Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gól v 35. sekunde, zranenie opory obrany. Slovan aj s Greenom vydoloval výhru

Futbalisti Slovanu Bratislava zostávajú aj po 5. kole Fortuna ligy bez straty bodu. V nedeľňajšom stretnutí zdolali Sereď na pôde súpera 1:0. V tabuľke im patrí druhá priečka o skóre za Žilinou.

22.08.2021 20:07 , aktualizované: 20:58
SR Bratislava šport futbal EL 3. predkolo... Foto: ,
Útočník Slovana Ezekiel Henty na archívnej snímke.
debata

„Žlto-zelení“ zaznamenali taktiež štvrté víťazstvo v ročníku, Senicu zdolali 3:0. Majú však o zápas viac. Záhoráci si pripísali vôbec prvú prehru v sezóne.

Dunajská Streda si s Trenčínom podelila body po remíze 1:1. Zlaté Moravce ešte v piatok zdolal FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 1:0 a zaznamenali prvú výhru v ročníku. Posledný Mikuláš prehral v Michalovciach 1:2.

Slovan uspel po rýchlom góle

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili nad domácim ŠKF Sereď 1:0.

ŠKF Sereď – ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:1)
Gól: 1. Dražič. Rozhodovali: Sedlák – Weiss, Galo, ŽK: Kadlec, Dias – Križan, Rabiu, 328 divákov.
ŠKF Sereď: Iliev – Kadlec, Dias, Hurtado, Morong – Potoma (83. Kříž), Haša (83. Radič), Gatarič – Popovič (90. Michalík), Jureškin, Yao (67. Machuča)
ŠK Slovan: Chovan – Hrnčár, Abena (45. Kašia), Križan, De Marco – Kankava, Lichý (80. Rabiu) – Dražič (80. Čavrič), Green – Strelec (90. Zmrhal), Henty (80. Weiss)

Slovan išiel do vedenia nad Sereďou už pred uplynutím prvej minúty, dlhú prihrávku Lichého za obranu si spracoval Dejan Dražič, obišiel brankára a pohodlne skóroval – 0:1.

Tlak Bratislavčanov neutíchal a druhý gól mohol pridať v 8. minúte, Greenovi však nevyšiel pokus prelobovať Ilieva. Prvá príležitosť domácich prišla v 12. minúte, pred šestnástkou sa do lopty oprel Haša, ale jeho strele chýbala presnosť a Chovan nemusel zasahovať.

V 22. minúte skúsil po rohovom kope prudko vystreliť Morong, lopta spoza šestnástky mierila vedľa. Osamotený Haša mal v 36. minúte na hlave vyrovnanie, ale po centri z rohového kopu poslal loptu nepresne.

Sereď, Slovan Čítajte viac Tesné víťazstvo Slovana nad Sereďou sme priniesli ONLINE

V 40. minúte mohol pridať druhý gól Slovana De Marco, ale v blízkosti brankára minul v ťažkej pozícii bránu. Krátko pred koncom prvého polčasu musel striedať tréner hostí, zraneného Abenu nahradil Kašia.

V nadstavenom čase prvého polčasu nemal pokus Strelca z priameho kopu potrebnú presnosť a do kabín išiel Slovan s jednogólovým vedením.

Po zmene strán, v 52. minúte, bol blízko gólu Bratislavčan Henty, strelu z bezprostrednej blízkosti vyrazil Iliev na rohový kop. Haša dostal v 54. minúte prihrávku do šestnástky od Kadleca, ale jeho strelecký pokus sa nevošiel medzi tri tyče. Jureškin vyslal na Chovana v 56. minúte presnú strelu po zemi asi z dvadsiatich metrov a brankár Slovana ju s námahou vyrazil na rohový kop.

SR Bratislava šport futbal EL 3. predkolo odveta Lincoln BAX Čítajte viac Slovan sme okradli, aj ak sme za Greena dostali len cent, rypli si na ostrovoch

V 69. minúte ostal v pokutovom území Serede po súboji ležať Kašia, hra však pokračovala a domáci zásluhou Potomu takmer prekonali Chovana. Skóre sa však nemenilo.

Záver duelu poznamenali viaceré striedania a stupňujúca sa nervozita na oboch stranách. Slovan však zápas kontroloval, Sereď do výraznejších šancí nepustil a napokon vyhral najtesnejším rozdielom.

