Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava musí dobiehať resty, chce hrať v Európe

Trnavským futbalistom jesenná časť ročníka príliš nevyšla. Vypadli zo Slovenského pohára - Slovnaft Cupu a aj v lige stratili nečakane veľa bodov. V tabuľke im patrí až 6. miesto a na pohárové priečky dosť strácajú. Na jar by sa radi posunuli vyššie a ešte zaútočili na miesto, ktoré by im zabezpečilo účasť v Európskej lige.

25.02.2016 18:10
Ivan Hucko, Martin Mikovič Foto: ,
Hlavný tréner Ivan Hucko a kapitán Trnavy Martin Mikovič.
debata

V zime nastalo viacero zmien. Tréner Ivan Hucko zostal, ale jeho realizačný tím sa zmenil. Jeho asistentom sa stal bývalý reprezentant Miroslav Karhan, kondičným trénerom Martin Rusňak. Káder opustilo deväť hráčov, medzi nimi aj kapitán Marek Janečka, ktorému sa skončilo hosťovanie. S páskou na rukáve bude nastupovať v trnavskom drese Martin Mikovič. „Noví hráči medzi nás zapadli, v mužstve je dobrá atmosféra a tešíme sa už na začiatok súťaže,“ vyhlásil nový kapitán.

Pribudli štyria hráči, do ligy sa vracia po pôsobení v zahraničí aj bývalý reprezentant Róbert Jež, od ktorého tréner čaká, že sa stane dirigentom hry. Na Slovensko hlási návrat aj dlhoročný hráč Žiliny Babatounde Bello. V Trnave zaradili do kádra aj štyroch talentovaných hráčov z dorastu.

Tréner Hucko pripomína, že o tom, aká bola príprava, rozhodne až súťaž. V zime absolvovali jeho zverenci sústredenie v Piešťanoch, v Prahe a Turecku. Pozitívom bolo, že sa hráčom – až na niekoľko výnimiek – vyhýbali zranenia. A strelecky sa chytal aj bývalý kráľ strelcov Depetris, ktorý dal štyri góly.

Mužstvo odohralo desať prípravných zápasoch a niektoré výkony trénerov nepotešili. Spartaku nevyšla ani ligová generálka s druholigovým rakúskym tímom Wienerom Neustadt (1:3). "Tento zápas nám vôbec nevydaril, už sme si to rozobrali. Dúfam, že najbližší, už ligový súboj, ktorý nás čaká v Michalovciach, odohráme na úplne inej úrovni,“ verí tréner Hucko.

Spartak Trnava

Po jeseni: 6. miesto
Cieľ: pohárové umiestenie
Najväčšia posila: Róbert Jež
Najciteľnejší odchod: Marek Janečka

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Ivan Hucko #Martin Mikovič