Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitáni Senice sa vrátia v myjavských dresoch

Najväčší favoriti futbalovej ligy uzavrú prvú tretinu súťaže na domácich ihriskách proti trom tímom z posledných miest tabuľky.

26.09.2015 10:00
Jozef Dolný, FK Senica, Tomáš Marček, Spartak... Foto: ,
Myjavčan Tomáš Marček (vľavo) v súboji so Seničanom Jozefom Dolným.
debata

Každá ich bodová strata by bola senzáciou. Zo štyroch prvých mužstiev tabuľky čaká najťažší zápas Myjavčanov, ktorí sa v derby predstavia v Senici.

Najmä pre dve súčasné opory myjavského mužstva – Kóňu a Pirosku – bude mať prestížny zápas špeciálny náboj, lebo časť kariéry prežili v Senici a obaja boli aj kapitánmi senického tímu.

Kóňa u susedov hrával ešte na jar a klub sa s ním nerozišiel práve najelegantnejšie. „Je to zápas, ktorý nemá favorita, ale na každé stretnutie nastupujeme s cieľom vyhrať,“ zdôrazňuje myjavský tréner Norbert Hrnčár.

Jeho tím vybojoval z doterajších desiatich stretnutí o osem bodov viac ako sobotňajsí súper. Pravda, v uplynulom ročníku boli úspešnejší Seničania. Posledný vzájomný zápas sa hral na senickom trávniku a skončil sa nerozhodne (1:1), v dvoch predchádzajúcich vyrovnaných súbojoch bola Senica úspešnejšia (doma 1:0 a vonku 2:1).

Myjavčania v aktuálnej sezóne získali rovnaký počet bodov vonku aj doma (po 10), pričom na domácom ihrisku odohrali o dva zápasy viac (6) ako u súperov (4). Na pôde súperov zatiaľ neprehrali (3 výhry, jedna remíza), čím sa okrem nich môžu pochváliť už iba prví Trenčania a inkasovali len jediný gól (skóre 4:1).

Jedenáste kolo otvoril včerajší večerný zápas Spartak Trnava – ViOn Zlaté Moravce. Skončil sa po uzávierke tohto vydania.

Program 11. kola

Sobota: 18.20 Senica – Myjava (TV Dajto), 19.00 Trenčín – Skalica, Ružomberok – Dun. Streda, nedeľa: 14.00 Žilina – Michalovce (RTVS), 17.00 Slovan – Podbrezová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Myjava #Tomáš Kóňa #Juraj Piroska #FK Senic
Načítavajú sa športové výsledky...