Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sviatok na Zemplíne. Majster bol spokojný len s bodmi

Michalovce zažili veľký futbalový večer. Nováčik MFK Zemplín v historickej premiére v najvyššej súťaži, o ktorú sa usiloval niekoľko rokov, privítal v sobotu majstra z Trenčína.

19.07.2015 14:39
Milan Šimčák, Jairo De Macedo Da Foto: ,
Hráč Michaloviec Milan Šimčák (vpravo) v súboji s Jairom z Trenčína.
debata

Plný štadión, bezmála štyriapol tisíc divákov, sledoval zaujímavý zápas so šťastným koncom pre favorita. Vo vyrovnanom stretnutí siahali domáci aspoň na remízu a nakoniec podľahli gólom, ktorý strelil striedajúci Ryan Koolwijk šesť minút pred koncom.

„Bola to pre nás česť hrať prvý zápas v lige proti majstrovi,“ skonštatoval michalovský tréner František Šturma. „Mali sme Trenčín dobre prečítaný, po taktickej stránke naši hráči všetko splnili do bodky. Pokrývali sme hráčov súpera, ktorí tvoria hru, aby nemali priveľa priestoru. Vedeli sme, že po kvalitatívnej stránke je súper niekde inde a my musíme zbierať ligové skúsenosti.“

Na ihrisku nebolo vidieť podstatné výkonnostné rozdiely, ani to, že hrá nováčik proti majstrovi. Pritom tréner víťaza druhej ligy pripomenul, že v jeho tíme bolo až osem hráčov, ktorí nemali doteraz s najvyššou súťažou nijaké skúsenosti. „V prvom polčase sme mali dve šance, nastrelili žrď i brvno, mali sme viac príležitostí ako Trenčín, hoci musím priznať, že kvalita je na strane súpera. Moji zverenci s takýmto prístupom budú v každom zápase napredovať,“ verí český kouč Zemplína.

Tréner Trenčanov Ivan Vrabec na tlačovej besede vyzdvihol výborné prostredie, štadión, vynikajúcu kulisu v Michalovciach, ale pripomenul, že vstup do nového ročníka nebol z trenčianskej strany dobrý. „Divákom sme neponúkli taký futbal, na aký máme. Neodohrali sme zápas v oslnivej forme. Od začiatku sme k nemu pristúpili presne tak, ako sme nechceli. Chýbalo nám nasadenie a niektorí hráči podali nie priemerné, ale podpriemerné výkony. Takto nemôžeme so značkou klubu narábať. Musíme sa z toho poučiť. Jediné, čo nás teraz teší, je víťazstvo a tri body.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #MFK Zemplín Michalovce