Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan začal jar suverénne. Senicu vyprevadil s päťkou

Futbalisti majstrovského Slovana Bratislava deklasovali v sobotnom zápase 20. kola Fortuna ligy na Tehelnom Senicu 5:0.

12.02.2022 17:18
SR Futbal Fortuna liga 20. kolo BAX Slovan weiss Foto: ,
Marko Totka (Senica) a Vladimír Weiss ml. (Slovan) bojujú o loptu v zápase 20. kola Fortuna ligy vo futbale ŠK Slovan Bratislava - FK Senica.
debata

V tabuľke máju náskok 7 bodov pred Trnavou, ktorá v nedeľu privíta DAC Dunajská Streda.

ŠK Slovan Bratislava – FK Senica 5:0 (2:0)
Góly: 14. Mustafič, 36. Božikov, 55. Kankava, 76. Šaponjič, 90. Rabiu. Rozhodovali: Sedlák – Weiss, Košecký, ŽK: Kankava (Slovan), 2829 divákov.
Slovan: Chovan – Hrnčár, Kašia, Božikov (80. Abena), Vernon – Kankava, Mustafič (85. Holman)- Zmrhal (85. Rabiu), Weiss, Green (68. Šaponjič) – Mráz (68. Barseghjan)
Senica: Ravas – Oršula, Pavlík, Mayounga, Anaba – Totka (76. Duda), Ouattara (76. Masulovič) – Egy, Piroska (61. Repa), Witan (82. Buchel) – Niarchos (61. Jurdík)

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Na hráčoch bolo vidno, že si zobrali naše slová o cieli vyhrať ligu a byť dôslední s každým súperom. Som rád, že hrali s chuťou. Výsledok 5:0 je pekný, ale množstvo ešte krajších akcií sme nedotiahli do gólu. Vážim si prácu Senice aj ostatných, nikoho nepodceňujeme. My kvalitu máme, len ju musíme ukázať s takým zápalom ako dnes. Pri možno lepšom teréne by bola hra ešte rýchlejšia a lepšia. Predviedli sme niekoľko pekných akcií, na ktorých pracujeme, len sme ich nedotiahli do gólov.

Musíme byť samozrejme spokojní, ak by mi niekto povedal, že v prvom jarnom kole vyhráme 5:0, tak by som bol rád, aj keď rešpektujem každého súpera. Pred úvodným kolom je vždy nervozita, neviete, čo prinesie. Potvrdili sme úlohu favorita, boli tam dobré, pekné veci, súper mal možno jednu šancu, hrali sme veľmi pozorne aj vzadu. Takto si to nejako predstavujeme, aj keď nie v každom zápase to bude ľahké, tak dnes hráči mali radosť z futbalu, a taktiež aj ja.

Pavel Šustr, tréner Senice: „Mám z toho trošku orosené čelo, pretože dnes sme dostali príručku. Slovan má kvalitu, to vieme všetci. Ale aj tak to bolo pre mňa i chlapcov príliš kruté. Išli sme sem s určitým taktickým zámerom. Vieme, že máme tím poskladaný z nižších hráčov, chceli sme viac kombinovať a držať loptu, byť odvážni. Už od začiatku sa to nedarilo, doľahol na nás možno aj štadión a taktiež súper svojou kvalitou. Nedokázali sme predviesť taký výkon ako sme si predstavovali. Na druhej strane beriem dnešok ako výzvu, každá prehra vás niečo naučí. Nám tá dnešná ukázala, že máme pred sebou ešte veľký kus práce.“

Favorizovaní domáci začali náporom, Mráz sa ešte nepresadil, ale v 14. minúte už Slovan viedol. Strela Weissa sa od tyčky odrazila do pozície Mustafičovi, ktorý ju poslal do prázdnej brány.

