Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC prešiel podľa majiteľa zo sto metrov pätnásť, Myjavu vyrušila generálka

Trenčania majú za sebou historický štart v Lige majstrov a teraz sa už sústreďujú na štart nového ročníka najvyššej súťaže, v ktorom sa predstavia v sobotu na ihrisku nováčika v Michalovciach.

15.07.2015 20:30
futbal, futbalová lopta Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Tréner Martin Ševela bol s prípravou spokojný, hoci v jej priebehu mu chýbali niektorí hráči, ktorí mali reprezentačné povinnosti vo svojich krajinách a postupne sa zapájali do tréningu.

„Herné sústredenie sme absolvovali v Česku, kde sme odohrali aj tri kvalitné prípravné zápasy, ktoré nás dobre preverili. Mali sme na skúške nových mladých hráčov z Jamajky a z Nigérie. S niektorými sme sa rozišli, lebo ich kvalita nebola taká, akú očakávame. Iní hráči, najmä z Nigérie, sú ešte v dorasteneckom veku, budeme ich ešte sledovať a potom sa rozhodneme.“

Káder, ktorý vybojoval double, zostal tentoraz pokope, nastali v ňom len menšie zmeny. Trénera mrzí zranenie Jakuba Holúbeka a Jamesa Lawrenceho, s ktorými nemôže v úvode jesennej časti rátať.

„Hráčov som od začiatku prípravy nabádal, aby zabudli na to, čo bolo, že nás čakajú nové úlohy,“ pokračoval Ševela. „Atmosféra bola výborná, všetci sa sústredili na svoju prácu.“ Trenčania chcú v najvyššej súťaži nadviazať na predchádzajúce výsledky.

„Myslím si, že v porovnaní s minulým obdobím sme silnejší i skúsenejší. Chceme naďalej uplatňovať náš futbal, najmä ofenzívny štýl hry a budeme sa musieť zlepšiť aj v defenzíve. Nebude jednoduché obhájiť obe trofeje, súperi sa posilňujú, bude viac kandidátov na titul. To je dobré, väčšiu konkurenciu vítame a nechceme zľaviť z našich výsledkov a výkonov z minulej sezóny.“

Na trenčianskom štadióne kladú nový povrch umelej trávy. Aj preto sa obhajca titulu prvý raz predstaví na svojom štadióne až vo 4. kole.

Cieľ: obhajoba titulu
Najväčšia posila: Wesley Da Silva
Najciteľnejší odchod: Karol Mondek

DAC prešiel podľa majiteľa zo sto metrov pätnásť

Väčšinový majiteľ DAC Dunajská Streda Oszkár Világi sa domnieva, že klub vo svojej profesionalizácii urobil pokrok. „Zo sto metrov sme prešli pätnásť, začíname sa správať ako profesionálny klub,“ zdôraznil.

S posledným umiestením nebol spokojný, cieľom bola šiesta priečka tabuľky. „Tento rok by sme chceli skončiť do šiesteho miesta, ale radi by sme sa čo najskôr dostali na medzinárodnú scénu, budeme sa usilovať, aby sme sa mohli zúčastniť v pohárovej súťaži,“ doplnil Világi.

Trénerom zostal Nemec s chorvátskymi koreňmi Tomislav Marič, ale má jedného nového asistenta – bývalého slovenského reprezentanta Karola Praženicu. Príprava bola v domácich podmienkach, mužstvo odohralo šesť prípravných stretnutí a vo všetkých vyhralo. Stretlo sa však so súpermi z nižších súťaží. V kádri nastal pomerne veľký pohyb, prišlo desať nových hráčov, ale v niektorých prípadoch ešte nie sú ich prestupy dotiahnuté. Zväčša ide o mladých a talentovaných hráčov.

„Chceli sme nových hráčov čo najskôr integrovať do mužstva. Pracovali sme veľa na fyzickej kondícii, venovali sme sa ofenzíve a v porovnaní s minulým rokom budeme oveľa variabilnejší,“ zdôraznil Marič.

Nový kapitán Gábor Straka zdôraznil, že sa musžtvo už teší na ligu. „Chceme hneď prvé dva zápasy vyhrať, vstup do sezóny je dôležitý, aby nám stúpalo sebavedomie,“ pripomenul. V prvom zápase DAC hostí Senicu.

V Dunajskej Strede začnú na jeseň s výstavbou nového štadióna, najskôr sa pustia do búracích prác.

Cieľ: pohárové umiestenie
Najväčšia posila: Róbert Polievka
Najciteľnejší odchod: Peter Majerník

Myjavu vyrušila len generálka

V myjavskom klube nevládla s minulým ročníkom spokojnosť. V novej sezóne sa chce herne i výsledkovo posunúť vyššie a opäť prilákať do hľadiska viac divákov. Na lavičku si sadol nový tréner Norbert Hrnčár, ktorý bol spokojný s prípravou, ale trochu ho vyrušila generálka na ligu, v ktorej mužstvo podľahlo Sigme Olomouc vysoko 1:5.

„Som presvedčený, že kolektív je dobre nachystaný a to, čo sme si predsavzali, sa nám podarí,“ domnieva sa Hrnčár. Prišlo jedenásť futbalistov, odišlo šesť. Napokon sa vyprofiloval 26-členný káder.

„V krátkom čase sme museli etablovať nové posily i dorastencov. Pre viacerých to boli nové veci. Robíme za pochodu, denno-denne a verím, že sa nám darí mužstvu vštepiť našu ideu o spôsobe hry či fungovaní družstva. Tím reaguje pozitívne, najpodstatnejšie sú ligové stretnutia a výsledky.“

Prezident klubu Pavel Halabrín vyjadril spokojnosť, že v klube udržali Štefana Pekára: "Boli o neho viacerí záujemcovia, takže si to vážime. Patrí u nás medzi futbalistov, ktorých fanúšikovia vzali za svojich. Prišli niekoľkí hráči, čo podľa mňa prinesú kvalitu a stabilitu: Tomáš Kóňa, Juraj Piroska, vrátil sa Peter Sládek. Zaradili sme do tímu šesť vlastných odchovancov.

Potrebujú ešte pol roka alebo rok, ale existuje predpoklad, že sa zapracujú. Chce to trpezlivosť z ich aj našej strany."

Cieľ: posun vyššie v tabuľke
Najväčšia posila: Tomáš Kóňa, Juraj Piroska
Najciteľnejší odchod: nik

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Spartak Myjava #DAC Dunajská Streda