Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stratu dvoch bodov beriem aj na seba, vraví Hološko. Rossi darček nedostal

Futbalisti Slovana Bratislava v siedmom kole najvyššej súťaže remizovali už v treťom stretnutí aktuálneho ročníka.

10.09.2017 16:39
debata
Filip Hološko zo Slovana pred hráčom Trenčína... Foto: SITA, Tomáš Somr
Filip Hološko, Ricky Van Haaren Filip Hološko zo Slovana pred hráčom Trenčína Rickym Van Haarenom.

Aj keď si stále držia na konte prehier nulu, na pozíciu vedúcej Nitry nezaútočili. Tá sa bez ohľadu na výsledok svojho nedeľného zápasu v Trnave udržala aj naďalej na čele tabuľky.

V súboji dvoch tímov, ktoré v uplynulých piatich rokoch získali po dva tituly, sa zrodila remíza. Znamená to, že Trenčania majú na konte stále len jedno víťazstvo a patrí im až 10. miesto v tabuľke. V sobotňajšom súboji však boli aktívnejší a nebezpečnejší a mali bližšie k trom bodom, ale opäť nepremenili viaceré šance.

Obaja súperi sa stretli na trenčianskej umelej tráve aj v závere minulého ročníka a zápas mal podobný priebeh. Domáci dva razy viedli, ale belasí vždy vyrovnali. Kým v máji v samom závere strelili Trenčania ešte tretí gól (3:2), teraz už na vyrovnanie súpera nenašli odpoveď.

„Mali sme dobrý vstup do zápasu, viedli sme 1:0. Mali sme dosť príležitostí, aby sme zvýšili náskok. Také šance, aké mal Janga, musíme využiť. Mohli sme v závere streliť aj tretí gól. Bod síce beriem, ale musím povedať, že sme chceli vyhrať. Stratili sme dva body, mali sme viac možností ako súper," komentoval trenčiansky tréner Martin Ševela.

Dodal, že by ho potešilo, keby jeho tím konečne aspoň jeden zápas neinkasoval. „Pri našej ofenzívnej sile by sme sa potom mohli dočkať víťazstva," doplnil. Mimochodom, to sa stalo naposledy v závere minulého ročníka, v 33. kole, keď jeho zverenci zdolali doma Prešov 4:0.

Teraz nulu na Chovanovom konte zrušili Filip Hološko, ktorý strelil oba góly bratislavského mužstva. Napokon však zobral stratu bodov na seba. „Odohral som síce doteraz najlepší zápas za Slovan, ale mal som ešte ďalšie tri šance. Išiel som prakticky sám na brankára. Ešte aspoň jednu možnosť som mal premeniť a v Trenčíne by sme vyhrali. Stratu dvoch bodov za remízu preto beriem aj na seba,“ vravel po stretnutí. Hološko prišiel na Pasienky v lete a v 33 rokoch prvý raz pôsobí v slovenskej lige, v ktorej si pripísal zatiaľ tri góly.

Kým Trenčania v tabuľke klesajú, obhajca zo Žiliny začína po zbabranonom úvode súťaže v nej pomaly stúpať. V Podbrezovej zvíťazila prvý raz vonku v tejto sezóne. Mala výborný vstup do zápasu a už od 4. minúty viedla Káčerovým gólom. Domáci však vyrovnali z penalty a Žilinčania sa napokon presadili až po prestávke troma gólmi.

„Pre nás je to mimoriadne cenné víťazstvo, vážime si ho, strelili sme vonku štyri góly, ale stále vidíme priestor, aby sme sa zlepšili," komentoval žilinský kouč Adrián Guľa.

Domáci za stavu 1:4 už len skorigovali a v tabuľke im patrí až predposledná priečka. Horšie je na tom už len Senica, ktorá ako jediná stále nevyhrala a tentoraz podľahla doma Zlatým Moravciam-Vrábľom gólom z penalty.

Rossi: Nemali sme svoj deň

Dunajskostredská Mol Arena sa opäť slušne zaplnila, ale bezmála sedemtisíc divákov tentoraz gól a ani výhru svojho tímu nevidelo (viac fanúšikov v tejto sezóne prišlo iba na zápas DAC so Žilinou). Domáci futbalisti tak nedali talianskemu trénerovi Marcovi Rossimi očakávaný trojbodový darček k jeho sobotňajším 53. narodeninám.

„Odohrali sme náročné stretnutie a nemali sme svoj deň," skonštatoval sklamaný kouč Dunajskej Stredy.

Futbalisti DAC síce naďalej vo svojom stánku ešte neprehrali, ale prvý raz sa im stalo, že pod vedením nového kouča v lige ani raz neskórovali. Naposledy neprekonali súperovho brankára v záverečnom kole uplynulého ročníka, keď podľahli v Ružomberku 0:2.

„Hrali sme proti súperovi, ktorý bránil a hral na protiútoky. Vtedy je dôležité vyhrávať súboje jeden na jedného a zakončovať po driblingu, to sa nám nedarilo," hodnotil tréner DAC.

Prešovským futbalistom sa zatiaľ darí o niečo viac ako v minulom ročníku, keď skončili v lige na poslednom mieste. Tréner Miroslav Jantek bol s bodom spokojný. Tatran síce neinkasoval, ale kouč mal menej dôvodov na spokojnosť s ofenzívnou hrou mužstva. Na Žitnom ostrove si nevypracovalo nijakú výraznejšiu šancu.

„Na pôde veľkého favorita sme získali bod, čo je pre nás dobrá motivácia," zdôraznil Jantek, ktorého zverenci sa stále nemôžu oprieť o domáce prostredie a útočisko našli dočasne v Poprade.

Tabuľka
    Z V R P S B
1. Nitra 6 5 1 0 10:1 16
2. Slovan Bratislava 7 4 3 0 17:8 15
3. Zlaté Moravce 7 4 0 3 10:7 12
4. Dunajská Streda 7 3 3 1 10:8 12
5. Trnava 6 4 0 2 9:7 12
6. Ružomberok 7 3 2 2 14:10 11
7. Žilina 7 3 0 4 18:14 9
8. Prešov 7 2 2 3 8:17 8
9. Michalovce 7 2 1 4 5:6 7
10. Trenčín 7 1 3 3 11:13 6
11. Podbrezová 7 1 1 5 7:15 4
12. Senica 7 0 2 5 5:18 2

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín #Filip Hološko