Juraj Jarábek, tréner Serede: "Boli sme na Slovan pripravení, je to šampión Slovenska. Vedeli sme, že zmenia zostavu, ale taký gól, aký sme dostali v 45. sekunde, nesmieme dostať.

Ťažko sme sa dostávali vpred, chýbala kvalita vo finálnej a predfinálnej fáze. V druhom polčase sme urobili zmeny na krídlach, dostali sme sa do šance, najmä cez Potomu.

Chlapcov musím pochváliť, bojovali, boli agresívni a zápas si užili. Chceli sme vyrovnať, nepodarilo sa, ideme ďalej."

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: Vedeli sme, že to nebude pre nás ľahký zápas, že tréner Jarábek má dobrú disciplínu a hráči Serede budú bojovať, čo sa aj potvrdilo. Stalo sa nám presne to, čo doma s Trenčínom, strelili sme rýchly gól, prišlo uspokojenie.

Nemali sme okrem Hentyho strely iné šance, iba zopár centrov. Sereď bojovala a má hráča číslo desať, ktorý je kreatívny. Pre nás je teraz každý zápas ťažký, máme veľa cestovania, nie je to výhovorka, ale fakt.

Nemáme dvadsať hráčov, ale iba osemnásť, teraz sa opäť zranil Abena. Myslím si, že Sereď bude s týmto kádrom a trénerom v strede tabuľky, určite nebudú hrať o záchranu."

Žilina so štvrtou výhrou v rade

Futbalisti MŠK zvíťazili doma nad FK Senica 3:0. Naplno tak bodovali štvrtýkrát v sezóne.

MŠK Žilina – FK Senica 3:0 (0:0)
Góly: 55. Sluka, 85. Ďuriš, 90.+1 Kiwior. Rozhodovali: Kráľovič – Straka, Štofik, ŽK: Kaprálik, Myslovič – Šumbera, Halabrín, Pavlík
Žilina: Belko – Anang, Minárik, Kiwior, Sluka – Gono (70. Myslovič), Fazlagič, Slebodník – Rusnák (70. Kaprálik), Jibril (88. Jambor), Goljan (61. Ďuriš).
Senica: Ravas – Svoboda (67. F. Buchel), Gáč, Pavlík, Šimčák – Goslin (78. J. Buchel), Egert (57. Halabrín) – Twardek (67. Kučera), Šumbera, Duda (57. Niarchos) – Mashike Sukisa.

Žilinčania si potrebovali napraviť chuť po vysokej prehre v Európskej konferenčnej lige na trávniku Jablonca i po neúspechu v predchádzajúcom súboji Fortuna ligy proti Liptovskému Mikulášu.

Prvú príležitosť však mali hostia a proti pokusu Twardeka zblízka v 13. min musel brankár Belko ukázať svoje umenie. Potom už prevzali iniciatívu Žilinčania a v 27. min mohol otvoriť skóre Goljan. Zaskvel sa však aj gólman Seničanov Ravas.

Matúš Rusnák Čítajte viac Rozbehnutá Žilina v Jablonci tvrdo narazila. Staňo: Piaty gól bol úder pod pás

„Žlto-zeleným“ patril aj úvod druhého polčasu a vyvrcholil exportným gólom Branislava Sluku. Krajný obranca napriahol z veľkej diaľky a nedal Ravasovi šancu. Záhoráci sa nezlomili a zvýšili úsilie. Halabrín sa v 64. min prepracoval až k tesnej blízkosti Belka, no žilinský brankár vytesnil jeho pokus na roh.

Päť minút pred koncom išiel sám na bránku aj útočník Senice Mashike Sukisa, no nevyrovnal. Vzápätí zvýšil na 2:0 Ďuriš strelou z hranice šestnástky a definitívne priniesol pokoj na kopačky Žilinčanov. V úplnom závere ešte pridal poistku po rohovom kope Kiwior.

