Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jakub za Jakuba. Paur do Trenčína, Holúbek do Žiliny

Úradujúci slovenský futbalový šampión AS Trenčín získal zaujímavú posilu pred dvojzápasom play off proti SK Rapid Viedeň o účasť v skupinovej fáze Európskej ligy 2016/2017.

15.08.2016 14:35
AS Trenčín, MŠK Žilina, Wesley Moraes Foto: ,
Wesley Moraes z Trenčína (zľava) pred Jakubom Paurom z MŠK Žilina.
debata

Z konkurenčného MŠK Žilina prišiel pod Čákov hrad stredopoliar Jakub Paur, 24-ročný niekdajší mládežnícky reprezentant SR podpísal s vedením svojho nového zamestnávateľa trojročný kontrakt. Opačným smerom poputuje o rok starší záložník Jakub Holúbek, Paurov bývalý spoluhráč z národného tímu do 21 rokov. Transfery potvrdili obe zainteresované strany v pondelok prostredníctvom svojich webov.

„Veľmi pozitívne vnímame rokovanie s oboma hráčmi, ako aj so žilinským klubom. Vo všetkých smeroch sme dospeli ku konsenzu. Málokedy sa stane, že všetky zainteresované strany bývajú spokojné. V tomto prípade to však platí,“ povedal pre web AS generálny manažér trenčianskeho klubu Róbert Rybníček a doplnil: „My sme potrebovali posilniť ofenzívu a Žilina skôr defenzívnu činnosť. Získali sme kreatívneho hráča použiteľného na viacerých postoch v ofenzívnej činnosti. Typologicky a mentálne bude pre nás ideálnou náhradou za Matúša Bera.“ Rodák z Višňového Paur pre internetovú stránku MŠK povedal: „Bolo to ťažké rozhodnutie. Cítil som však, že potrebujem zmenu, ako športovú, tak aj osobnú. Je to pre mňa nový impulz, nová motivácia, noví ľudia.“

Trénerovi Trenčína Martinovi Ševelovi budú na dvojzápas proti viedenskému Rapidu k dispozícii obaja, Holúbek sa poberie pod Dubeň až následne. Aj on podpísal trojročný kontrakt. Prvý duel play off je na programe vo štvrtok 18. augusta v Žiline, odveta 25. 8. vo Viedni tiež o 21.05 h. „Holúbek pôjde do Žiliny až po našom dvojzápase proti Rapidu Viedeň,“ potvrdil Rybníček a v tejto súvislosti dodal: „Práve toto je jedna z ciest, ktorá môže posúvať slovenský futbal a našu ligu. Ide o cestu spolupráce. Toto je pre nás príklad toho, ako by mali kluby kooperovať v rámci spolupráce pri získavaní koeficientu v európskych ligách pre slovenský futbal.“

„Podmienkou nášho uvoľnenia Jakuba Paura do Trenčína bol práve príchod Jakuba Holúbeka. Vybrali sme si ho, mali sme o neho veľký záujem. Je to ľavonohý univerzál, ktorý môže hrať na viacerých pozíciách. Máme s ním určité plány smerom k najbližšej budúcnosti ohľadom jeho hráčskej pozície v mužstve. Typologicky a charakterovo zapadá do skladby nášho tímu,“ podotkol športový manažér žilinského klubu Karol Belaník.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #AS Trenčín #Jakub Paur