Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úspešný tréner Holoubek v Ružomberku skončil. Nie je to kvôli inej ponuke

Futbalisti fortunaligového klubu MFK Ružomberok budú mať v budúcej sezóne 2019/2020 nové trénerské vedenie. Doterajší hlavný kouč David Holoubek aj jeho asistent Jiří Jarošík požiadali v Liptove o predčasné uvoľnenie z funkcie. Ako referuje klubový web, vedenie "Ruže" ich žiadosti vyhovelo.

27.05.2019 22:20 , aktualizované: 28.05.2019 09:27
Ružomberok, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Ružomberka.
debata

"Obom trénerom ďakujeme za vynikajúce výsledky v MFK a želáme im v ďalšej kariére veľa úspechov a naplnenie ich trénerských ambícií,“ povedal generálny riaditeľ klubu Ľubomír Golis.

"Sadli sme si s vedením klubu a priateľskej atmosfére sme sa dohodli, že v ďalšej sezóne nebudeme v doterajšej spolupráci pokračovať. V Ružomberku sme prežili skvelý rok, s hráčmi sme urobili kus dobrej práce, na čom som hrdý. Lepšie sa odchádza od tímu, keď dosiahnete úspech, ako v opačnej situácii.

Bolo to o predstavách ďalšieho fungovania. Nezhodli sme sa úplne s tými klubovými, a preto sme sa s Jirkom Jarošíkom rozhodli skončiť. Išlo o konštruktívnu debatu, bavili sme sa o tom, ako má byť ružomberský futbal smerovaný. Naša vízia bola odlišná. V žiadnom prípade však neľutujem futbalový rok, ktorý som strávil v Ružomberku," povedal David Holoubek pre web zijemvrk.sk.

Ružomberok sa v budúcej sezóne predstaví v 1. predkole Európskej ligy. Miestenku v kontinentálnom pohári číslo dva si zabezpečili vďaka konečnej 3. pozícii vo Fortuna lige.

Liptáci po základnej časti strácali na duo MŠK Žilina a FC DAC 1904 Dunajská Streda zdanlivo nedostižných osem bodov, no nakoniec sa zásluhou vydarenej nadstavbovej časti, v ktorej nazbierali až 20 bodov, prehrýzli zo štvrtej na tretiu priečku.

„Bol to úspech celej kabíny. Všetci hráči na každom tréningu išli na 100 percent a boli koncentrovaní. Vytvoril sa u nás skvelý kolektív, či už v realizačnom tíme alebo medzi hráčmi. Ťahali sme za jeden povraz a všetci sme išli na naším cieľom. Bola to tímová práca, všetko nám vyšlo,“ povedal tréner David Holoubek.

„Keď sa pozriete na slovenskú ligu, máte v nej Slovan a Dunajskú Stredu plus Žilinu, Trnavu, Trenčín… Samozrejme, Ružomberok. Vedenie nám stanovilo cieľ v podobe 3. miesta a dokázali sme to splniť. Ukázali sme, že naša trénerská práca je dobrá,“ poznamenal.

Pristavil sa aj pri základe úspechu ružomberského mužstva. Podľa českého kormidelníka potiahli opory tímu, ku ktorým sa pridali aj ďalší hráči. „Tých, ktorí zdvíhali pomyselnú vlajku, bolo viac – Dominik Kružliak, Ján Maslo, Matúš Macík a ďalší. Riadia šatňu a v zápasoch sú to nepostrádateľní hráči. Bez nich by to samozrejme nešlo,“ doplnil niekdajší kouč pražskej Sparty.

Čoskoro 39-ročný rodák z Humpolca priznal, že za odchodom z Ružomberka nie je prípadný nový angažmán. „Až tak rýchlo pracovať neviem. Pre túto chvíľu nemám nič,“ skonštatoval David Holoubek.

TV Pravda: Andraž Šporar je najväčšou hviezdou slovenskej ligy. A od uplynulého víkendu aj spoludržiteľom rekordu v počte nastrieľaných gólov. Pozrite si video
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Ružomberok #David Holoubek #Jiří Jarošík