DAC remizoval s Trenčínom

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda remizovali s AS Trenčín 1:1.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – AS Trenčín 1:1 (1:1)
Góly: 33. Beskorovainyi – 24. Kadák. Rozhodovali: Glova – Poláček, Vorel, ŽK: Beskorovainyi, Brunetti, Sharani – Yem, Lavrinčík, Ikoba, ČK: 90.+1 Kukučka, 4542 divákov.
DAC: Jedlička – Blackman, Brunetti, Beskorovainyi, Davis – Njie, Andzouana (61. Fábry), Dimun – Divkovič, Nicolaescu (72. Rymarenko), Ciganiks (72. Sharani)
Trenčín: Kukučka – Yem, Pires, Pirinen, Madu – Lavrinčík – Gaži, Kadák (81. Kmeť), Zubairu, Azango (71. Tučný), Ibrahim (72. Ikoba)

Dunajská Streda sa musela zaobísť bez troch hráčov základnej zostavy, chýbal Kružliak, Balič aj Schäfer. Navyše počas týždňa prestúpil do dánskeho SönderjyskE Taiwo. Bez komplikácií sa nezaobišiel ani Trenčín, Lucas Demitra mal byť v základnej zostave, ale pri rozcvičke sa zranil.

Trenčín pohrozil už v 6. minúte, prihrávku z ľavej strany tečoval Gaži na bránu, dorážajúceho Kadáka zablokoval Davis. V 13. minúte prišla ďalšia, už vážnejšia šanca Trenčína, Gaži prešiel po pravej strane, ale jeho spätnú prihrávku poslal Rahim vedľa. Trenčín mal v prvom polčase prevahu, DAC sa do zakončenia nedostával.

SR futbal FL 1. kolo Michalovce Dunajská Streda KEX Čítajte viac Prvý štart aj za odmenu. Šestnásťročný Záhradník zaostal za rekordom iba o deň

V 24. minúte išiel Trenčín zaslúžene do vedenia, hostia získali loptu na strane domácich, dostal sa k nej Kadák, ktorý z hranice šestnástky prestrelil brankára – 0:1. Vyrovnanie prišlo v 33. minúte, keď po priamom kope Davisa poslal loptu hlavou do siete Beskorovainyi – 1:1.

O štyri minúty neskôr skončila Lavrinčíkova strela z diaľky tesne vedľa. V 44. minúte sa do strely oprel aj Divkovič, ale aj on minul bránu.

Druhý polčas začali lepšie domáci a mohli hneď aj ísť do vedenia. V 48. minúte po Ciganiksovej prihrávke trafil Nicolaescu brvno. V 54. minúte pohrozil strelou opäť Lavrinčík, ale mieril nad.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

V 58. minúte DAC zahrával priamy kop, z čoho však hostia išli do protiútoku, Gaži prešiel po pravej strane, prihrávku pred bránou poslal Azango nad. Na domácej strane skúšal strelu Dimun, ale bol nepresný.

V 74. minúte mal gól na hlave Rymarenko, ale Blackmanov center poslal z blízka nad. V 78. minúte sa do šance dostal Divkovič, jeho strelu z 22 metrov musel Kukučka vyraziť na roh.

V 90. minúte prešiel Sharani po pravej strane, vybiehajúci Kukučka hráča fauloval, za čo videl brankár Trenčína červenú kartu. Do brány sa postavil Madu.

V posledných minútach zaúradovali emócie, aj tréner Hlinka videl žltú kartu. Ani početná výhoda nestačila Dunajskej Strede na strelenie gólu, mužstvá sa rozišli remízou.

Antal Németh, DAC: „Súhlasím s kolegom. V prvom polčase bol Trenčín lepší. Urobili sme veľa chýb, zaostali sme v ofenzíve. V polčase som sa snažil pomôcť a vyšlo to. V druhom polčase sme mali aj šance, darilo sa nám, aj keď sme robili technické chyby. Potešili ma dve veci. Prvá, že sa fanúšikovia vrátili na tribúny. Druhá vec bola mentalita a bojovnosť.“

Peter Hlinka, Trenčín: „Z môjho pohľadu sme videli zaujímavý zápas. V prvom polčase moje mužstvo dominovalo, nevidel som veľké šance u súpera. Dali sme aj pekný gól. Zápas sa otočil v druhom polčase, bola tam fáza, keď Dunajská Streda dominovala. V druhom polčase bola situácia klasicky 50 na 50. Boli tam dobré momenty, diváci videli dobrý zápas, išlo sa hore-dole. Remíza je zaslúžená.“


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #ŠKF Sereď