Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ružomberok sa po tesnom víťazstve nad Sereďou priblížil k Žiline na rozdiel bodu

Futbalisti Ružomberka zvíťazili na domácom trávniku v nedeľňajšom zápase 6. kola nadstavbovej časti o titul vo Fortuna lige nad Sereďou najtesnejším rozdielom 1:0.

28.04.2019 17:41
debata
Tihomir Kostadinov z Ružomberka na archívnej... Foto: SITA, Martin Havran
Tihomir Kostadinov Tihomir Kostadinov z Ružomberka na archívnej snímke zo zápasu so Sereďou.

Domáci si nedeľným triumfom napravili chuť po minulotýždňovej prehre s už istým majstrom Slovanom Bratislava. Sereď prehrala aj druhý vzájomný zápas v nadstavbovej časti s mužstvom spod Čebraťa výsledkom 0:1.

MFK Ružomberok – ŠKF iClinic Sereď 1:0 (1:0)
Gól: 20. Kostadinov, ŽK: 71. Qose – 61. Adekuoroye, 73. Lačný, 82. Morong, 90.+ Ľ. Michalík – rozhodovali: Dohál – Weiss, Jánošík, 1020 divákov
Ružomberok: Macík – Čurma, D. Kružliak, J. Maslo, Jonec – Qose, Takáč – Kostadinov (89. M. Kmeť), Mustedanagič (76. V. Jedinák), Gál-Andrezly – Gerec (90.+ Kochan)
Sereď: Penksa – Sus, Menich, Ľ. Michalík, T. Hučko – Bilas, Adekuoroye – Morong, Pankaričan (46. Špehar), Iván (77. St. Hillaire) – Lačný (82. M. Kuzma)

Sereď od začiatku bola stiahnutá na svojej polovici, jasne dávala najavo, že jej prioritou je precízna defenzíva. Liptáci tak museli hľadať kľúč k ceste cez prehustený priestor. Prvý moment, ktoré prebudil riedke rady divákov, prišiel v 16. min., keď krásny projektil z vyše dvadsiatich metrov vyslal Qose a Penksa vyškriabal loptu zo šibenice.

O štyri minúty neskôr skvelú individuálnu akciu predviedol Kostadinov a ľavačkou nechytateľne otvoril skóre 1:0. Hostia ani po inkasovanom góle nič na svojej taktike nezmenili. K jedinému ohrozeniu brankára MFK Macíka sa v prvom polčase dostali až v jeho nadstavenom čase, keď keď koncovku zobral na seba Michalík, ale bola slabá a nepresná.

Do druhého polčasu už hostia vstúpili s inou tvárou. S ofenzívnou a so snahou o vyrovnanie a párkrát pred domácou bránou aj vážnejšie pohrozili, dvakrát Bilasom. Domáci na tento vstup súpera ale zareagovali a pridali. V 64. min. gólová hlavička J. Masla, po centri Mustedanagiča, tesne minula cieľ. Vzápätí na druhej strane miliónovú šancu neuveriteľne spálil Adekuoroye. Potom sa už nič vážnejšie neudialo.

David Holoubek, tréner Ružomberka: Nás sa v prvom polčase do obranného bloku súpera veľmi zle hralo. Nedokázali sme sa presadiť. Zaplať pánboh za šancu, z ktorej dal Kostadinov gól. Do takto kvalitného bloku dokáže hrať azda len Barcelona. Prvý polčas sme opticky boli my na lopte, ale nespomínam si nejaké šance, akurát boli tam dáke štandartky. Predpokladali sme, že po zmene strán súper bude aktívnejší. Hoci sme s tým rátali, paradoxne prestali sme úplne hrať, vypadli sme z role. Hostia začali získavať druhé lopty. Mal aj dve tri gólové príležitosti. Som rád, že sme zápas výsledkovo zvládli.

Karel Stromšík, tréner Serede: Prvý polčas z našej strany bol veľmi zlý. Ružomberských hráčov sme nechali úplne voľne preberať loptu, neboli sme agresívni a za 45 minút sme nevystrelili na bránu, čo bolo pre mňa veľké sklamanie. Druhý polčas bol už o niečo lepší, lebo sme zvýšili aj hlas v kabíne, vytvorili sme si jednu alebo dve príležitosti, ale to nestačilo. Keď takto premrháte prvú polovicu stretnutia, tak v tej druhej sa to ťažko doháňa.

TV Pravda: Čo je za dominanciou Slovana vo futbalovej lige? Aké ďalšie ciele stoja pred klubom z Tehelného poľa? Aj na tieto otázky odpovedá v pravidelnej relácii Týždeň v športe tréner nového šampióna Martin Ševela.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Ružomberok #ŠKF Sereď