Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Kleščík: Teraz sú emócie väčšie ako vlani

Trenčianski futbalisti sa vlani dozvedeli, že sú majstrami z televíznej obrazovky. Čakali na výsledok zápasu Žilina - Slovan a víťazstvo hostí definitívne rozhodlo o ich premiérovom titule.

09.05.2016 17:20
debata
Peter Kleščík. Foto: SITA, Ivan Kopčáni
Peter Kleščík Peter Kleščík.

Stalo sa to takisto po 31. kole. Teraz však urobili posledný krok priamo na ihrisku a ešte u najväčšieho súpera, ktorý opäť nezvládol dôležitý zápas, nebol naň dobre pripravený.

„Emócie sú, samozrejme, väčšie, inak sme si titul vychutnali ako pred rokom. Obhajoba bola ťažšia a aj krajšia. V tom, že sme triumf prežili na ihrisku. Vedeli sme, že keď zápas v Bratislave zvládneme, bude už všetko jasné,“ potvrdil kapitán AS Peter Kleščík.

Trenčiansky tím sa stal len druhým v histórii slovenskej ligy, ktorý obhájil double. Predtým to dokázal Inter Bratislava (2000, 2001), kedysi pán na Pasienkoch. Na tom istom štadióne, kde v nedeľu večer oslavovali Trenčania.

Na začiatku týždňa podľahli doma Trnave (1:3), ale podľa Kleščíka aj keby vyhrali, situácia pred bratislavským súbojom by bola veľmi podobná. Museli a najmä chceli by takisto na Pasienkoch zvíťaziť.

„Boli sme po zápase s Trnavou nešťastní, ale utešovali sme, že aj keby sme vyhrali, mali by sme náskok siedmich bodov a ten by nám ešte na stopercentnú istotu nestačil. Možno nám prehra s Trnavou aj pomohla. Zomkla nás. Boli sme ostražitejší, koncentrovanejší, kompaktnejší, tímovejší. Niečo sme si pred stretnutím povedali a to sme aj do bodky splnili. Aj Slovan mal po prestávke nejaké šance, ale boli sme efektívnejší a vyhrali sme zaslúžene,“ hodnotil kapitán majstra.

Podľa Kleščíka rozhodla dominantnosť mužstva už na jeseň. „Najmä na ihriskách súpera sme nestratili ani bod, s výnimkou Slovana, kde sme prvý raz vonku remizovali. Zažili sme teraz ešte krajšiu sezónu, ako bola minulá. To, čo sme dosiahli, si uvedomíme až po čase, teraz si chceme užiť úspech.“

Trenčín mal v závere súťaže náskok a aj keby nevyhral na Pasienkoch, stále by bol bližšie k titulu. V závere ho čakajú dva zápasy na domácej umelej tráve. S mužstvami, ktoré ešte hrajú o veľa – Žilina o pohárovú miestenku a Skalica o udržanie. „Chceli sme však rozhodnúť už teraz v Bratislave, lebo potom by hlava začala pracovať inak, bolo by to otvorené,“ uzavrel Peter Kleščík.

Z titulu sa doteraz tešilo sedem tímov

Aj po tomto ročníku bude platiť, že z titulu v samostatnej slovenskej lige sa tešilo zatiaľ len sedem mužstiev. Najviac titulov – osem – má v 23-ročnej histórii Slovan Bratislava, za ním je Žilina so šiestimi. Z majstrovských tímov iba 1. FC Košice nevybojovali double. Dve najcennejšie trofeje – ligu a pohár – získalo v jednom roku šesť mužstiev. Slovan až štyri razy, ale nikdy hneď po sebe. To sa podarilo teraz Trenčínu a predtým Interu. Kým Inter už v profesionálnom futbale nepôsobí, Trenčín môže túto bilanciu zlepšiť už o rok. Mohol by sa tým vyrovnať Slovanu a Žiline, oba tieto tímy vybojovali titul trikrát po sebe. Belasí v prvých troch ročníkoch, Žilina v rokoch 2002 až 2004.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Peter Kleščík