Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Senici začali šetriť. A teraz aj vyhrávať

Tri víťazstvá za sebou a ešte na ihriskách súperov a bez inkasovaného gólu. Taká je bilancia senických futbalistov v uplynulých týždňoch.

03.11.2015 11:00
Jan Kalabiška, Jozef Dolný, FK Senica, radosť Foto: ,
Jan Kalabiška (vpravo) a jeho gólová radosť.
debata

Získali v nich deväť bodov, čo je len o tri menej ako v dovtedajšom priebehu sezóny. Naposledy vyhrali v Trnave, ktorá ťahala sériu piatich víťazstiev v rade. „Táto výhra je pre nás povzbudením do ďalšej práce,“ tvrdí jeden z trénerov a športový riaditeľ FK Dušan Vrťo. Bývalý úspešný futbalista, ktorý väčšinu kariéry prežil v Baníku Ostrava a štyri roky pôsobil aj v škótskom FC Dundee, oslávil minulý týždeň päťdesiatku.

Čomu pripisujete výrazný pozitívny obrat v uplynulých kolách?
V tímovej práci, ktorú sme začali intenzívnejšie uplatňovať a tiež v novom rozostavení, ktoré prinieslo lepšiu i efektívnejši­u hru.

Ako ovplyvnilo hru nové rozostavenie?
Zvolili sme variabilnejší systém do defenzívy i ofenzívy, hráme s troma obrancami a dvoma útočníkmi, so silným stredom poľa. To mužstvu sadlo, aj v obrane je menej priechodné.

Vaše mužstvo nezačalo sezónu najlepšie, vymenilo už trénera. Čo vám chýbalo k lepšej hre i výsledkom?
Každý tréner má svoju predstavu a priniesie niečo nové. Nám chýbalo v úvode v niektorých prípadoch aj trochu viac šťastia, aby sme dosiahli lepší výsledok. Potom by sa aj na výkon mužstva všetci pozerali inak.

V zákulisí sa objavili aj informácie o finančných problémoch klubu. Pustili ste niektoré opory, omladili káder…
Môžem potvrdiť, že klub je stabilizovaný, netrápia nás nijaké problémy, hráči i tréneri majú všetko vyplatené. Pravdou je, že sme nabehli na trochu úspornejšie podmienky a podarilo sa nám znížiť rozpočet. Rozhodli sme sa dať väčší priestor mladým hráčom, odchovancom, nechceme ísť cestou kupovania a uprednostňovania drahších futbalistov. Viac peňazí investujeme do mládeže, do našej akadémie.

Udržali ste najlepšieho strelca súťaže v minulom ročníku Kalabišku. Zatiaľ však skóroval len tri razy, pripísal si góly v posledných kolách. Aj v jeho prípade ide o obrat k lepšiemu?
Mám pocit, že aj jemu pomohol nový herný systém. Predtým bol na hrote dosť osamotený. Teraz hráme na dvoch útočníkov, cíti aj väčšiu podporu zo stredu poľa. Dobrým ťahom sa ukázal Hromadov príchod, aj on sa hneď chytil strelecky.

Udržíte Kalabišku aj po zimnej prestávke? O jeho odchode sa vravelo už v lete…
Nejaké ponuky evidujeme, je možné, že Kalabiška v zime odíde, ale teraz to neriešime.

Aké má klub ambície v aktuálnom ročníku?
V tejto sezóne sme chceli mužstvo stabilizovať a pripraviť ho tak, aby sme hrali aj v budúcnosti dobrý futbal.

Tento týždeň vás čaká pohárové osemfinále v Novom Meste nad Váhom a potom stretnutie na Pasienkoch so Slovanom. Na čo si trúfate?
Pozeráme sa vždy na najbližší zápas a tým je zajtrajší pohárový súboj. Chceli sme hrať už v utorok, ale súper nám nevyšiel v ústrety, nesúhlasil. To nás mrzí, ale rešpektujeme to a verím, že zápas zvládneme. Radi by sme postúpili aj v pohári, ale určite v ňom dostanú šancu aj ďalší hráči, uvidíme, ako sa jej chopia.

Mužstvo z druhej ligy, ktoré aktuálne nepatrí medzi jej špičku, by nemalo robiť Senici problém…
Zápasy so súpermi z nižšej súťaže bývajú zavše dosť náročné. Vytiahnu sa na favorita, môže im pomôcť terén, podmienky… Ale sme profíci a mali by sme sa s tým vyrovnať.

Čo Slovan? Začali ste vyhrávať na súperových ihriskách…
Slovan je favorit, pôjdeme do Bratislavy s pokorou, s akou sme nastupovali aj minulý víkend v Trnave a uvidíme… Už v troch zápasoch sme neinkasovali, čo svedčí o dobrej hre v obrane a tiež spoľahlivých výkonoch brankára Šullu. V Senici nás čaká po reprezentačnej prestávke Žilina, som zvedavý, ako bude fungovať trojobrancový systém doma.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #FK Senica #Fortuna liga #Jan Kalabiška
Načítavajú sa športové výsledky...