Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tri premiéry trénerov. Len Huckova mala trpkú príchuť

Trochu nezvyčajná situácia. Hoci sa vo futbalovej lige hralo 8. kolo, až v troch tímoch čakala trénerov ligová premiéra.

14.09.2015 09:02
debata
Tréner Trnavy Ivan Hucko. Foto: SITA, Ivan Kopčáni
Ivan Hucko Tréner Trnavy Ivan Hucko.

Ich pozícia bola o to zložitejšia, že všetci sa predstavili so svojimi novými zverencami na pôde súperov. Ladislav Pecko (Ružomberok) a Juraj Sabol (Senica) sa tešili z víťazstiev. Iba návrat Ivana Hucka (Trnava) na Slovensko mal trpkú príchuť.

Špeciálny náboj mala premiéra pre ružomberského kouča. Jeho tím do uplynulej soboty ako jediný ešte ani raz nevyhral – Pecko s ním dosiahol prvú ligovú výhru v sezóne. „Dúfam, že nám toto víťazstvo pomôže najmä psychicky,“ vyhlásil Pecko, ktorý sezónu začal v Slovane.

Podbrezovčania sa ešte na vynovenom štadióne výhry nedočkali, jediný triumf vybojovali pred vyše mesiacom v Brezne, kde mali dlho dočasný domov. Zajtra majú v odloženom súboji 1. kola ďalšiu šancu, ale hostia silného súpera – Žilinu. Ich bilancia je po súboji s Ružomberkom katastrofálna – z posledných 14 ligových zápasov sa tešili z troch bodov len raz.

Najmladší tréner v histórii slovenskej ligy Sabol (31) doviedol Seničanov k výhre v Michalovciach. K trom bodom hosťom pomohol takisto nováčik v mužstve Jakub Hromada, ktorý si síce dal vlastný gól, ale už do prestávky dva razy skóroval aj do domácej siete. Keďže Sabol nemá potrebnú kvalifikáciu, oficiálne figuroval ako hlavný tréner športový riaditeľ Dušan Vrťo. „Toto víťazstvo sme veľmi potrebovali,“ zdôraznil.

Najťažšiu úlohu mal v dohrávke Trnavčan Hucko, jeho tím sa predstavil na ihrisku majstra v Trenčíne. Spartak v nevídanej gólovej prestrelke podľahol a nový kouč prežíval najťažšie minúty v prvom polčase. Jeho zverenci v rozpätí štvrťhodiny inkasovali tri góly, tento náskok súpera už nezlikvidovali. V trnavskom drese si však dva góly pripísal aj bývalý hráč Trenčína a kráľ strelcov David Depetris, ktorý sa vrátil do slovenskej ligy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Ivan Hucko