Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Pasienky sa vracajú fanúšikovia. Idú aj do Trenčína

Na Pasienkoch došlo v zime k viacerým zmenám. Vedenie klubu zakopalo vojnovú sekeru s fanúšikovskou skupinou Ultras a jej členovia sa opäť objavia v hľadisku. Vyrazia už na zajtrajší šláger do Trenčína, klub im predal všetkých 500 vstupeniek, ktoré mal k dispozícii.

26.02.2016 06:00
Róbert Vittek, Marek Frimmel Foto: ,
Róbert Vittek uniká Marekovi Frimmelovi z Pohronia.
debata

Výrazné zmeny nastali aj v hráčskom kádri. Odišlo viac ako desať futbalistov, väčšina známych i skúsených (Dobrotka, Čikoš, Krnáč, Peltier, Meszáros, Štefánik…), lenže v tíme v ostatnom období nehrávali pravidelne, vysedávali na lavičke alebo mali zdravotné problémy. Tím v zimnej prestávke postupne dopĺňali zväčša cudzinci. Do kádra pribudol Holanďan (Joeri de Kamps), Grék (Vasileios Pliatsikas), Juhoafričan (Granwald Scott)…

„Nehľadali sme len cudzincov, ale aj Slovákov. Získať dobrého hráča je však náročné. Viacerí hrajú v tímoch našich konkurentov, čo je zložité a aj prestupové čiastky sú často príliš vysoké,“ zdôraznil tréner Nikki Papavasiliou v rozhovore na klubovom webe. Z domácich hráčov pribudol do kádra napríklad talentovaný Adrián Kopičár zo Žiliny.

Noví futbalisti sa podľa trénera dobre adaptovali v mužstve, kabína ich prijala. „Ukázali futbalovú kvalitu i charakter a som si istý, že zvýšia silu tímu. Máme v ňom teraz vysokú kvalitu, hráčom verím. Nových hráčov sme vyberali tak, aby zapadli do nášho systému hry,“ pripomenul.

Papavasiliou bol veľmi spokojný s prípravou, v ktorej slovanisti až dva razy zamierili na sústredenie do Turecka. „Mali sme možnosť lepšie sa spoznať, posilniť tímového ducha, pomohlo to najmä novým hráčom. Zimná príprava nie je o víťazstvách, ale dôležité je sledovať, ako hráči navzájom spolupracujú. Vyskúšali sme si viaceré varianty i rôzne zostavy,“ hodnotil cyperský kouč.

Cieľom zostáva boj o titul, ale Slovan má podľa trénera dlhodobé ciele, chce vybudovať silné perspektívne mužstvo. Tvrdí, že Slovan sa musí posunúť tam, kam historický patrí – na čelo slovenského futbalu. „Chceme víťaziť a vybudovať mužstvo, ktoré bude v nasledujúcej sezóne dominovať.“

Slovan Bratislava

Po jeseni: 2. miesto
Cieľ: boj o titul
Najväčšia posila: Granwald Scott
Najciteľnejší odchod: nik

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Nikodimos Papavasiliou