Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan vyhral aj v Žiline. V lige ho ešte nikto nezdolal

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili 1:0 nad MŠK Žilina v sobotňajšom stretnutí 7. kola Fortuna ligy.

01.09.2018 18:56
Kornel Saláta Foto: ,
Zľava: Michal Škvarka z MŠK Žilina a Kornel Saláta z ŠK Slovan Bratislava.
debata (1)

MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:0)
Gól: 69. Saláta. Rozhodovali Ziemba – Kováč, Bobko, ŽK: Škvarka – Savičevič, Nono, Dražič, 3364 divákov
Žilina: Volešák – Anang, Kaša, Susnjar, Sluka – Fazlagič – Káčer, Škvarka (85. Bičachčjan) – Tomič (80. Balaj), Boženík, Holúbek (71. Gerebenits)
Slovan: Greif – Apau, Saláta, Bajrič, Božikov – Nono (88. Laczkó) – de Kamps, Savičevič (76. Ljubičič), Dražič – Šporar, Moha (90.+ Hološko)

Šláger kola sa hral v ideálnom počasí a od začiatku v dobrom tempe. Už v 2. min mieril nebezpečne z ľavej strany na bránu Moha, ale Volešák nemusel nakoniec zasahovať. O niečo viac z hry mali hostia, ktorí si vytvárali v prvej štvrťhodine tlak, ale šancí z ich strany nebolo veľa.

V 13. min pred nabiehajúcim Šporarom odkopol loptu včas do bezpečia Volešák a o štyri minúty gól slovinského útočníka belasých neplatil, pretože si pred ním pomohol faulom na domáceho obrancu. Hostia sa ešte prezentovali šancou Apaua, ktorý z prvej netrafil bránu Žiliny, ale potom sa ukázali aj domáci.

V 25. min tečovala obrana Slovana Škvarkovu strelu z ideálnej pozície na roh. O minútu však opäť pohrozili hostia, keď Volešák vyrazil na roh Dražičovu strelu z prvej. Po polhodine hry nezakončil peknú akciu gólom mladý obranca Žilinčanov Sluka a v 34. min chýbali Boženíkovi v páde centimetre, aby upratal za Greifa Anangov center z pravej strany.

Žilinčania mali pár minút pred prestávkou ešte jednu dobrú príležitosť na gól, ale Škvarka trafil v dobrej pozícii iba obrancu hostí. Mužstvá tak odišli do šatní za bezgólového stavu.

Zápas bol aj v úvode druhého polčasu vyrovnaný, ale znovu sa ako prví ocitli vo veľkej šanci hostia. V 51. min dostal Šporar ideálnu prihrávku, ale krížnou strelou minul Volešákovu bránu. V 56. min sa perfektne do šance predral cez Božikova mladý Tomič, ale strelou netrafil iba tesne medzi tri žrde.

V 68. min sa v šanci ocitol Dražič, Volešák jeho pokus bravúrne vyrazil na roh, po ktorom však Saláta vyskočil najlepšie a hlavou otvoril skóre – 0:1.

Domáci sa nadýchli k ofenzíve, do útoku prišiel mladý Gerebenits a v 74. min si tribúny pýtali po strete Greifa s Boženíkom, ktorý takmer využil chybu hostí, penaltu, no rozhodca Ziemba zákrok neposúdil ako nedovolený. O chvíľu si zle spracoval loptu Apau, prihral ju Greifovi, ktorý ju chytil pri malom vápne do rúk, no rozhodca po počiatočnom priamom kope nakoniec situáciu odvolal a nariadil iba kop od brány.

Žilina znovu posilnila útok, na hrot prišiel Balaj, ale hra sa veľmi neodohrávala na polovici hostí, ktorí sa ju snažili tvoriť čo najďalej od Greifa. V 90. min sa na malinkom priestore v šestnástke uvoľnil tiesnený Boženík a jeho strele z otočky musel nad brvno pomôcť Greif. Z následného rohu mal gól na hlave Gerebenits, ale obrana hostí vykopla loptu pred bránkovou čiarou. Greif svoj tím podržal aj v 92. min po priamom kope Bičachčjana, keď loptu chytil.

Žilinčania sa už k vyrovnaniu nedostali a tak Slovan zvíťazil pod Dubňom najtesnejším rozdielom.

Hlasy

Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: „Videli sme celkom dobrý zápas. Náš výkon v prvom polčase spĺňal dobré kritériá, nepúšťali sme Slovan do veľkých šancí, boli sme aktívni a silnejší na lopte. Škoda, že sme vo finálnej fáze nedotiahli niektoré sľubné šance. V úvode druhého polčasu sme robili nevynútené chyby, pustili sme Slovan na 20 minút do tlaku, čo vyústilo do gólu. Pridali sme, zatlačili sme súpera do defenzívy, vytvorili sme si šance, ale nepremenili sme ich. Mladí chalani ukázali, že majú potenciál. Každá prehra bolí, ale verím, že bude osožná na to, aby sme v budúcnosti boli úspešní.“

Martin Ševela, tréner Slovana: „Veľmi zaujímavý zápas z oboch strán, mal slušné tempo. Hneď v úvode sme sa dostali do šance, vstup bol z našej strany dobrý a taký, ako sme si ho predstavovali. Súper postupne prevzal hru, vytvoril si nejaké pološance, my sme mali tiež možnosti na skórovanie. V polčase sme nabádali hráčov, aby sa neuspokojili iba s remízou a som rád, že chlapci našli mentálnu silu, aby zápas vyhrali. Teší ma, že sme sa presadili zo štandardky. Sme radi, že sme proti výbornému súperovi zvíťazili a pred reprezentačnou pauzou bude viac pokoja na prípravu do ďalších zápasov. Na našej hre je vždy čo zlepšovať, ale tri body, ktoré sme chceli, sú naše.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava