Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss sa hneval: Hanebný výkon, katastrofa, hazard

Dva veľké obraty, šokujúci polčas v Žiari nad Hronom a prekvapenie v Poprade. To boli dramatické momenty, ktoré prinieslo 21. kolo najvyššej futbalovej súťaže.

20.02.2022 13:14
Vladimír Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss počas zápasu s Pohroním.
debata (7)

Slovanisti zažili na pôde posledného tímu polčas, na ktorý si nepamätajú. V 18. minúte prehrávali 0:2 a pred odchodom na prestávku 0:3.

Dva góly inkasovali z pokutových kopov, ktoré premenil Mihalík, nový muž Pohronia a člen širšieho kádra reprezentácie. Rodilo sa najväčšie prekvapenie aktuálneho ročníka.

Líder súťaže však hrozbu po prestávke odvrátil takisto nevídaným úderom. V rozpätí štvrťhodiny strelil štyri góly.

V prestávke bolo v slovanistickej šatni dusno, tréner Vladimír Weiss vymenil naraz štyroch hráčov. Na druhý polčas už nenastúpili Abena, Agbo, Adler a Barseghjan.

"V prvom polčase to bol hanebný výkon, hotová katastrofa. Otočili sme prakticky prehratý zápas. Pre mňa je dôležitejší fakt, že niektorí hráči nemajú v Slovane čo hľadať. Nemôžu takto hazardovať s prácou, ktorú robíme. Bol to pre mňa poučný zápas, z ktorého vyvodíme dôsledky,” komentoval tréner obhajcu titulu.

Nijaké mená nevyslovil, ale striedania v prestávke naznačujú, s kým bol najviac nespokojný.

"Niektorí hráči si mysleli, že klub je tu pre nich, a nie oni preň. Nemôže tu vládnuť hráčska anarchia, niektorí si doslova robia, čo chcú.

Slovan vytvára hráčom nadštandardné podmienky, o 300, 400 či 500 percent lepšie než v ostatných kluboch. Prístup niektorých je však tragický,” pokračoval tréner.

Pohronie vyhralo doteraz len dve stretnutia, nutne potrebuje bodovať a jeho hráči i nový tréner Martin Bittengl neskrývali sklamanie, že dobre rozbehnutý zápas nedotiahli do konca.

"Ťažko sa mi hľadajú slová. Vedeli sme, že druhý polčas to bude ťažké, ale takú možnosť sme si nemali nechať ujsť. Slovan má kvalitu, je inde ako my, ale mohli a mali sme ho zdolať,” komentoval kapitán Pohronia Patrik Blahút.

Druhá sobotňajšia dráma favoritovi nepriniesla tri body. Ružomberok viedol nad Liptovským Mikulášom po prvom polčase 2:0, ale nestačilo mu to. Na popradskom trávniku strelili domáci v rozpätí 12 minút tri góly (dva z penalty) a tešili sa z víťazstva.

David Bangala Čítajte aj Slovan otočil za štvrťhodinu z 0:3. Trnava doma neskórovala

Trénerovi Tatrana Marekovi Petrušovi chýbali v prvom polčase v hre tímu väčšie emócie.

"O záchranu sa takto nebojuje. Chlapci však dodržali, čo sme si povedali v šatni po prvom polčase. Dali sme kontaktný gól a proti silnému Ružomberku, ktorý mohol rozhodnúť gólom na začiatku druhého polčasu, sme ukázali parádny obrat,” zdôraznil Petruš.


Standings provided by SofaScore LiveScore
7 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st.