Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nitra hostí DAC na novom štadióne. Povolenie dostala v piatok

Futbalisti Nitry sa po vyše polročnom azyle vracajú domov. Aj oni už budú mať k dispozícii nový štadión, na ktorého tribúny sa zmestí vyše sedemtisíc divákov.

03.08.2018 19:56
FC Nitra Foto:
Pohľad na zrekonštruovaný štadión v Nitre. Stále nie je hotový.
debata (2)

Prvé body v novom stánku môžu získať zajtra. V 3. kole najvyššej súťaže privítajú Dunajskú Stredu, ktorá sa po vysokej prehre 1:4 nevrátila z Minska v najlepšej nálade.

V Nitre práce finišujú a chvíľu trvala neistota, či stihne nedeľňajší termín. „Definitívne povolenie sme dostali až v piatok popoludní, potrebovali sme stanoviská viacerých inštitúcií. Niekto sa mohol vyjadriť záporne a zápas by sme hrali v Zlatých Moravciach,“ vysvetlil generálny manažér FC Nitra Jozef Petráni.

Hoci zajtra nebude ešte všetko dokončené, priebeh zápasu by to nemalo narušiť. „Čo nie je dokončené, je ohradené a tam sa fanúšik nedostane. Posilnili sme bezpečnostnú službu, veríme, že všetko prebehne hladko. Už teraz bude k dispozícii plná kapacita hľadiska a my neskromne veríme, že bude vypredané, to znamená, že príde 7 250 ľudí. Všetky miesta sú na sedenie, diváci budú mať neporovnateľne vyšší komfort, k dispozíci bude desať bufetov, nové sociálne zariadenia.“

Cena nového štadióna sa blíži k ôsmim miliónom eur, z toho bola štátna dotácia 2,4 milióna. „Tešíme sa, že máme pekný a moderný stánok a veríme, že to bude oslava futbalu. Momentálne si najmä želám, aby ľudia boli nadšení štadiónom a všetko sme – najmä čo sa týka organizácie a bezpečnosti – zvládli. A keby sme aj vyhrali, bol by to bonus navyše. Verím nášmu mužstvu,“ doplnil Petráni.

Nitrianska aréna rastie do krásy Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Štadión pod Zoborom v Nitre.

Pred rokom ešte na starom štadióne Nitrania zdolali dunajskostredského súpera 3:1 a teraz by podobný výsledok na novom trávnatom koberci brali. V novom ročníku odohrali zatiaľ iba jeden zápas a na prvý bodový zisk čakajú.

Naopak, hoci DAC v dvoch pohárových stretnutiach jasne prehral, v domácej súťaži patrí medzi tri tímy, ktoré v úvode ešte nestratili ani bod. Po štvrtku sa môže sústrediť len na domácu súťaž, čo pripomína aj jedna z opôr Kristopher Vida.

„Musíme vyhrať,“ uviedol v rozhovore na klubovej stránke rodák z Budapešti. „Odteraz sa koncentrujeme už len na ligu a Slovenský pohár. Európska súťaž je minulosťou, ale verím, že o rok sa do nej vrátime,“ dodal 23-ročný stredopoliar, ktorý dal jediný gól DAC v Minsku a v novom ročníku ligy sa už dva razy zapísal medzi strelcov.

Program 3. kola
Sobota 19.00 Ružomberok – Žilina, Zlaté Moravce-Vráble – Senica, Podbrezová – Trnava, nedeľa 19.00 Trenčín – Sereď (Myjava), Nitra – Dunajská Streda (RTVS), Michalovce – Slovan.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Nitra #Fortuna liga