SR futbal FL 20. kolo Michalovce Sereď KEX Čítajte viac Úvodný jarný zápas rozhodol Chorvát. Tešila sa Sereď

Vzápätí brankár Ravas vyrazil strelu Hrnčára. V 36. minúte išiel sám na brankára Zmrhal, nedal, ale o pár okamihov kapitán Božikov po rohu na bližšej žrdi zvýšil na 2:0. Na 3:0 mohol dať o ďalšie dve minúty Mráz, ale tesne minul.

V druhom polčase pokračovala herná dominancia domácich, hneď v úvode De Marco zahodil nemožné. V 55. minúte ale Slovan zúročil nápor, keď sa krásnou strelou z hranice šestnástky trafil do horného rohu bránky Kankava.

„Belasí“ pokračovali v kanonáde, debutujúci Šaponjič sa prezentoval gólom aj asistenciu, skóre spečatil Rabiu.

Trenčín s výhrou

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v sobotnom domácom zápase 20. kola Fortuna ligy nad posledným FK Pohronie 3:0.

Dvoma gólmi k tomu prispel americký útočník Eduvie Ikoba.

AS Trenčín – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 3:0 (1:0)
Góly: 70. a 84. Ikoba, 35. Kadák (z 11 m). Rozhodovali: Smolák – Pozor, Ferenc, ŽK: Madu – Lačný, Sanneh, Kapor
Trenčín: Kukučka – Slávik, Pires, Pirinen, Madu – Kadák (82. Gajdoš), Bainovič, Zubairu – Tučný (70. Gazi), Jendrišek (33. Ikoba), Azango
Pohronie: Slančík – Sanneh, Kapor, Pajer, Kokovas (85. Netovický) – Ožvolda, Steinhübel (77. Šmatlák), Hašek (46. Bangala) – Mihalík (77. Malle), Blahút, Lačný (46. Fofana)

Juraj Ančic, tréner Trenčína: „Som rád, že sa nám podaril štart do jarnej časti sezóny. potrebovali sme to a tešíme sa z toho. Nesmieme ale ustrnúť, dnes chalani ukázali dominantným výkonom, že ak sú koncentrovaní, vedia hrať dobrý futbal. A že vieme byť veľmi nebezpeční.“

Martin Bittengl, tréner Pohronia: „Chcem pogratulovať domácim k víťazstvu. Zaslúžili si ho. Ja dúfam, že v ďalších zápasoch predvedieme iný výkon. Som sklamaný, že sme nepredviedli ani polovicu z toho, na čom sme pracovali a čo sa nám darilo v príprave. Boli sme nervózni, menej agresívni, menej odvážni a všade sme boli druhí. Do ďalších zápasov budeme uvažovať nad zmenami.“

Trenčín v prvom polčase proti poslednému mužstvu jesene úplne dominoval. Brankár hostí Slančík viackrát spoluhráčov podržal dobrými zákrokmi, ohrozoval ho najmä Jendrišek. V 35. minúte ale inkasoval z penalty od Kadáka, čomu predchádza diskutabilný zákrok Sanneha na Azanga.

V závere polčasu mali domáci množstvo dobrých šancí, ale nepresadili sa Kadák, Ikoba ani Pires. A v úplnom závere ani Zubairu a Azango.

SR Futbal FL 5. kolo nadstavba titul Slovan Trnava Čítajte viac Štartuje futbalová liga. Slovan siaha na historickú métu

Ani v druhom dejstve sa obraz hry veľmi nezmenil. Domáci zahadzovali šance, ale v 70. minúte sa im podarilo zvýšiť na 2:0. Po rohu Ikoba, ktorý v 33. minúte vystriedal Jendrišeka, preskočil Kapora a Slančík nemal šancu reagovať.

Trenčania predviedli ešte jednu gólovú akciu, v 84. minúte po krídelnej akcii odcentroval Zubairu a našiel voľného Ikobu, ktorý hlavou dal druhý gól v stretnutí.

