sa svojím štýlom a spôsobom hry. A keď už viedla 2:0, tak my sme stratili trochu hlavu a nedokázali sme sa vrátiť naspäť do zápasu. A to ani tímovo, či nejakou hernou štruktúrou.

Domáci priebeh kontrolovali a zaslúžene vyhrali. Ďakujem fanúšikom, že stáli pri mužstve. Vedia o čo ide, karty sú rozdané. Tento zápas si potrebujeme prejsť a tvrdo budeme makať na tom, aby sme doma porazili Slovan."

Načítavajú sa športové výsledky...
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda