Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Derby zavíta prvý raz na nový štadión v Trnave. Rekord sa trasie

Štadión Antona Malatinského čaká ďalšia zaťažkávajúca skúška a organizátorov ostrý test pripravenosti.

22.11.2015 07:34
Spartak Trnava, City aréna Foto: ,
Na nový trnavský štadión zavíta v nedeľu popoludní najslávnejšie slovenské futbalové derby Spartak Trnava - Slovan Bratislava.
debata

Na nový trnavský štadión zavíta v nedeľu popoludní najslávnejšie slovenské futbalové derby Spartak Trnava – Slovan Bratislava (začiatok od 14.00). Očakáva sa, že padne nový ligový rekord v návštevnosti v aktuálnej sezóne.

Keď sa v polovici septembra prvý raz otvorili brány nového stánku na súťažný zápas a domáci futbalisti hostili MŠK Žilina, prišlo do hľadiska 13 340 divákov, čo je najvyššia ligová návšteva na novom štadióne. Šláger 7. kola, v ktorom Trnavčania Žilinčanov prekvapujúco zdolali (2:0), sledovalo najviac fanúšikov za posledných osem rokov na ligovom stretnutí. Teraz by mohlo prísť ľudí ešte viac.

„Do piatkového predpoludnia sa v predpredaji rozchytalo vyše 11-tisíc vstupeniek,“ informoval hovorca trnavského Spartaka Marek Ondrejka. „Podľa našich skúseností sa ešte v deň stretnutia predá tradične okolo dvoch tisíc lístkov. Záujemcovia si ich budú môcť zakúpiť aj pred derby v pokladniciach na štadióne. Ak bude prijateľné počasie, v hľadisku by mohlo byť až 15-tisíc divákov.“

Túto hranicu by v Trnave určite dosiahli v prípade, ak by zavítali do Trnavy vo väčšom počte aj priaznivci bratislavského mužstva. „Mali sme už vo štvrtok bezpečnostnú poradu a súper prejavil záujem len o necelých päťdesiat lístkov, jeho fanúšikovia sa na zápas nechystajú. Je to škoda, atmosféra by bola určite ešte lepšia.“

Najmä pre to, že sa neočakáva nával fanúšikov hostí a nemalo by ani dochádzať k stretom oboch táborov, nebolo tentoraz derby označené za rizikové. „Napriek tomu sa uskutoční v takzvanom špeciálnom režime, čo znamená, že ho budú sprevádzať zvýšené bezpečnostné opatrenia, návštevníci prejdú kontrolami, ktoré súvisia s teroristickými útokmi v Paríži, ktoré sa odohrali pred týždňom,“ doplnil Ondrejka.

Prvému derby v novom prostredí prikladajú trnavskí hráči osobitný význam. „Pre celú Trnavu je to špecifický zápas. Traduje sa, že ľudia odpustia všetko, ak sa vyhrá nad Slovanom. Liga je dlhá, teraz je tu však derby, všetci vnímame význam stretnutia a chceme zvíťaziť. Pevne veríme, že zápas zvládneme a budeme sa tešiť z triumfu,“ zdôrazňuje kapitán Spartaka Marek Janečka v rozhovore na klubovej stránke.

Pred vyše rokom oslavovali Trnavčania doma veľké víťazstvo nad tradičným rivalom, vyhrali 4:0, ale v nasledujúcich troch vzájomných ligových súbojoch nevyhrali. Na gól v sieti belasých čakajú už dlhých 265 minút. V úvode sezóny podľahli na Pasienkoch 0:2.

„Na derby sa tešíme, aj pre nás je to zápas, ktorý má špeciálny náboj. Bude plný štadión a dobrá atmosféra. Verím, že budeme úspešní,“ vraví slovanista Adam Zreľák, ktorý sa do klubu vrátil po víťaznom zápase s Holandskom v kvalifikácii ME 2017 tímov do 21 rokov. Do bratislavskej zostavy by sa mal zajtra po zranení vrátiť kapitán Marko Milinkovič.

Trenčín siaha na jesenný primát

Líder najvyššej súťaže AS Trenčín vedie tabuľku so sedembodovým náskokom a už tri kolá pred skončením jesennej časti sa môže stať jesenným majstrom. Po dvoch mesiacoch, po siedmich stretnutiach po sebe na domácej pôde, sa predstaví na ihrisku súpera – v Ružomberku. Doma na začiatku série síce podľahol Žiline, ale potom vyhral šesť stretnutí za sebou. V prípade ďalšieho plného bodového zápisu bude určite zimovať na čele bez ohľadu na ďalšie výsledky. Ak Slovan, ktorý jediný ešte môže Trenčín ohroziť, zakopne v Trnave, môžu si dovoliť stratu aj Trenčania na Liptove, do konca jesene ich už nik nezosadí z prvého miesta tabuľky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #derby #Fortuna liga
Načítavajú sa športové výsledky...