Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Kleščík: Nebudeme vyhrávať donekonečna

Trenčianski futbalisti remizovali v marci tohto roku v Žiline (1:1) a odvtedy vyhrali všetkých jedenásť ligových zápasov na súperových ihriskách. Ich víťazná séria sa skončila v nedeľu na Pasienkoch, kde obhajca titulu remizoval so Slovanom Bratislava 0:0.

21.09.2015 17:49
Kleščík, Ševela Foto: ,
Zľava: Kapitán tímu Peter Kleščík a tréner Martin Ševela.
debata

Kapitán AS Peter Kleščík, ktorý dva dni pred stretnutím oslávil 27. narodeniny, pripomína, že je dôležité, že mužstvo opäť neprehralo, čím sa nemôže v aktuálnej sezóne pochváliť nijaký iný tím najvyššej súťaže.

Ako veľmi vás mrzí skutočnosť, že ste v Bratislave ukončili viac ako polročné víťazné ťaženie u súperov?
Bolo nám jasné, že nebudeme vyhrávať donekonečna. Aj keby nás to, samozrejme, tešilo. Dôležité je, že sme neprehrali a že sme u silného súpera ani neinkasovali.

Trenčín v minulom ročníku trikrát hladko zdolal Slovan a už dlhšie bol úspešnejší aj na jeho pôde…
Chceli sme v Bratislave opäť vyhrať, ale vedeli sme, že to nebude jednoduché. Slovan má kvalitné mužstvo a čakali sme, že sa bude usilovať odčiniť predchádzajúcu prehru zo Žiliny. Obe mužstvá si vypracovali viacero príležitostí a musíme akceptovať remízu. Myslím si, že je spravodlivá.

Prečo to tentoraz nevyšlo?
Bol to otvorený zápas, mohlo vyhrať jedno i druhé mužstvo. Slovan sa na nás dobre nachystal, nevedeli sme sa presadiť proti jeho obrane. Hralo sa na prírodnej tráve a ukázalo sa, že musíme na nej rýchlejšie pracovať s loptou, dostávať sa do krídelných priestorov a odtiaľ centrami ohrozovať súperovu obranu. Neboli sme tentoraz dosť efektívni.

Spomenuli ste prírodnú trávu. Je pre vás zložité preorientovať sa u súperov na ňu z domáceho umelého trávnika?
Hrať na umelej a prírodnej tráve je trochu iné. Terén na Pasienkoch nebol úplne ideálny, na umelej tráve sa hrá rýchlejšie.

Na Slovan ste sa pripravovali len na umelej tráve?
Áno, lebo najbližšie nás čaká doma až sedem stretnutí po sebe, pozeráme sa aj trochu dopredu.

Už v stredu hostíte najväčšieho súpera Žilinu…
Máme pred sebou náročné domáce stretnutia, ale ideme vždy od zápasu k zápasu. Po súboji v Bratislave musíme najmä čo najlepšie zregenerovať, dobre sa pripraviť a verím, že aj najbližšie stretnutie zvládneme.

Narazia na seba prvé dva tímy tabuľky. Aký význam pripisujete tomuto zápasu?
Liga je dlhodobá súťaž, do konca zostáva ešte množstvo kôl. My sme odštartovali dobre, sme šťastní, že sa nám zatiaľ darí. Nemyslím si, že toto bude rozhodujúci zápas. V minulom kole sme remizovali aj my, aj Žilina, takže tabuľka sa na čele nezmenila.

Aký priebeh stretnutia očakávate?
Dobre sa poznáme, hráme obaja podobným štýlom a sotva sa dá očakávať, že sa navzájom prekvapíme. Možno rozhodnú nejaké maličkosti, ako to často býva v súbojoch so Žilinou. Úspešnejší bude asi ten, kto bude efektívnejší. Verím, že strelíme o gól viac ako súper a vyhráme, udržíme súpera pod nami v dostatočnej vzdialenosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Peter Kleščík