Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Môže sa už rozhodnúť o všetkom. Aj o titule

Kolo, ktoré odštartuje dnešný večerný zápas Žiliny a Skalice, môže definitívne rozhodnúť už o všetkom. O majstrovi, vypadávajúcom i účastníkoch európskych súťaží.

06.05.2016 11:30
MŠK Žilina Foto: ,
Radosť Žilinčanov. Budú ju mať aj po zápase so Skalicou?
debata

„Najjednoduchšiu“ situáciu majú tri kolá pred finišom najvyššej súťaže trenčianski futbalisti. Ak vyhrajú v nedeľňajšom stretnutí na Pasienkoch, môžu oslavovať nielen druhý titul, ale aj druhé double, pretože pred týždňom zdolali Slovan vo finále Slovenského pohára – Slovnaft Cupu.

„Máme pred sebou zápas, na ktorý sa veľmi tešíme,“ zdôraznil trenčiansky tréner Martin Ševela. Jeho tímu nevyšlo posledné ligové stretnutie proti Trnave, v ktorom doma podľahol 1:3. „Potrebujeme dať hlavy hore a nasledujúci zápas vyhrať.“

Trenčania majú výhodu, lebo aj v prípade prehry by mali k titulu najbližšie. „Všetko máme stále vo svojich rukách,“ zdôraznil po tretej domácej prehre brankár Igor Šemrinec.

Slovanisti aj po bezgólovej remíze so Žilinou pripomínajú, že boj o titul ešte nezabalili. Nemôžu si však už dovoliť nijaké zaváhania a k tomu sa ešte spoliehať aj na pomoc iných. „Súboj s Trenčínom môžeme pokojne označiť za zápas sezóny, potom už budeme my i oni vedieť, na čom sme. Ideme ďalej, v nedeľu zabojujeme o víťazstvo. Ak nám to vyjde, tak budú rozhodujúce posledné dve kolá,“ zdôraznil v rozhovore na klubovej stránke brankár belasých Ján Mucha.

Jasná je tiež pozícia Myjavčanov, ktorí v sobotu hostia Dunajskú Stredu a ak zápas zvládnu, s určitosťou si zahrajú v Európskej lige. Dokonca po sobote môže byť jasné aj to, že ďalším účastníkom v medzinárodnej súťaži bude Trnava. Tá má podstatne lepšie vzájomné zápasy so Žilinou, ale ak by sa malo rozhodnú už tento víkend, okrem toho, že vyhrá nad Michalovcami, potrebuje aj zakopnutie Žilinčanov s poslednou Skalicou.

Ak Skaličania v piatkovej predohrávke na žilinskom trávniku podľahnú, ich šance na záchranu budú veľmi mizivé. Bez ohľadu na ďalšie výsledky sa definitívne zachránia Senica i Zlaté Moravce. Ohrozený už zostane iba ďalší nováčik z Michaloviec, ale ak by sa mu podarilo v Trnave prekvapiť a vyhrať, ako naposledy na jeseň, keď si odviezol tri body za výhru 1:0, spečatený bude už zajtra aj skalický osud.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín #Fortuna liga