Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Myjavy Kóňa: Takúto výbornú bilanciu sme nečakali

Futbalisti Spartaka Myjava zvíťazili tesne 1:0 gólom Denisa Dugu v 67. min nad hráčmi FC DAC 1904 Dunajská Streda a so siedmimi bodmi sa vyšvihli na druhé miesto v tabuľke Fortuna ligy o skóre za Žilinu.

03.08.2016 14:04
Tomáš Kóňa Foto: ,
Tomáš Kóňa.
debata

„Kopaničiari“ pod vedením nového trénera Mikuláša Radványiho, ktorý mimochodom v minulosti viedol aj DAC, navyše všetky doterajšie ligové duely absolvovali „vonku“ na detašovanej domácej pôde v NTC SFZ v Senci: v ouvertúre sezóny 2016/2017 zdolali FC ViOn Zlaté Moravce (2:1) a následne remizovali v Podbrezovej (0:0).

„Máme sedem plusových bodov v tabuľke, a to z troch duelov na súperovej pôde. Takúto výbornú bilanciu sme ani nečakali. Uvidíme, ako nám to pôjde v domácom prostredí. V utorok proti Dunajskej Strede to bolo vydreté. Ani jednej strane nevychádzala kombinačná hra, skôr sa nakopávali lopty, bol to boj,“ uviedol pre televíziu TA3 skúsený 32-ročný stredopoliar a kapitán myjavského klubu Tomáš Kóňa.

K jeho slovám sa pridal hrdina stretnutia Denis Duga, ktorý dorazil loptu do siete po tom, ako brankár DAC-u Darko Tofiloski vyrazil pred seba pokus spomenutého Kóňu. „Určite sme po víťazstve v Senci spokojní. Už v prvom polčase som mal jednu dobrú šancu, ktorú som nepremenil. Bol som z toho trošku sklamaný, ale v druhom polčase prišla ďalšia príležitosť – a tú som už využil na skórovanie. Pre mňa je to o to radostnejšie, že znamenala víťazstvo,“ poznamenal 21-ročný Duga. Spartak Myjava naposledy v lige prehral v apríli s Podbrezovou, odvtedy v nej má bilanciu 6–2–0.

Futbalisti Dunajskej Stredy po úvodnej remíze v Žiline (2:2) a prehre v Trnave (1:2) tesne neuspeli „doma“ v Senci proti Myjave. „Osemdesiat percent zápasu sme strávili na súperovej polovici. Hrali sme vysoko a s vysokým pressingom. Myjavského protivníka sme takmer nepustili z polovice, no v utorok rozhodla efektivita. V druhom polčase sme mali čistú tutovku, ktorú však Marin Ljubičič nepremenil. Potom sme po zbytočnej chybe inkasovali, a to rozhodlo. V závere sme ešte chceli súpera pritlačiť, ale ten je dostatočne skúsený a náskok si podržal,“ zhodnotil pre oficiálnu klubovú internetovú stránku nový kouč Dunajskej Stredy Krisztián Németh a doplnil: „Ďakujem fanúšikom, že nám aj v Senci utvorili domáce prostredie. Urobíme všetko preto, aby sme v nasledujúcich zápasoch nahradili tieto stratené body.“

Krídelník FC DAC 1904 Erik Pačinda po prehre pri Slnečných jazerách skonštatoval: „Myjava prišla raz k našej bránke a skórovala. Dovolím si povedať, že sme im ten gól darovali po našom zaváhaní. V prvom polčase sme mali viac loptu na kopačkách, aj tak sme napokon prehrali.“ Smutný bol po stretnutí v Senci aj onedlho 33-ročný kapitán Dunajskej Stredy, stopér Ľubomír Michalík (nar. 13. augusta 1983): „Sme sklamaní, lebo sme chceli zvíťaziť. Vedeli sme, že to bude zápas o jednom góle, o jednej chybe. Tú som spravil ja, čo mi je strašne ľúto. Dostali sme z toho gól. Chcem sa za to ospravedlniť, už to však nevrátime späť. Škoda tejto prehry. Proti Myjave sme mali šance, ale nepremenili sme ich. Keď neskórujeme, nemôžeme vyhrať zápas,“ uviedol pre TA3 člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie. „Žlto-modrí“ nezvíťazili v najvyššej súťaži už sedem duelov aj pri zohľadnení predchádzajúceho ročníka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Myjava #DAC Dunajská Streda #Tomáš Kóňa