Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podľa Jeliča bude slovenským majstrom Žilina

Futbalisti MŠK Žilina majú za sebou dve mimoriadne nevydarené stretnutia najvyššej slovenskej súťaže, keď najprv doma podľahli hráčom FO ŽP Šport Podbrezová 1:3 a v ostatnom kole prehrali na štadióne mužstva FC ViOn Zlaté Moravce vysoko 0:4.

23.10.2015 14:55
Matej Jelič, Rapid Viedeň Foto: ,
Matej Jelič v drese Rapidu Viedeň.
debata

Napriek tomu ich neradno odpisovať, tvrdí nedávna osobnosť Fortuna ligy Matej Jelič. Dvadsaťštyriročný (nar. 5. novembra 1990) chorvátsky útočník sa stal v predchádzajúcej sezóne práve v žilinských farbách spoločne so Seničanom Janom Kalabiškom s devätnástimi zásahmi najlepším fortunaligovým kanonierom. Koncom augusta 2015 zamieril do rakúskeho Rapidu Viedeň.

„Žilinčanov sledujem aj po prestupe. Momentálne sa im nedarí, stále im však verím. Viem, že sú najlepší na Slovensku a naďalej ich považujem za favorita na zisk majstrovského titulu,“ vyhlásil Jelič po štvrtkovom súboji Rapidu proti českej Viktorii Plzeň v 3. kole E-skupiny hlavnej fázy Európskej ligy. Burácanie Štadióna Ernsta Happela okúsil v 68. min, keď prišiel na trávnik ako striedajúci hráč. „Užívam si to. Túžil som po takejto atmosfére, je neskutočné hrať pre toľko divákov. Prechod zo Žiliny do Viedne bol veľký krok. Keď začnem pravidelne nastupovať a strieľať góly, bude to ešte lepšie,“ pokračoval chorvátsky zakončovateľ, ktorý je presvedčený, že nemá ďaleko od základnej zostavy: „Som veľmi blízko. Chytám formu, na tréningu sa cítim dobre. Verím si, môžem Rapidu poslúžiť gólmi rovnako ako Žiline.“

Pri adaptácii na nové prostredie a prekonávaní jazykovej bariéry Jeličovi najväčšmi pomohol slovenský brankár „zeleno-bielych“ Ján Novota. „Rozprávame sa v kabíne. Pomohol mi. Hneď v prvý deň prišiel za mnou a povedali mi, že ak budem čokoľvek potrebovať alebo sa budem chcieť niečo spýtať, je mi k dispozícii. Je to výborný chalan,“ povedal Matej Jelič na margo 31-ročného Novotu.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Matej Jelič