Na Liptove bez gólov

Futbalisti MFK Tatran Liptovský Mikuláš remizovali v 20. kole Fortuna ligy s FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 0:0.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FC ViON Zlaté Moravce-Vráble 0:0
Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Mondek (Z. Moravce), 500 divákov
MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Sváček – Gerát (88. Pinte), Bartoš © (88. Andrič), Staš, Kotora, Bielák, Šinderlář, Laura (63. Švec), Nagy, Pavúk (78. Voško), Flak.
FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble: Kira – Grozdanovski, Horák (58. Jibril), Sloboda, Mondek, Čögley ©, Neofytidis, Menich, Pintér (49. Chren), Kyziridis, Čonka

Marek Petruš, tréner L. Mikuláša: „Myslím si, že tréner súpera to pekne zhodnotil. Zrodila sa zaslúžená remíza, bol to bojovný zápas. Bohužiaľ niektorí naši hráči to nezvládli, keď sa hrá pod psychickým tlakom. Súper hral dobre, spoliehal sa na protiútoky a sme radi, že ich nevyužil. Chýbal nám pokoj v druhom polčase aj lepšia hracia plocha, na konci zápasu už hráči mali s terénom veľké problémy. Nie sme zvyknutí, aby sme trénovali na prírodnej hracej ploche.“

Luboš Benkovský, tréner Z. Moraviec: „Zápasy budú o boji a snahe, aby sme získali čo najviac bodov. Každý bod je dôležitý do ďalšieho vývoja. Zápas sa vyvíjal tak, ako sa vyvíjal. Súper mal šance, my sme mali šance. Nakoniec sa to skončilo 0:0. Červená karta zamiešala kartami. My sme s remízou a získaným bodom spokojní.“

Pred dôležitým súbojom mužstvá bojujúce o záchranu delil iba jediný bod. Typický „šesť-bodový“ zápas odštartovali lepšie domáci. Prvú veľkú príležitosť si ale pripravili až po 20 minútach hry.

Po štandardnej situácii pálil Laura, jeho strelu hosťujúca obrana zblokovala. Z následného centra hlavičkoval Šindelář, ktorý ale hosťujúci bránku tesne minul. Následne hru režírovali hostia, ale sľubnú streleckú príležitosť si nevypracovali.

V 43. minúte si takmer po centrovanej lopte Mondeka strelil vlastný gól Šindelář, pohotový Sváček ale gól do šatne nepripustil. Ešte do prvej prestávky pohrozili znova hostia, Mondekovej hlavičke ale chýbala razancia.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
11. Ján Greguš (San José) - 603-tisíc.

Po prestávke začali lepšie domáci. V 53. minúte to pred bránkou Zlatých Moraviec doslova horelo. Gerát vysunul Pavúka, ktorého v čistej šanci bravúrne vychytal Kira.

Vzápätí z ďalšej akcie hlavičkoval kapitán Liptákov Bartoš, jeho zakončenie pod brvno Kira s vypätím všetkých síl vyboxoval. V 63. minúte to bol zase Gerát po priťuknutí od Bartoša, ktorá dal znova vyniknúť hosťujúcemu brankárovi.

V 68. minúte skončil predčasne v zápase hosťujúci Neofytidis po druhej žltej karte. Napriek tomu krátko po jeho vylúčení mohli otvoriť skóre jeho oslabení spoluhráči. Kyziridis po rýchlom sóle trafil iba konštrukciu Sváčekovej bránky. V 76. minúte boli blízko ku gólu aj domáci. Lopta z kopačky Flaka skončila po Bartošovom teči tesne vedľa bránky Zlatých Moraviec.

V závere mali možnosti zmeniť podobu výsledku aj hostia. Mondekove zakončenie zblokoval domáci Nagy a neskôr Kyziridis svoju šancu nevyužil. V nadstavenom čase sa ešte k strele preštrikoval Švec, ale Kira už za svoj chrbát nič nepustil.

Domáci tak nevyužili vyše 20 minút trvajúcu početnú výhodu a so svojim tabuľkovým susedom iba remizovali 0:0.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #futbal #Fortuna liga