Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín čaká ťažká skúška v Žiline

V minulom ročníku boli najúspešnejší v najvyššej súťaži, bojovali takmer do posledného kola o titul, teraz ich deli v tabuľke priepastných pätnásť bodov. Napriek tomu súboj dvoch popredných mužstiev Žiliny a Trenčína bude ťahákom 21. kola, ktoré je rozdelené do dvoch dní.

01.03.2016 05:00
Bero, Letič Foto: ,
Zľava: Matúš Bero z AS Trenčín a Bojan Letič z MŠK Žilina.
debata

Trenčianskych futbalistov čaká v utorok náročná skúška. Hneď v úvodnom jarnom kole, uplynulú sobotu, podľahli doma aktuálne druhému mužstvu tabuľky Slovanu Bratislava a súper začal sťahovať ich náskok. Ako sa obhajca titulu vyrovná s touto situáciou?

Ocitol sa pod tlakom, nemôže v Žiline zaváhať, inak mu hrozí, že už v úvode jarnej časti súťaže takmer príde o komfortný náskok z jesene. Žilina je súper, proti ktorému sa mu tradične príliš nedarí. Na jeseň podľahol AS na svojom štadióne MŠK 1:4, v závere minulého ročníka rovnako na domácej pôde 0:1. Trenčín sa tešil z výhry nad Žilinou naposledy 17. mája 2014, keď na jej pôde vyhral 1:0.

Žilinský tréner Adrián Guľa po prekvapujúcej prehre s poslednou Skalicou mobilizoval sily. „Mužstvo potrebuje čas, neprestávame na sebe pracovať. Proti Trenčínu chceme vyhrať,“ tvrdí kouč, ktorý predtým viedol trenčiansky tím a momentálne je jedným z asistentov trenčianskeho trénera Martina Ševelu – jeho brat.

Na výsledok tohto súboja a zakopnutie Trenčína budú čakať aj slovanisti. V utorok večer sa predstavia doma, ich súperom budú Michalovce. Novému trénerovi michalovských futbalistov Stanislavovi Grigovi návrat do ligového kolotoča nevyšiel, jeho tím trochu nešťastne podľahol doma Trnave 0:1, keď nevyužil viaceré šance. Nebezpečne sa priblížil ku dnu, poslední Skaličania na neho strácajú už iba dva body.

Bývalý tréner slovenskej reprezentácie ocenil prístup svojich hráčov. „Futbal nám to vráti,“ verí Griga. V utorok na Pasienkoch však jeho zverencov čaká náročná úloha.

Program 21. kola
Utorok: 16.55 Žilina – Trenčín (RTVS), 17.00 Senica – Zl. Moravce, 19.00 Slovan – Michalovce (Arena sport), Streda: 17.00 D. Streda – Skalica, Ružomberok – Myjava, 18.20 Trnava – Podbrezová (Dajto).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #AS Trenčín