Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC útočil, jeho brankár pomáhal súperovi

Hlavná pozornosť sa sústreďovala pred bránku bratislavského Slovana, ktorý čelil útoku dunajskostredského súpera.

26.10.2015 18:52
František Kubík, Peter Štepanovský Foto: ,
Zľava: Hráč Slovana František Kubík a hráč DAC Peter Štepanovský počas zápasu 14. kola futbalovej Fortuna ligy medzi ŠK Slovan Bratislava - FC DAC 1904 Dunajská Streda.
debata

Málokto si všimol, že pred šestnástkou hostí zostal ležať otrasený útočník belasých František Kubík. Brankár DAC Tomáš Tujvel zachoval duchaprítomosť a ukázal v ligovom šlágri 14. kola najvyššej futbalovej súťaže pekné gesto.

Napriek tomu, že hra nebola prerušená, vybehol k súperovi, poskytol mu prvú pomoc a vynútil si aj prerušenie hry, aby ho mohol lekár ošetriť.

„Neviem presne, čo sa dialo na druhej strane ihriska, ale nik si nevšimol ležiaceho hráča. Akciu som už nesledoval, v takom momente zabudnete na hru, zdravie je prednejšie,“ približoval 32-ročný Tujvel. „Kubík mal vyrazený dych, nemohol sa nadýchnuť, postavil som ho na nohy a poskytol mu prvú pomoc.“

Dunajskostredský gólman už raz pomáhal priamo na ihrisku, to bolo ešte v čase, keď pôsobil v maďarskom Videotone. „Vtedy mal spoluhráč zapadnutý jazyk, zvládol som to. Takže už mám nejaké skúsenosti, ale bol by som radšej, keby sa také veci v zápasoch nestávali.“

Kubík mu za pomoc poďakoval a tiež lekár, ktorému pomáhal pri ošetrovaní súpera. „Myslím, že to nestojí za toľko slov, netreba sa tomu venovať, urobil by to každý na mojom mieste,“ zdôraznil Tujvel. Otrasený Kubík potom ešte chvíľu pokračoval v hre, v úvode druhého polčasu ho tréner stiahol z ihriska.

DAC podľahol na Pasienkoch 0:1. V uplynulých stretnutiach sa mu príliš nedarilo, aj preto, že absolvoval päť zápasov na súperovom ihrisku. „Najbližšie hráme konečne doma, už sa tešíme na Žilinu. V Dunajskej Strede na domácom trávniku sme úspešnejší, cítime veľkú podporu našich vynikajúcich divákov a verím, že nepriaznivú bilanciu otočíme,“ doplnil Tomáš Tujvel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #František Kubík #DAC Dunajská Streda #Tomáš Tujvel