Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Strelecký líder Matúš Bero: Tabuľku ešte nesledujeme

Nie je typický zakončovateľ, ale práve on vedie tabuľku kanonierov najvyššej futbalovej súťaže. Mladý stredopoliar AS Trenčín Matúš Bero (20) dal deväť gólov.

20.10.2015 10:30
Matúš Bero Foto: ,
Matúš Bero z Trenčína.
debata

Z predchádzajúcich siedmich stretnutí neskóroval iba v jednom, keď jeho tím uhral so Slovanom na Pasienkoch bezgólovú remízu. Rozhodol aj uplynulý zápas s Podbrezovou, keď v závere strelil za stavu 1:1 víťazný gól obhajcu titulu.

Váš tím, ktorý vedie tabuľku, sa doma s posledným mužstvom dosť natrápil. V čom bol problém?
Už v prvej minúte sme mohli otvoriť skóre, keby sme dali gól, išlo by to ľahšie. Mali sme aj potom šance, nepremenili sme ich, preto bol zápas dlho otvorený. Hlavný problém bol v našej efektivite. Druhá vec je, že Podbrezová prišla k nám veľmi dobre pripravená.

Pomohli ste tímu ďalším dôležitým gólom. Čím si vysvetľujete vašu streleckú formu? Čomu za ňu vďačíte?
Je to o vnútornej pohode. Mám dobré zázemie, ktoré mi utvára priateľka Klaudia a aj rodičia ma neustále podporujú, takto sa usilujem vracať všetko, čo pre mňa robia. Môžem sa koncentrovať iba na futbal. Je to aj o sebadôvere. Aj v minulosti som sa dostával do šancí, ale mal som problémy s efektivitou. Veľa som o tom debatoval s trénerom Martinom Ševelom, povzbudil ma, vravel, aby som si veril.

Ktorý z doterajších gólov si obzvlášť ceníte?
Cením si každý, všetky pomohli mužstvu k výhram. Som šťastný, že mi to teraz strelecky ide. Dôležité sú však tímové víťazstvá.

Gól ste strelili nedávno aj v reprezentačnom výbere do 21 rokov. Potvrdili ste výhru slovenského tímu v Holandsku. Je rozdiel strieľať góly v lige a v reprezentačnom drese?
Každý z tímov je trochu iný, ale základné veci sú podobné. Aj v reprezentácii, podobne ako v Trenčíne, sme utvorili silnú partiu a nie je až také podstatné, kto dá gól, ale aby sme vyhrali. V oboch tímoch je môj prístup rovnaký. Usilujem sa ísť naplno, nechať na ihrisku všetky sily a zároveň sa tlačím aj do gólovových situácií.

S víťazstvom na pôde favorizovaného Holandska málokto rátal…
Predtým sme zakopli v Bielorusku, vedeli sme, že tieto body musíme získať inde. Vraveli sme si pred zápasom, že by bolo ideálne, keby sme naplno bodovali v Holandsku. Dokázali sme to.

Váš najväčší súper v minulom a doteraz aj v tomto ročníku MŠK Žilina dva razy šokujúco prehral. Za vami je už Slovan. Ako vnímate tento vývoj?
Tabuľku zatiaľ nesledujeme. Ešte je veľmi skoro, aby sme mohli robiť hlbšie závery. Žilina zaváhala, ale to sa môže v dlhej súťaži stať aj nám, alebo hocikomu inému. Stále platí, že my sa musíme pozerať najmä na seba a naše výkony. Ak budeme takto pokračovať a budeme vyhrávať, zostaneme na čele aj po jesennej časti.

Koho vy považujete za najvážnejšieho súpera v obhajobe titulu?
Viaceré tímy sa posilnili a budú nepríjemnými súpermi. Do tejto kategórie radím Žilinu, Slovan a Myjavu. Liga je otvorená a vyrovnaná.

Uplynulé štyri zápasy ste odohrali doma a ešte vás teraz ďalšie tri čakajú. Až na prvý súboj v tejto sérii, v ktorom ste podľahli Žiline, je váš tím zatiaľ úspešný. Hrá sa vám osobne lepšie na umelej tráve?
Pre nás je dôležitá podpora našich fanúšikov, pred nimi sa nám hrá vždy lepšie. Až taký veľký rozdiel medzi umelou a prírodnou trávou nie je. Aj mužstvo uplatňuje rovnaký, útočný štýl doma i vonku. Na umelom trávniku lopta natoľko neodskakuje, môže sa viac prejaviť lepšia technika hráčov. Všetky mužstvá už najmä v zime trávia veľa času na umelých povrchoch, takže sú tiež na ne zvyknuté.

Najbližšie privítate Zlaté Moravce, ktoré v uplynulom kole sfúkli Žilinu. Vzbudzuje ich víťazstvo rešpekt?
Rešpektujeme každého súpera, ale chceme vyhrávať, byť najlepší a rešpekt nemôže byť taký veľký, aby sme sa báli. Veríme si a budeme chcieť zvíťaziť aj v najbližšom zápase.

Z posledných troch ligových ročníkov mal váš tím dva razy kráľa strelcov. Budete sa usilovať, aby tento titul zostal zasa v Trenčíne?
Pre mňa je dôležitejší tímový úspech. Góly nemám natoľko v popise práce, ale aj pre tím je dobré, ak ich dávam. Ak budeme vyhrávať, je jedno, kto ich strelí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Fortuna liga #Matúš Bero
Načítavajú sa športové výsledky...