Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: V Žiline zhaslo svetlo. Seredi potom uleteli body

Žilinskí futbalisti sa v prvom polčase trápili a po prestávke chvíľu prehrávali s nováčikom zo Serede. Potom sa chvíľu nehralo, lebo vypadlo svetlo a keď opäť naskočilo, mladý žilinský útočník Róbert Boženík dve minúty pred koncom strelil víťazný gól domácich.

19.08.2018 13:03
Róbert Boženík Foto: ,
Róbert Boženík (vo výskoku) na archívne snímke.
debata

Osemnásťročný talent druhý raz zachraňoval žilinské mužstvo. V úvode novej sezóny, v 2. kole si pripísal víťazný gól v zápase s Nitrou.

„Prvý polčas nebol z našej strany dobrý, hrali sme pomaly, bolo tam veľa nevynútených strát, tým sme súpera dostávali na koňa,“ komentoval stretnutie mladík na klubovej stránke.

Tvrdil, že v prestávke, keď bol stav bezgólový, aj so spoluhráčmi veril, že gól dajú. „Povedali sme si, že musíme byť trpezliví, hrať žilinsky. Na začiatku druhého polčasu sme zbytočne inkasovali z rohového kopu. Bola to chyba, lebo strelec zostal sám, čo by sa nám stávať nemalo. Máme však silnú mentalitu a vedeli sme, že zápas vieme otočiť. Dôležité bolo, že Mišo Škvarka dal rýchlo gól na 1:1. Keď vypadla elektrina išli sme do šatne, upokojili sme sa, povedali sme si veci, ktoré by sme mohli zmeniť.“

Zostrih zápasu, vypadnuté svetlá v čase 4.27

V závere hrali domáci na dvoch útočníkov, na ihrisko prišiel Filip Balaj. Priniesol do útoku oživenie. Minútu pred koncom po Jánošíkovom centri Boženík rozhodol. „Teším sa z gólu a verím, že sa odrazíme k sérii víťazstiev,“ dodal mladý strelec.

Žilinský tréner Jaroslav Kentoš bol napriek výhre trochu sklamaný. „S výkonom nie som absolútne spokojný, hrali sme slabo. Pomohli nám všetky tri striedania. Každý nový hráč prispel k tomu, že sme sa zlepšili a podarilo sa nám otočiť zápas,“ domnieva sa.

Priznal sa, že bude rád, keď sa už skončí prestupové obdobie. „Máme za sebou ťažšie obdobie, lebo sme mali v tíme veľa príchodov i odchodov,“ vysvetlil Kentoš.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠKF Sereď