Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sviatok na Záhorí. Skalica ožije futbalom

Pred necelým mesiacom si futbalová Skalica splnila dva veľké sny. Po prvý raz v 95-ročnej histórii klubu sa predstavila medzi slovenskou elitou. Navyše, zo zápasu s Ružomberkom si priviezla premiérové ligové body. Už v nedeľu premenia Záhoráci na realitu ďalšiu veľkú túžbu.

11.08.2015 18:30
MFK Skalica, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Skalice.
debata

Po hokejovej extralige okúsia skalickí fanúšikovia aj atmosféru najvyššej futbalovej súťaže. Prvé dva ligové zápasy odohral nováčik v Senici, cez víkend už pokrstí vlastný štadión. V krajskom derby na ňom privíta slávneho súpera – trnavský Spartak. „Ako sme pripravení na veľkú premiéru? To uvidíme až po zápase,“ pousmeje sa Roman Čavojský, športový manažér klubu.

Na to, aby sa mohla Skalica stať ďalším mestom, ktoré privíta ligový duel, musel prejsť jej štadión niekoľkými zmenami. „Najdôležitejšou bolo vybudovanie šatne pre hostí. Postavili sme ju z unimobuniek. Je síce len provizórna, ale každý súper v nej nájde všetko, čo potrebuje. Má 45 metrov štvorcových, je v nej dostatočný počet toaliet a spŕch. Masér má vlastnú miestnosť,“ vraví Čavojský.

Zmenami prešla aj hlavná tribúna. Domáci na nej vybudovali VIP priestory, miestnosť pre novinárov a televízne kamery. Doplnili aj potrebný počet miest na sedenie. „Máme za sebou hektické dni. Nestihol som ísť ani na dovolenku. Prípravami sa zaoberáme od okamihu, keď sme ukončili pôsobenie v druhej lige – teda od polovice júna,“ tvrdí Čavojský.

Podľa skalického manažéra bude v nedeľu podvečer skromný štadión s kapacitou 1500 miest vypredaný. „V meste je cítiť, že sa pripravujeme na veľký športový sviatok. Kluby z okolitých obcí si prehodili svoje zápasy na sobotu, nik si nechce nechať domácu premiéru Skalice v lige ujsť. Pre fanúšikov by sme chceli pripraviť rôzne atrakcie, nerád by som však predbiehal.“

Na zápas s Trnavou nastúpia Skaličania – napriek očakávaným horúčavám – už o 16.30. Dôvodom je chýbajúce umelé osvetlenie, na ktoré dostali od Únie ligových klubov polročnú výnimku. „Od jarnej časti ho však budeme mať,“ upozorňuje Čavojský. Podotýka, že veľkú úlohu pri prebudovaní štadióna zohralo mesto. Zafinancovalo stavebné náklady.

Skaličania vstúpili do najvyššej súťaže úspešne. Z úvodných štyroch kôl vyťažili sedem bodov a v tabuľke im patrí štvrtá priečka. „Zatiaľ vládne v klube spokojnosť. Napriek tomu sú chalani stále nohami pevne na zemi. Každé ligové kolo je pre nich sviatkom. Chcú ísť od zápasu k zápasu,“ vraví Čavojský.

Aj domácu ligovú premiéru by si radi spríjemnili bodovým ziskom. „Nezostáva nám nič iné, len zdolať Trnavu,“ zasmeje sa skalický manažér. „Nejdeme však s bubnom na zajace. Opäť sa pripravujeme na zápas vo všetkej počestnosti a skromnosti,“ dodáva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Skalica
Načítavajú sa športové výsledky...