Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Z Čavriča bude už čoskoro Slovák. Hviezda Slovana zrušila letenku, nevie to vysvetliť

Uchádzate sa stále aj o slovenské občianstvo?

Áno, žiadosť som podal, mám v poriadku všetky formality, už čakám len na schválenie.

Viete si predstaviť, že si oblečiete aj slovenský reprezentačný dres?

Viacerí mi už naznačili, že taká možnosť existuje, nebránil by som sa tomu. My Balkánci sme hrdí na svoje korene, naše rodisko, ale Slovensko mi dalo všetko, som tu už doma.

Doteraz som reprezentoval Srbsko v mládežníckych kategóriách, do 17 i 21 rokov, s devätnástkou sme sa stali majstri Európy. Za áčko som ešte nenastúpil, Srbsko má silný reprezentačný vý­ber.

V sezóne máte na konte už 12 gólov, doťahujete sa na lídrov Krstoviča a Polievku…

Teším sa z toho. Spočiatku som viac hrával v európskych zápasoch, menej v lige, tréner točil zostavu. Aj preto som nedával v lige viac gólov. Pokúsim sa byť teraz najlepší. Som rád, keď dostanem šancu v útoku.

Switzerland Soccer Conference League Čítajte viac Zachránil ho Weiss, stal sa výnimkou biznisu Slovana. Strhne Čavrič aj reprezentáciu?

Vo vašich vizitkách sa píše, že ste stredopoliar, inokedy zasa, že útočník. Čím sa cítite byť vy?

Je mi skoro jedno, či hrám vpravo či vľavo v strede poľa, alebo v útoku. Ale v ňom sa cítim asi najlepšie. Vtedy mám menej defenzívnych úloh, viac síl na ofenzívu i góly.

V drese Slovana ste odohrali už dvadsať derby s Trnavou. Čo pre vás znamenajú?

Spočiatku som mu neprikladal špeciálny význam, bol to pre mňa zápas ako každý iný. Až postupne som spoznal, že v ňom vládne iné napätie, iný náboj, silné emócie. Milujem takéto veľké zápasy!

Aj v šatni vládne v týždni iná atmosféra, aj sa inak bavíme. Cudzincom, ktorí sú tu kratšie, spolu s Vladom, Kucom i ďalšími skúsenejšími hráčmi vysvetľujeme, aký zápas nás čaká. Musia byť pred ním rovnako motivovaní ako my.

Emócie Aleksandara Čavriča. Foto: SITA/AP, Anthony Anex
Switzerland Soccer Conference League Emócie Aleksandara Čavriča.

Ktoré slovenské derby vám utkvelo najviac v pamäti?

Pred rokom sme hrali na Tehelnom poli a strelil som gól už po 16 sekundách. Nikdy som nedal rýchlejší gól. Navyše rozhodol o našom víťazstve, o to bol cennejší. Niečo také by som bral aj dnes… A pamätám si dobre aj na derby pred piatimi rokmi. V ňom som videl červenú kartu, čo je pre mňa netypická situácia.

Rozhodcovská komisia po ňom vyhlásila, že to bolo prísne vylúčenie, mali ste dostať len žltú kartu. Na oficiálnej stránke súťaže ich máte na konte len štyri za sedem rokov. To znie skoro neuveriteľne…

Nemám to spočítané, ale bolo ich naozaj málo, vidím ich výnimočne. Som typ, ktorý sa konfliktom vyhýba, aj na ihrisku, nie som ani tvrdý, surový hráč.

Francesco Calzona Čítajte viac Ignorácia od Calzonu? Toľko času na vysvetlenie nemáme, naznačil Weiss. Pod otcom to vraj nie je vždy ľahké

V rozpätí štyroch dní vás čakajú dva zápasy s Trnavou, ktoré môžu rozhodnúť, či bude Slovan v sezóne úspešný alebo nie…

Vnímam to podobne. Môže sa stať, že ak ich nezvládneme, celá sezóna je v ťahu. Teraz musíme byť najsilnejší, oba zápasy vyhrať a potom úspešne uzavrieť sezónu.

Má niektorý z najbližších dvoch zápasov pre vás väčšiu váhu?

Pre nás je prioritou zisk titulu, ale chceme aj pohár, o ktorý sme vlani prišli. Nečakajú nás obyčajné zápasy, ale derby, v ňom túžime vždy vyhrať, aj keby už o ničom nerozhodovalo. Tak to cítime.

Čo rozhodne?

Situácia je špeciálna, zápasy idú za sebou v rýchlom slede. Očakávam, že v nich nenastúpia dve rovnaké jedenástky. Ani na našej, ani na trnavskej strane. Tréner Weiss sa rozhodne určite správne. Našou výhodou môže byť, že máme o niečo širší káder.

Z chlapcov muži. Ako sa rokmi zmenili slovanisti? Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Brankár Adrián Chovan (v oranžovom) v apríli...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Spartak Trnava #Aleksandar Čavrič