Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Podbrezovej pokus o obrat s novým trénerom. Nováčik je proti

S pribúdajúcimi kolami rastie nespokojnosť klubov s hrou i výsledkami svojich mužstiev. V týždni padla ďalšia hlava trénera. V novembri už tretia, celkovo piata. Na podbrezovskej lavičke skončil Marek Fabuľa a post trénera prevzal dočasne Gergely Geri, Fabuľov druhý asistent.

30.11.2018 15:37
Martin Kuciak Foto: ,
Brankár Podbrezovej Martin Kuciak zasahuje v zápase proti Trnave.
debata

Geri ešte nikdy doteraz neviedol mužstvo v najvyššej súťaži. V sobotu zažije premiéru v stretnutí proti Seredi. Tej sa síce v lige darí nad očakávanie, ale pre Podbrezovú by v domácom prostredí nemal byť nováčik neprekonateľnou prekážkou.

Lenže Podbrezovčania už šesť zápasov za sebou nevyhrali, naposledy sa tešili zo zisku troch bodov pred dvoma mesiacmi, keď 29. septembra zdolali Trenčín (2:0).

Naopak, Sereď ťahá úspešnú šnúru a neprehrala už v piatich stretnutiach po sebe. Aj v Seredi menili trénera – po siedmom kole odstúpil Michal Gašparík a vystriedal ho Karel Stromšík. Odvtedy nováčik podľahol len dva razy – na pôde Slovana a Trnavy, v oboch prípadoch tesne (1:2).

Výmena trénera v tomto ročníku zatiaľ klubom príliš nepomáhala. Len v jedinom prípade – práve v Seredi – nový tréner úvodný zápas vyhral. V troch zostávajúcich prípadoch v premiére podľahol.

Obrat sa zatiaľ neudial ani v Trenčíne, ktorý už v ôsmich zápasoch za sebou nezvíťazil. Katastrofálna je najmä trenčianska efektivita hry a útočná sila, ktorá bola donedávna hlavným tromfom AS. V ôsmich neúspešných stretnutiach dali Trenčania len tri góly. Teraz čakajú na ligový gól 224 minút. Malým pozitívom je však fakt, že po siedmich prehrách konečne bodovali – vybojovali bezgólovú remízu v Dunajskej Strede.

Teraz privítajú na Myjave lídra súťaže Slovan Bratislava, s ktorým majú za necelé dva roky lepšiu bilanciu – dva razy vyhrali, trikrát remizovali a iba raz podľahli. Naposledy sa na Pasienkoch zrodila remíza 3:3, hoci hostia prehrávali už 0:3…

Belasí neprehrali 18 zápasov, hoci naposledy zaváhali a doma zachraňovali remízu s Ružomberkom (1:1). Úspešným strelcom bol David Holman.

„Snažíme sa vyhrať každé stretnutie, občas to však nevyjde. Posledné dva jesenné zápasy síce nebudú jednoduché, no naším cieľom je oba vyhrať, aby sme zimovali s čo najvyšším náskokom na čele,“ vyhlásil na klubovej stránke maďarský legionár.

Program 17. kola

Sobota: 13.45 Trenčín – Slovan Bratislava na Myjave (Orange Sport), 14.00 Nitra – Senica, Michalovce – Zlaté Moravce-Vráble, Podbrezová – Sereď, 15.30 Žilina – Dunajská Streda (RTVS), nedeľa: 14.00 Ružomberok – Trnava.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŽP Šport Podbrezová #Marek Fabuľa #Gergely Geri