Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Druhí môžu byť ešte traja. Tromfy drží Slovan

V Trnave sa chystajú majstrovské oslavy. Ich predohra bola už včera na veľkej autogramiáde všetkých hráčov i trénerov. Hlavný program sa chystá dnes.

19.05.2018 08:00
Slovan, radosť, gól Foto:
Gólová radosť futbalistov Slovana.
debata

Jeho súčasťou bude zápas záverečného kola aktuálneho ročníka najvyššej súťaže. Trnavčania privítajú Trenčín. Po ňom preberú víťaznú trofej, ktorá je ich prvá v slovenskej ére.

Trenčanom sa na ihriskách súperov darí, v tejto tabuľke sú hneď za Trnavou druhí a dnes by ju v prípade víťazstva mohli preskočiť. Pravda, s Trnavčanmi sa im dlhodobo nedarí. Spartak má s nimi najlepšiu bilanciu z tímov v silnejšej skupine. Zdolal ich vo všetkých troch doterajších súbojoch ročníka. A vždy rovnakým skóre – 2:1.

Trenčín sa tešil z troch bodov v zápase so Spartakom v septembri 2015 (5:3). V nasledujúcich ôsmich stretnutiach súpera už nezdolal (päť prehier, tri remízy). Pôjde mu najmä o prestíž, lebo už definitívne skončí na piatom mieste.

Pohyb môže nastať na 2., 3. a 4. mieste. Mužstvá na 2. a 3. priečke budú mať istotu miestenky do pohárovej Európy. Štvrté čaká dvojkolová baráž s troma tímami za ním. Baráž sa neuskutoční, ak skončí štvrtý Slovan.

V boji o druhé miesto majú v rukách tromfy Bratislavčania. Obsadia ho, ak na Pasienkoch zdolajú alebo remizujú so Žilinou. V prípade remízy ich môže bodovo dostihnúť DAC, ale vzájomné zápasy hovoria v prospech Slovana. Žilinčania sú najúspešnejší v nadstavbovej časti, ale iba výhra na Pasienkoch im zabepečí priamu účasť v Európskej lige.

Pre trénera Adriána Guľu to môže byť rozlúčkový zápas na lavičke MŠK. „Karty sú rozdané, urobíme maximum, aby sme uzavreli sezónu už najbližšie a hrali pohárovú Európu,“ vyhlásil kouč, ktorý po piatich rokoch opustí klub.

Ak Žilina zápas zvládne, Slovan môže padnúť až na 4. miesto, čo by bolo jeho najhoršie umiestnenie za uplynulých desať rokov. V ročníku 2007/2008 skončil piaty.

DAC čaká zápas v Ružomberku. „Verím sebe aj spoluhráčom, že sme schopní získať tri body. Zaslúžili by sme si to,“ vyhlásil Eric Davis, ktorý bude o necelý mesiac reprezentovať Panamu na MS v Rusku.

V dolnej skupine bude Nitra obhajovať siedmu priečku, na ktorú sa môžu dostať v prípade jej zaváhania so Senicou Michalovčania. Tých čaká zápas už s lúčiacim sa Prešovom.

Predposledná Senica sa stretne v baráži so Skalicou o udržanie sa v najvyššej súťaži. Prvý súboj sa uskutoční už najbližší utorok v Skalici, odveta o týždeň v sobotu v Senici.

Program 10. kola nadstavby

Skupina o titul, dnes: 17.00 Trnava – Trenčín (RTVS), Slovan – Žilina, Ružomberok – Dun. Streda, o udržanie sa: 17.00 Nitra – Senica, Podbrezová – Zl. Moravce-Vráble, Prešov – Michalovce v Poprade.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Fortuna liga