Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VSS smútia. Šancu na prvé miesto majú ešte traja

V zime sa zdalo, že to bude hladký návrat do najvyššej súťaže. Po jesennej časti viedli košické VSS o šesť bodov pred Prešovom.

05.06.2016 11:22
FC VSS Košice, FK Pohronie Žiar nad Hronom Foto: ,
Košickí fanúšikovia počas zápasu 11.kola Doxxbet II. ligy v rámci skupiny o postup do Fortula ligy medzi FC VSS Košice - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa.
debata (1)

Ešte aj uplynulú sobotu mali Košičania všetko vo vlastných rukách a do Čermela ich prišlo odprevadiť do najvyššej súťaže bezmála dvetisíc divákov. Čakali výhru nad Pohroním, ktorá by spečatila ich postup, chystali oslavy. Namiesto toho to bol futbalový košický kar. Domáci podľahli 0:1 a aj v nasledujúcom ročníku budú hrať v druhej lige. Zostali traja kandidáti na prvé miesto: Prešov, Lokomotíva Košice a Liptovský Mikuláš.

Akoby si kandidáti na postup, kedysi veľké bašty slovenského futbalu Košice a Prešov, ponúkali na jar možnosť zahrať si v najvyššej súťaži. Taká bola aj pointa celej súťaže v Košiciach. Po viacerých stratách VSS nezvládli posledný krok. „Zbabrali sme to… Ospravedlňujem sa fanúšikom i ľuďom, ktorí u nás robia okolo futbalu,“ vravel smutný kapitán Peter Šinglár.

Košické nádeje zničil útočník hostí Matúš Matuškovič po necelej hodine hry. Hoci domácim zostalo dosť času, aby aspoň vyrovnali a udržali si ešte teoretickú šancu na postup, nedokázali streliť ani gól, hoci si niekoľko šancí vypracovali. Pravda, zvýšiť náskok mohli aj hosťujúci hráči, ale ani oni už svoje veľké šance nevyužili.

Košičanov viedli v tomto ročníku až štyria tréneri, čo sa takisto podpísalo na nepresvedčivých výkonoch. Najskôr mužstvo trénoval Marek Fabuľa, ale ten dostal ponuku z Podbrezovej a odišiel do prvej ligy. Nahradil ho Jozef Vukušič, ktorý vytiahol mužstvo na prvé miesto tabuľky. V zime však klub opustil a na jeho miesto nastúpil Jaroslav Galko. Po nepresvedčivých výkonoch mužstva a jeho páde na druhú priečku ho pred vyše mesiacom nahradil dovtedajší asistent Ivan Lapšanský. Po košickom zlyhaní sa otvára šanca Tatranu Prešov, ktorý vypadol zo súťaže pred troma rokmi a odvtedy sa márne pokúšal o návrat. Prešovčania mali v uplynulom kole voľno a v piatok v rozlúčkovom stretnutí so sezónou hostia doma predposlednú Sereď. Ak vyhrajú, bude všetko jasné.

Momentálne je postupujúcim tímom Liptovský Mikuláš, ktorý už podobne ako VSS dohral. Má rovnaký počet bodov ako Košice (30) na čele tabuľky, ale lepšie vzájomné zápasy. Reálnu šancu na prvenstvo v súťaži má aj košická Lokomotíva, ktorej by mohol stačiť v piatok plný bodový zisk v Nitre. Bolo by to nečakané rozuzlenie druholigovej tajničky.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tatran Prešov #FC VSS Košice