Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Michalovce v Trnave cítili krivdu. Kira chcel do šatne rozhodcov

Na najbližšie dva týždne to bol posledný ligový zápas. Fortuna liga sa budúci víkend kvôli reprezentačnej prestávke nehrá. Čakali by ste, že hráči odovzdajú pred pauzou maximum. V Trnave to však neplatilo.

01.09.2019 10:22
Matúš Kira Foto: ,
Michalovčania vrátane brankára Matúša Kiru cítili v Trnave krivdu.
debata

„Prvý polčas sme prespali,“ priznal kriticky domáci záložník Emir Halilovič. Fanúšikovia pred prestávkou vypískali Spartak. Hra mu nešla, s Michalovcami prehrával 0:1. Zlepšenie prišlo až po zmene strán.

Tréner Ricardo Chéu zmenil taktiku, domáci zvýšili aktivitu. A pomohla im aj situácia z konca úvodnej hodiny hry, keď Carrillo stiahol v šestnástke Sobczyka a rozhodca nariadil penaltu. Mitrea ju premenil, obrat Trnavy dokončil Halilovič o štvrťhodinu neskôr.

Pokutový kop bol zlomovým momentom stretnutia. Michalovčania ho po poslednom hvizde hlavného arbitra Pavla Ochotnického nepredýchali.

„Toho hráča sa nikto nedotkol a spadol. Rozhodca to posúdil ako penaltový zákrok. Možno sa mýlim, ale podľa mňa to bol sporný moment, ktorý rozhodol zápas,“ vravel po zápase brankár Michaloviec Matúš Kira, ktorý sa podľa portálu ProFutbal.sk následne snažil dostať do šatne rozhodcov. Dodatočné stretnutie s arbitrami však nedosiahol.

Inkriminovaný moment a pád Sobczyka v čase od 3:23.

Nariadenú mlčanlivosť na pozápasovej tlačovej konferencii nedodržal ani tréner Anton Šoltis.

„Nemáme sa vraj k ničomu vyjadrovať, ale lomcujú mnou emócie. Myslím si, že na ihrisku bol jeden pán, ktorý asi chcel, aby to dopadlo takto. Bol som hráč, strávil som časť života na ihrisku a viem pochopiť, keď sa rozhodca upískne. Stalo sa to aj pred týždňom u nás, keď nám neuznal gól a prišli sme o dva body.

Ale s týmto sa neviem stotožniť, nerozumiem tomu. On bol jediný, kto videl nejaký zákrok na penaltu a ďalšie veci, ktoré neboli. Načo tam je štvrtý rozhodca? Načo sú tam postranní? Stoja tri metre od autu, keď tam hráč skolí Turíka a nevidia to. To isté lakeť od Mitreu do tváre Danka pri rohu, zákrok na červenú kartu.

To sú jasné, viditeľné veci, nič v skrumáži, žiadne ťažké verdikty. A sú tam na to traja či štyria. Ľudia to vidia, vidíme to my. Ako to môžu oni nevidieť? Alebo to vidieť nechcú? Sú na to kompetentní ľudia a musia to začať riešiť, lebo tých chýb je veľa. My sťažnosť určite podáme, rozhodcovia dostanú trest, ale vráti nám to body?“

Michalovce po letnej obmene kádra intenzívne pracujú na hernom systéme. Šoltis žiada o trpezlivosť. Ani v Trnave to zo strany jeho zverencov nebol dobrý výkon a prehru by prijal. No okolnosti ho nahnevali.

"Iste, výkon z našej strany nebol v poriadku, ale ak by nebolo penalty, tak by sme to možno prežili. Vedeli sme, že príde polhodinový tlak od domácich, majú kvalitné mužstvo. Ale ak im rozhodca takto daruje body, načo cestujeme na zápasy? Môžeme zostať doma.

Súper dnes mal na to, aby spravodlivo vyhral a prijal by som to, je to šport. Ale rozhodca sa dopustil chýb, ktoré vážne ovplyvnili zápas, za tým si stojím.“

Michalovský zadák Carrillo v inkriminovanom momente v šestnástke držal súpera za dres. Bol jeho zákrok dostatočný na nariadenie penalty? Domáci tréner Ricardo Chéu si to nemyslel:

"Môj pohľad môže byť iný ako váš, iný ako môjho trénerského kolegu. Prepáčte, ale dnes to bola jasná penalta. Môžeme mať iný názor na situácie, intenzitu, dynamiku tréningu, systému, na všetko. A VAR môže určitým spôsobom futbalu pomôcť.“

Portugalský kouč poukázal na pomoc videotechnológie, ktorú plánujú čoskoro zaviesť aj na Slovensku. Šoltis po sobote víta novinku ešte radostnejšie: "Možno sa potom odstránia tie závažné chyby rozhodcov. Mohlo to tu byť už dnes.“

Chéu však v súvislosti s VAR upozornil: „Mám s tým skúsenosti z Talianska a Portugalska a poviem vám, že nejde o stopercentný systém. Je pozitívny iba vtedy, ak ho obsluhujú ľudia, ktorí s ním vedia pracovať a majú s tým nejaké skúsenosti.“

Trnava je po víťazstve tretia za zatiaľ dominantným duom Žilina a Slovan Bratislava. Michalovce majú po siedmich kolách na konte len päť bodov a sú na 10. mieste. Pred poslednou Nitrou majú dvojbodový náskok, no tá má k dobru nedeľňajší zápas.

Michalovce nezvíťazili vonku v lige od 8. decembra 2018!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Fortuna liga #Anton Šoltis #MFK Michalovce #Ricardo Cheu #Matúš Kira