Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf Myjavy sa ospravedlnil. Tím neinkasoval 430 minút

Najúspešnejšie mužstvo na ihriskách súperov v doterajšom priebehu najvyššej futbalovej súťaže Podbrezová zavíta na Myjavu. Šlágrom 13. kola bude súboj tretieho tímu tabuľky s druhým. Podbrezovčania, ktorých čaká tretí zápas za sebou u súpera, vonku doteraz prehrali len raz a inkasovali len jediný gól (v Žiline). Naposledy vyhrali na trnavskej pôde 2:0.

22.10.2016 10:58
Štefan Pekár Foto: ,
Štefan Pekár zo Spartak Myjava.
debata

Na Myjave ich čaká náročná úloha, Spartaku sa na domácej tráve v poslednom období darí. Vyhral štyri zápasy po sebe a neinkasoval v nich gól. Brankára Hrušku neprekonali hosťujúci hráči už 430 minút. Naposledy sa na Myjave tešil z gólu Trnavčan Sloboda (zápas sa skončil 1:1) – a to bolo 20. augusta.

Podbrezovčania nestrelili gól myjavskému súperovi v prvom vzájomnom stretnutí tohto ročníka, tímy sa rozišli po bezgólovej remíze. Naposledy sa na Myjave skončil zápas týchto súperov výhrou domácich 2:1.

Kopaničiari v týždni zlyhali v Slovenskom pohári – Slovnaft Cupe, vyradila ich druholigová Skalica. Tréner Mikuláš Radványi sa posťažoval na výkon rozhodcu, ale prezident klubu Pavel Halabrin sa na klubovej stránke fanúšikom ospravedlnil. „Aj touto cestou sa ospravedlňujeme našim i skalickým fanúšikom za náš výkon v zápase 5. kola Slovnaft Cupu. To, že sme vypadli, neovplyvnil výkon rozhodcu, ale výkon nášho mužstva. Skalica sa snažila, chcela vyhrať a zaslúžene postúpila, k čomu jej gratulujem.“

Zaujímavý zápas je aj na záver 13. kola. Narazia na seba tímy, ktoré sa ešte stretnú aj v odloženom osemfinálovom pohárovom stretnutí. Trnava hostí Dunajskú Stredu a na lavičke hostí zažije premiéru v slovenskej lige známy rumunský tréner, 52-ročný Csaba László. Vedenie DAC odvolalo po prehre so Žilinou 0:6 trénera Krisztiána Németha, čo je štvrtá zmena na trénerskej lavičke v najvyššej súťaži.

László už absolvoval s novým tímom dva tréningy. V minulosti trénoval reprezentácie Ugandy a Litvy, v maďarskom národnom výbere bol asistentom Lothara Matthäusa. Viedol tiež Ferencváros Budapešť, FC Šopron, Heart of Midlothian, Charleroi a naposledy MTK Budapešť.

V Trnave vládlo po predchádzajúcom stretnutí s Podbrezovou sklamanie. „Verím, že s Dunajskou Stredou príde zlom, v prvom polčase sme naznačili, že sa naša hra zlepšuje. Keď jazdia všetci, vychádzajú nám akcie. Musíme sa k tomu vrátiť a vydržať celý zápas,“ vyhlásil na klubovom webe kapitán trnavského mužstva Martin Mikovič.

Program 13. kola
Sobota 17.00 Michalovce – Prešov, Zlaté Moravce-Vráble – Slovan Bratislava, Myjava – Podbrezová, Ružomberok – Žilina (RTVS), 20.30 Senica – Trenčín (Dajto), nedeľa 17.30 Trnava – Dunajská Streda (TV 213).

debata chyba